Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Σαν σήμερα: 27 Νοεμβρίου

1701 Γεννιέται ο Σουηδός αστρονόμος Άντερς Κέλσιους, δημιουργός της ομώνυμης κλίμακας μέτρησης της θερμοκρασίας.
1895 Πεθαίνει ο Γάλλος συγγραφέας Αλέξανδρος Δουμάς (υιός).
1912 Ισπανία και Γαλλία έρχονται σε συμφωνία για το ιμπεριαλιστικό μοίρασμα του Μαρόκου.
1917 Η Πανρωσική Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή και το Συμβούλιο των Επιτρόπων του Λαού εκδίδουν νόμο για τον έλεγχο των εργατών στα εργοστάσια (Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση).
1922 Η κυβέρνηση του Σ. Κροκιδά παραιτείται και στη θέση της σχηματίζεται άλλη με πρωθυπουργό τον συνταγματάρχη Σ. Γονατά. Η «Επαναστατική Επιτροπή» (που είχε συγκροτηθεί με στρατιωτικό πραξικόπημα την επαύριο της Μικρασιατικής Καταστροφής από βενιζελικούς αξιωματικούς) αυτοδιαλύεται και ο συνταγματάρχης Πλαστήρας ανακηρύσσεται «Αρχηγός της Επαναστάσεως».
1928 Γεννιέται ο ηθοποιός Αλέκος Αλεξανδράκης.
1942 Γεννιέται ο Αμερικανός Τζίμι Χέντριξ, θρύλος της ροκ.
1942 Οι Γάλλοι ναύτες βυθίζουν το στόλο τους στην Τουλόν προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των δυνάμεων του Άξονα.1951 Δολοφονείται στην Ασφάλεια η κομμουνίστρια Κατίνα Μπελλά.
1953 Πεθαίνει ο Αμερικανός συγγραφέας Ευγένιος Ο’ Νιλ (βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, 1936).
1967 Σκοτώνεται σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας ο Γιώργος Αγγουράκης (Αλέκος Ψηλορείτης), αναπληρωματικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, ο Γ. Αγγουράκης είχε διατελέσει ταγματάρχης του ΔΣΕ και, για πολλά χρόνια, υπεύθυνος του παράνομου Ραδιοφωνικού Σταθμού του ΚΚΕ «Ελεύθερη Ελλάδα» και «Φωνή της Αλήθειας» καθώς και του περιοδικού «Νέος Κόσμος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.