Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Σχόλιο για τα γεγονότα στο Ελληνικό και τις δηλώσεις του Γ. Μουζάλα

K.K.E.
Σε σχόλιο για τα χτεσινά γεγονότα στο Ελληνικό και τις δηλώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Για την αθλιότητα στην οποία διαμένουν οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στο χώρο του Ελληνικού, που δεν χαρακτηρίζεται καν ως τυπική δομή "φιλοξενίας", η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη. Όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει εδώ και ένα χρόνο η μεταφορά των προσφύγων σε ανθρώπινους χώρους προσωρινής φιλοξενίας, αλλά σήμερα ο κ. Μουζάλας έκανε ένα βήμα παραπέρα: Ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε απ’ τους πρόσφυγες "να κόψουν το λαιμό τους", αν δεν τους αρέσουν οι συνθήκες διαμονής, ενώ χρησιμοποίησε ακόμη και "επιχειρήματα", που είναι βούτυρο στο ψωμί της ξενοφοβικής και φασιστικής ρητορικής.
Το ΚΚΕ ζητάει να μεταφερθούν άμεσα οι πρόσφυγες και μετανάστες του Ελληνικού σε στεγασμένους, αξιοπρεπείς και υγιεινούς χώρους προσωρινής φιλοξενίας, με προτεραιότητα στις οικογένειες με παιδιά, τις εγκύους και τα άτομα με προβλήματα υγείας και να εξασφαλισθεί η πρόσβαση των παιδιών στις δημόσιες δομές εκπαίδευσης προσφύγων».


ΑΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Προκλητικός ο Γ. Μουζάλας σε μία «στημένη» επίσκεψη

Ιδιαίτερα προκλητικός, αλλά και με «επιχειρήματα» που ρίχνουν νερό στο μύλο της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στο άτυπο Κέντρο Φιλοξενίας Ελληνικού, όπου με ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ περίπου 1.700 πρόσφυγες και μετανάστες διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες. Αφού χαρακτήρισε ως ψευδή την είδηση ότι υπάρχει απεργία πείνας από πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και υποκινούμενη (από «ομάδα από ελληνικές οργανώσεις οι οποίες υποκίνησαν αυτή την κατάσταση. Τη δήλωση μιας ψευδούς απεργίας πείνας προκειμένου να δημιουργηθεί θέμα. Σας θυμίζω ότι από την ίδια οργάνωση, πριν από μήνες είχε ξανασυμβεί το ίδιο. Είναι η τρίτη ψευδής φορά που γίνεται από την ίδια οργάνωση»), συμπλήρωσε πως «κατανοώ απόλυτα τον πόνο και τη δυσκολία αυτών των ανθρώπων και προσπαθούμε πολύ, με τις δυνάμεις που έχουμε, να απαλύνουμε αυτόν τον πόνο, αλλά δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των νόμων του κράτους και χειραγωγημένα σκηνικά». Μάλιστα, είπε πως «όποιος αισθάνεται καταπιεσμένος, είναι ελεύθερος να φύγει, αλλά θα υποστεί τις συνέπειες»! 
Σε μία στημένη επίσκεψη, σε ένα χώρο που η κυβέρνηση έχει παραδώσει σε ΜΚΟ, ανέφερε πως «υπάρχει μια παράβαση των νόμων του ελληνικού κράτους και οι λεγόμενοι απεργοί απαγόρευσαν χθες την είσοδο των ανθρώπων που φέρνουν φαγητό στο κέντρο, οι οποίοι μπήκαν από την πίσω πόρτα και άφησαν το φαγητό. Είδατε να φωνάζουν ότι θέλουν γιατρούς και όταν ήρθαν να διακομίσουν ασθενείς τους έδιωξαν».  
Έφτασε μάλιστα σε σημείο να πει πως «πονάμε τους φιλοξενουμένους μας, προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με πολλά λάθη, με πολλές αδυναμίες και πολλά καλά πράγματα που δεν είχαν οι πρόσφυγες σε άλλες χώρες, πιθανόν που δεν είχαν ούτε στο σπίτι τους», όταν έχουν στοιβάξει οικογένειες σε σκηνές και είχαν αφήσει μικρά παιδιά μέσα στο κρύο. Και συμπλήρωσε: «Θα συνεχίσουμε να τιμάμε την έννοια του πρόσφυγα, αλλά και του μετανάστη, εφόσον εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι».
Η «επίσκεψη» του Γ. Μουζάλα τελείωσε με την παρουσία δύο διμοιριών των ΜΑΤ και -όπως κατέγραψαν οι κάμερες- με έναν αστυνομικό να χτυπά ένα προσφυγόπουλο. Κάτι που ο Γ. Μουζάλας ποτέ δεν είδε...   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.