Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση τιμής στους μαχητές και μαχήτριες του Δ.Σ.Ε, εκ μέρους της Τ.Ε Φλώρινας του ΚΚΕ

κατάμεστη η αίθουσα του Ε.Κ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Φλώρινα, την Κυριακή, η εκδήλωση που διοργάνωσε η Τ.Ε Φλώρινας του ΚΚΕ, με αφορμή τη μάχη του ΔΣΕ στη Φλώρινα, στις 12 Φλεβάρη του 1949. Στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου έγινε η ιστορική αναφορά στον ηρωικό αγώνα των μαχητών του Δ.Σ.Ε και στην απόφαση του Κόμματος να τους αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές , με κορυφαία την ανέγερση μνημείου αντάξιου της θυσίας τους στον χώρο όπου είναι θαμμένοι οι εκατοντάδες νεκροί και εκτελεσθέντες τραυματίες, μαχητές και μαχήτριες του Δ.Σ.Ε. Ο Θ. Χαστάς
Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση των Θέσεων για το 20ό Συνέδριο του Κόμματος από τον Θανάση Χαστά, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. Ο ομιλητής αναφέρθηκε διεξοδικά στις σύνθετες εξελίξεις διεθνώς, στην περιοχή και στο εσωτερικό της χώρας, ιδιαίτερα στα νέα στοιχεία, τις δυσκολίες της πάλης, αλλά και τις νέες δυνατότητες. Τόνισε πως  καθοριστικό παράγοντα αποτελεί η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να φέρουμε σε πέρας το καθήκον της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, της πάλης κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της οικοδόμησης της κοινωνικής συμμαχίας με στόχο την εργατική εξουσία.

   


Συγκίνηση στο μνημείο των πεσόντων μαχητών 


  Μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης προς το μνημείο των μαχητών του ΔΣΕ. Κατατέθηκαν στεφάνια εκ μέρους της Τ.Ε Φλώρινας του ΚΚΕ και εκ μέρους του Ν.Σ Φλώρινας της ΚΝΕ και η εκδήλωση έκλεισε με τους συγκεντρωμένους να ψάλλουν το πένθιμο εμβατήριο («Επέσατε θύματα») και την ΔιεθνήΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.