Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ - επίκαιρη ερώτηση ΚΚΕ

Επίκαιρη Ερώτηση για την προστασία των προσφύγων και μεταναστών από τη βαρυχειμωνιά

Την προστασία των προσφύγων και μεταναστών από τη βαρυχειμωνιά με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών και την επείγουσα μετακίνηση τους από τα νησιά ζητά ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης με Επίκαιρη Ερώτηση του κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αναλυτικά η Επίκαιρη Ερώτηση:
«Παρά τις έγκαιρες και συνεχείς παρεμβάσεις του Κόμματός μας και των φορέων του εργατικού και λαϊκού κινήματος, για την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων προστασίας των προσφύγων και μεταναστών από τη βαρυχειμωνιά, παρά τις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού, ο πρόσφατος χιονιάς έφερε στην επιφάνεια, τις δραματικές συνθήκες διαβίωσης στα hotspots της Μόριας Λέσβου, της Σάμου, της Χίου, αλλά και στους καταυλισμούς της Μαλακάσας και αλλού.
Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το ότι χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά, ξεπαγιάζουν μέσα σε σκηνές ή ακόμη και σε κοντέινερς και στεγασμένους χώρους που είτε δεν διαθέτουν είτε δε λειτουργεί η θέρμανση. Η κυβέρνηση – και όλοι όσοι υπερασπίζονται τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας – φέρει ακέραια την ευθύνη για το διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, κάτω από άθλιες συνθήκες, με σχεδιασμούς για χειροτέρευσή τους με τη δημιουργία και κέντρων κράτησης. Ευθύνεται για το ότι οι ΜΚΟ που λυμαίνονται τα κοινοτικά κονδύλια και κάνουν «κουμάντο» στα hotspots και τους καταυλισμούς αποφασίζουν αν και πότε θα δοθούν στους πρόσφυγες τα χειμωνιάτικα ρούχα και κλινοσκεπάσματα που προσέφερε ο λαός μας, από το υστέρημά του, σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης.
Αποτελούν πρόκληση οι δηλώσεις των κυβερνητικών αρμοδίων ότι, «βολέψαμε» από τους 10.000, τους 9.000 και οι 1.000 να αφήνονται στο έλεος του χιονιά και του ψύχους, να ξεπαγιάζουν.
Ερωτάται ο κ. υπουργός τι μέτρα θα πάρει, ώστε:
- Κανένας πρόσφυγας και μετανάστης να μη μένει σε σκηνή – κανένας χωρίς θέρμανση, ηλεκτρισμό και νερό, χωρίς κατάλληλη για το χειμώνα σίτιση, χωρίς δημόσια υγειονομική περίθαλψη. Να δοθούν άμεσα χειμωνιάτικα ρούχα και ειδικά κλινοσκεπάσματα με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών. 
- Να μετακινηθούν επειγόντως από τα νησιά οι διπλοεγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες και να σταματήσουν οι σχεδιασμοί για δημιουργία κέντρων κράτησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.