Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 04-9-2018)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και όλα τα δίκαια αιτήματά τους

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΙΟΝΙΑ ΟΔΟ

Το ΚΚΕ υποστηρίζει τον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και όλα τα δίκαια αιτήματά τους

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο σε Άρτα και Γιάννενα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε και συζήτησε το πρωί του Σαββάτου με τους μικρομεσαίους αγρότες της Άρτας, που έχουν στήσει μπλόκο στην Ιόνια Οδό, στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής έχουν στήσει στο συγκεκριμένο σημείο το μπλόκο τους από τη Δευτέρα 23 Γενάρη, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας (ΟΑΣΝΑ) και κάνοντας πράξη τις αποφάσεις των Συλλόγων τους. Στο πλευρό τους έχουν το Εργατικό Κέντρο Άρτας, μια σειρά σωματεία και φορείς που εκφράζουν την υποστήριξη και την αλληλεγγύη τους. Στο μπλόκο υποδέχθηκαν τον Δ. Κουτσούμπα με ένα μικρό κέρασμα από ντόπια προϊόντα, τσίπουρο, τυριά και αλλαντικά.

Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι δίκαιος και απαιτεί συμμαχία με τους εργαζόμενους και όλο το λαό

Από το χώρο του μπλόκου ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι δίκαιος. Και εδώ από το μπλόκο της Άρτας στέλνουν μήνυμα σε όλα τα μπλόκα της Ελλάδας ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για την επιβίωσή τους. Δεν ζητάνε προνομιακή μεταχείριση από την κυβέρνηση ή από αυτούς που έχουν την πραγματική εξουσία, από την ΕΕ και λοιπά, σε σχέση με άλλους εργαζόμενους, όπως ισχυρίζεται η κυβερνητική προπαγάνδα και διάφοροι άλλοι καλοθελητές, ακριβώς για να διαιρέσουν τους εργαζόμενους με τους αγρότες. Αυτό που ζητάνε είναι το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στην επιβίωση, να παράγουν στη γη τους, οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να έχουν τα ζώα τους και να παράγουν το γάλα, για να μπορούν να καλύπτουν διατροφικές ανάγκες του ελληνικού λαού.


Η μικρομεσαία αγροτιά στις επάλξεις του αγώνα δίνει αυτήν τη στιγμή τη μάχη για όλο τον ελληνικό λαό. Είναι κοινός ο αγώνας, χρειάζεται κοινή συμμαχία. Τα αιτήματά τους είναι δίκαια και το ΚΚΕ τα υποστηρίζει όλα. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα δουλέψουμε το επόμενο διάστημα. Απαιτείται ενότητα εργατών, αγροτών, υπαλλήλων, επαγγελματιών, των λαϊκών οικογενειών, όλου του ελληνικού λαού, έτσι ώστε να μπορέσουν να δικαιωθούν τα αιτήματα της αγροτιάς.

Ξέρουμε ότι η κυβέρνηση πέρσι υποσχέθηκε κάποια πράγματα ή έδωσε κάποια ζητήματα -έστω επιμέρους- στους Έλληνες αγρότες, μετά από συνεχείς κινητοποιήσεις, όμως τα περισσότερα από αυτά ευνοούν τους μεγάλους αγρότες καπιταλιστές, τη μεγάλη αγροτική εκμετάλλευση και βεβαίως δεν είναι αιτήματά που μπορούν να ικανοποιήσουν τη μικρομεσαία αγροτιά. Ακόμα και αυτά που έδωσε, όπως εκείνο το αφορολόγητο πέρσι, για το πώς θα ρυθμιστούν οι δόσεις και λοιπά, φέτος το παίρνει πίσω, ενώ στα παλιά προβλήματα έχουν προστεθεί και νέα. Τα νέα αφορούν τον παγετό, αφορούν καταστροφές, αφορούν μία σειρά ζητήματα λόγω της κακοκαιρίας και βεβαίως ακόμα τρέχουν και δεν έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις από τις περσινές και προπέρσινες πλημμύρες και άλλες καταστροφές που είχε η αγροτική παραγωγή και εδώ στην Άρτα και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας.
Το ΚΚΕ και στη Βουλή και στην Ευρωβουλή και μέσα στους καθημερινούς αγώνες θα συμβάλλει έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς».

Συζήτηση με τους αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο

Συζητώντας με τον Δ. Κουτσούμπα, ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ, Βαγγέλης Μπέτσας, παρουσίασε συνοπτικά τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι φτωχοί αγρότες και τους λόγους για τους οποίους βρίσκονται στο δρόμο. (Δείτε εδώ βίντεο με τη συνομιλία τους). 
Η δυσβάσταχτη φορολογία, οι αυξημένες εισφορές στον ΟΓΑ που έχουν αφήσει εκατοντάδες αγρότες της περιοχής ανασφάλιστους, ο παρατεταμένος παγετός και οι καταστροφές που προκαλεί είναι μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
«Οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά η δύναμή μας είναι μεγάλη», σημείωσε μεταξύ άλλων. Τόνισε ιδιαίτερα τη συμμετοχή νέων σε ηλικία αγροτών στις κινητοποιήσεις.
«Δεν έχουμε άλλο δρόμο από τον αγώνα», υπογράμμισαν οι αγρότες, ενώ κάποιος σημείωσε χαρακτηριστικά πως δεν τους κάμπτουν «ούτε το κρύο ούτε το χιόνι».
Ο πρόεδρος της ΟΑΣΝΑ ζήτησε από το Δ. Κουτσούμπα να μεταφέρει το ΚΚΕ στη Βουλή αλλά και στο λαό τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, ενώ στη συζήτηση του ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος με τους μικρομεσαίους αγρότες του μπλόκου αναδείχθηκε η ανάγκη για άλλο δρόμο ανάπτυξης και στην αγροτική παραγωγή, με κριτήριο όχι τα κέρδη των καπιταλιστών αλλά τις διατροφικές ανάγκες του λαού και την αξιοπρεπή διαβίωση των αγροτών.
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετέφερε και στη συζήτηση την υποστήριξη του Κόμματος στα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Σχολίασε πως τη θέση των παλιών τσιφλικιών σήμερα έχουν πάρει οι καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις, οι ιδιοκτήτες των οποίων στηρίζονται από την πολιτική  κυβέρνησης και ΕΕ.
«Μας παίρνουν τα προϊόντα με τιμές εξευτελιστικές, δεν πληρώνουν», πρόσθεσαν οι αγρότες. Στάθηκαν ακόμα στο ρόλο που αναλαμβάνουν μεγαλοαγρότες και μεγαλέμποροι ενάντια στις κινητοποιήσεις τους, αναφέροντας το παράδειγμα ενός από αυτούς που μέσα από τον αστικό τύπο διαμαρτυρήθηκε τις προηγούμενες μέρες για το γεγονός ότι του «κλείνουν το δρόμο» δυσκολεύοντας τις εξαγωγές του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.