Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη ίσως πολιτική συγκέντρωση στην Φλώρινα. Το ΚΚΕ τιμά τους μαχητές του ΔΣΕ που έπεσαν στην μάχη της Φλώρινας





Με τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα η εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προς τιμήν των μαχητών και μαχητριών του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη της Φλώρινας.
Πολλές χιλιάδες οι συμμετέχοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κ.Ε του ΚΚΕ. Ιδιαίτερα μεγάλη και η συμμετοχή πολλών  εκατοντάδων Φλωρινιωτών
Ξεχωριστή ήταν η παρουσία της νεολαίας, αναδεικνύοντας τη συνέχεια του αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενώ το δικό τους «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν αγωνιστές και απόγονοι αγωνιστών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας και της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ και κρατώντας τα λάβαρα των Παραρτημάτων της.
Συγκινητική και η παρουσία των  μαχητών του ΔΣΕ που έλαβαν μέρος στην μάχη και βρίσκονται ακόμα στην ζωή. 
Η δική μας σκέψη ταξίδεψε και στους δικούς μας συντρόφους που δεν πρόλαβαν να ζήσουν την ιδιαίτερη αυτή στιγμή. Στον Λάζαρο, την Θεοπίστη, την Βάλια, τον Τραϊανό, τον Βαγγέλη και τόσους άλλους. 
 ΑΘΑΝΑΤΟΙ !


η κεφαλή της πορείας βρίσκεται στην πλατεία

η πορεία ξεκινά. το τέλος της βρίσκεται στα ΚΤΕΛ

Ο κόσμος απλώνεται 

Για περισσότερα από 40' το πέρασμα του κόκκινου ποταμιού


Οι δρόμοι γεμίζουν ασφυκτικά 
Κόσμος περνά από την Σαρανταπόρου ενώ η ουρά βρίσκεται
ακόμα στην συμβολή Σ. Δραγούμη και Ν. Χάσου

Χιλιάδες έχουν κατακλύσει τον χώρο γύρω από το μνημείο καθώς
και τον δρόμο προς Πέρασμα
Έγιναν τα αποκαλυπτήρια. Στέκεται πλέον ένα μνημείο αντάξιο
της θυσίας των μαχητών του ΔΣΕ.
Χρειάστηκε να μας περιμένετε 67 χρόνια.
Δεν Σας ξεχάσαμε όμως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.