Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Όταν η υποκρισία του οπορτουνισμού ξεπερνά κάθε χυδαιότητα, στην υπόθεση της αθώωσης του κομμουνιστή Δημάρχου Πάτρας Κ ΠελετίδηΟ Κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στέλεχος του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Δήμου Πατραίων αθωώθηκε ομόφωνα μετά από καταγγελίες της φασιστικής χρυσής αυγής όταν ο Δήμαρχος αρνήθηκε να της παράσχει οποιοδήποτε μέσο διάδοσης του ρατσιστικού δηλητηρίου της. 


Ο Κώστας Πελετίδης δεν έκρυψε ποτέ ποιος είναι,. Εδώ από την
κεντρική προεκλογική συγκέντρωση πριν τις δημοτικές εκλογές 
Μετά την απόφαση η επίσημη (ΑΥΓΗ) και η ανεπίσημη απογευματινή (ΕφΣυν) εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να πανηγυρίσουν με κείμενα καταδίκης της χ.α από όπου παραδόξως απουσιάζει κάθε αναφορά στο ΚΚΕ και στο κίνημα συμπαράστασης που οργανώθηκε από τα ταξικά συνδικάτα. Ακόμα και η παρουσία των άλλων κομμουνιστών δημάρχων, που έσπευσαν έξω από το Δικαστήριο, αποσιωπήθηκε. 

Η υποκρισία τους όμως είναι προκλητική.Ας δούμε πώς έφτασε να κατηγορείται ο Πελετίδης και θαυμάστε την κάλυψη των "αριστερών"¨προς το ναζιστικό μόρφωμα:  

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά από τα Δικαστήρια της
Πάτρας αποσιωπήθηκεSOS Υποκρισία!!
SOS Υποκρισία!!
Το καλοκαίρι του 2015 ο βουλευτής του φασιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Μ. Αρβανιτίδης, ζητά την καταδίκη του κομμουνιστή δημάρχου Κώστα Πελετίδη γιατί αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση των φασιστών, που ζήταγαν στοιχεία για τα παιδιά των μεταναστών.
Η απάντηση του προέδρου της βουλής, Ν. Βούτση, είναι άξια θαυμασμού:
«… προφανώς ότι δικαιούστε (η ΧΑ) όλων των διευκολύνσεων και των προσβάσεων στις οποίες αναφερθήκατε»


«Έχει στείλει (ο
 Πελετίδης) ένα πολιτικό κείμενο, προς τις υπηρεσίες του δήμου που λέει ότι δεν επιθυμεί τη στήριξη καθ’ οιονδήποτε τρόπο της πολιτικής δράσης του κόμματος σας (της ΧΑ). Είναι μια πολιτική θέση και ευθύνη την οποία παίρνει ο Δήμαρχος …»
«Σας το λέω ευθέως ότι διαφωνώ με τη θέση αυτή του Δημάρχου, την πολιτική θέση του Δημάρχου …»
«Προφανώς υπάρχουν, πέρα του γενικού δικαιώματος επειδή έχετε εκλεγεί …. μείζονα και ελάσσονα θέματα της κοινωνικής ζωής εκεί, στα οποία πρέπει να υπάρχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο η πρόσβαση στα στοιχεία, για να φωτιστούν …»

Το στέλεχος δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης, δηλώνει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως διαφωνεί με την πολιτική θέση του κομμουνιστή δημάρχου Κώστα Πελετίδη και αναγνωρίζει στην φασιστική οργάνωση της ΧΑ το «δικαίωμα» να αντλεί στοιχεία για τα παιδιά των μεταναστών (προφανώς για να διευκολύνει μετά την ρατσιστική της δράση πάνω σ’ αυτά τα παιδιά)
Δεν μένει όμως μόνο εκεί. Ανοίγει το δρόμο και για την δικαστική δίωξη του δημάρχου περιγράφοντας τον Καλλικρατικό νόμο με βάση τον οποίο ο «ελεγκτής νομιμότητας» μπορεί να του επιβάλει κυρώσεις.
Οι ακολουθούμενες υποκριτικές δηλώσεις του, ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με την δίωξη του δημάρχου, απλά αποτελούν ένα φύλο συκής.
Αυτό που ακολούθησε είναι, το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης) να στείλει τον Κ. Πελετίδη στο σκαμνί με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος!
Ο δε γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Δ. Παναγιωτόπουλος, που είναι διορισμένος από την κυβέρνηση, να δηλώνει πως: «…δεν έχει περιέλθει σε γνώση μας η έκδοση δικαστικής αποφάσεως, με την οποία να χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση ο κομματικός σχηματισμός "ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»
Θέλει ο Ρ/Σ να κρυφτεί
αλλά η χαρά δεν τον αφήνει

Δεν είχε μάθει τίποτα ο κ. γραμματέας για την εγκληματική δράση της φασιστικής αυτής οργάνωσης !!!
Αυτοί λοιπόν που διαφωνούν με την πολιτική θέση που εξέφρασε ο κομμουνιστής δήμαρχος – στο να μην δίνεται καμιά διευκόλυνση στη δράση αυτής της φασιστικής εγκληματικής οργάνωσης – αυτοί που δεν άκουσαν και δεν έμαθαν τίποτα για την εγκληματική της δράση, έχουν σήμερα το θράσος, μετά την τεράστια λαϊκή κινητοποίηση στήριξης του κομμουνιστή δημάρχου και την πανηγυρική αθώωση του από το δικαστήριο, να κάνουν δηλώσεις «… αγώνα κατά του φασισμού και του ρατσισμού» μέσω της εφημερίδας τους ΑΥΓΗ
Καμία έκπληξη. Έτσι δρα ο οπορτουνισμός αιώνες τώρα.


Χ.Β.

πηγή: http://laikhexousia.blogspot.gr/2017/02/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.