Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ "ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ".

Προς την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου 
                                                                         του Δήμου Φλώρινας


Κυρία Πρόεδρε,


Με το παρόν σας ζητάμε να θέσετε ως θέμα προ ημερησίας διάταξης στη συνεδρίαση της 24.11.2014 το ζήτημα της άμεσης διακοπής της αναζήτησης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων, οι οποίοι δε συμμετείχαν στην διαδικασία της αξιολόγησης, που ξεκίνησε με την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της 18.11.2014 για τον ορισμό δικηγόρου να γνωμοδοτήσει επί του θέματος αυτού.
Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει κανένα νομικό ζήτημα, καθώς οι εν λόγω εργαζόμενοι βρίσκονταν σε απεργία – αποχή από τη διαδικασία της αξιολόγησης και καλύπτονταν καθόλη τη διάρκεια από τα συνδικαλιστικά τους όργανα. Η παραπάνω απόφαση έχει καθαρά στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους.
Ήδη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπαναχώρησε σχετικά με το ζήτημα της αξιολόγησης, καθώς δεν προσέβαλε τις νέες αποφάσεις για απεργία – αποχή. Επίσης, σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΚΕΔΕ στις 20.11.2014 έδωσε τη διαβεβαίωση ότι το σύστημα αξιολόγησης με τις ποσοστώσεις που είχε εισαγάγει ο ίδιος δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτή του η στάση, οφείλεται στο ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα, αντιστάθηκαν. Απείχαν από τη διαδικασία της αξιολόγησης, ελάχιστοι Δήμοι προχώρησαν τις διαδικασίες αυτές, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος που θα σήμαινε χιλιάδες απολύσεις, κλείσιμο και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. (Βέβαια, δεν έχουμε την αυταπάτη ότι οποιοδήποτε σύστημα «αξιολόγησης» φέρουν οι ίδιοι που έφεραν και το προηγούμενο, θα έχει τους ίδιους στόχους, όπως και η «αξιολόγηση δομών» που έχουμε μπροστά μας).
Καλούμε το Δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει τη διακοπή κάθε διαδικασίας αναζήτησης πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών.
Να σταματήσει επιτέλους ο Δήμος Φλώρινας να είναι από τους πρώτους αν όχι ο πρώτος σε όλη την Ελλάδα που σπεύδει να εφαρμόσει τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής.



Από την παρέμβαση στην οικονομική Επιτροπή Δήμου Φλώρινας
Βίκυ Παπαναστασίου - δημοτική σύμβουλος, επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας
Μιχ. Παπαγιαννάκης - Πρόεδρος ΕΜΔΥΔΑΣ (Φλώρινας)
Αθηνά Χαραλαμπίδου - ΠΑΜΕ Δημοσίου, Υποψήφια για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με ΔΑΣ/ΟΤΑ (Π.Α.ΜΕ)  


                                                                               Φλώρινα, 24.11.2014


                                                                               Για τη Λαϊκή Συσπείρωση
                                                                               Δήμου Φλώρινας
                                                                               http://l-sysp-florinas.blogspot.gr/


                                                                               Βασιλική Παπαναστασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.