Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΑ ΤΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ Μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση του ΚΣ της ΚΝΕ στο Σπόρτιγκ (VIDEO με την ιστορία της ΚΝΕ και η ομιλία του Ν. Αμπατιέλου))






«Κομμουνισμός η νιότη του κόσμου, ΚΝΕ η οργάνωσή μας». Το σύνθημα που δεσπόζει στο γήπεδο του Σπόρτιγκ το βράδυ του Σαββάτου, το επιβεβαιώνουν οι εκατοντάδες Κνίτες και Κνίτισσες, αλλά και το πλήθος φίλων της Οργάνωσης που γεμίζουν ασφυκτικά τις κερκίδες και το γήπεδο, δημιουργώντας μια ζεστή, συντροφική ατμόσφαιρα. Νιάτα, όμορφα, φωτεινά πρόσωπα, φλόγα, αισιοδοξία και πίστη. Ξανά εκεί, στο ίδιο γήπεδο που πραγματοποιήθηκε πριν σαράντα χρόνια το Α' Συνέδριο της ΚΝΕ, για να ανταμώσουν με την Ιστορία της Οργάνωσης, με ένα σταθμό στην απαρχή της. «Ωριμο τέκνο της ανάγκης και της οργής», όπως κι ο τίτλος της εκδήλωσης. Ξανά εκεί για να μάθουν, να γνωρίσουν μια ξεχωριστή στιγμή στην ιστορική διαδρομή της ΚΝΕ, να αντλήσουν τα σύγχρονα διδάγματα που αποτυπώνονται και στα συνθήματα που δονούν σα μια φωνή το γήπεδο: «Αγώνας, γνώση, τόλμη κι αντοχή, εμπρός για ΚΝΕ, γερή και μαζική!», «ένας αιώνας αγώνας και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία!».
Με υψωμένες τις γροθιές και τις κόκκινες σημαίες, καταχειροκροτώντας και φωνάζοντας συνθήματα, υποδέχονται την πολυπληθή αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής το ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. Ξεχωριστή η παρουσία μελών, φίλων και συνοδοιπόρων του Κόμματος που πριν από 40 χρόνια συμμετείχαν στο Α' Συνέδριο της ΚΝΕ. Συγκινημένοι, για εκείνο που ξεκίνησε πριν 50 σχεδόν χρόνια, για να πάρουν τη σκυτάλη τόσοι και τόσοι, μέχρι σήμερα που η νέα γενιά κρατάει την υπόσχεση ζωντανή: «Κάτω απ' την ίδια σημαία συνεχίζουμε»!
Η εκδήλωση άνοιξε με ένα ξεχωριστό βίντεο που ετοίμασε η ΚΝΕ. 
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕΝίκος Αμπατιέλος, ο οποίος τόνισε ότι τα μέλη της ΚΝΕ στέκονται με ακλόνητη πεποίθηση και σιγουριά στον αγώνα, με αίσθημα αυξημένης ευθύνης και απαιτητικότητας για την αγωνιστική κληρονομιά, νιώθουν την ευθύνη, την κάνουν πολύτιμο οδηγό, αντλούν πείρα και διδάγματα.

«Οι ιδέες μας είναι ανίκητες γιατί είναι αληθινές» σημείωσε στην ομιλία του και πρόσθεσε: «Είναι οδηγός για δράση σήμερα, σε συνθήκες σύνθετες με νέες δυσκολίες. Που φαίνεται ότι ο τροχός της εξέλιξης γυρίζει αργά, βασανιστικά. Αντλούμε δύναμη, δηλαδή γνώση, αντοχή, τόλμη. Κρατάμε άσβεστη τη φλόγα της επαναστατικής πάλης. Με στερεή πεποίθηση ότι θα 'ρθει ανάποδα ο ντουνιάς». (Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία)
Στο τέλος της ομιλίας του, ο Ν. Αμπατιέλος καλεί στο βήμα για να απευθύνει χαιρετισμό τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος κατά το Α' Συνέδριο της ΚΝΕ το 1976 ήταν ο Γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης. Όλο το γήπεδο όρθιο, καταχειροκροτεί. Η συγκίνηση έκδηλη, σε νέους και μεγαλύτερους.
«Όλοι εμείς που ζήσαμε ή παρακολουθήσαμε την ανάπτυξη της ΚΝΕ από τα πρώτα βήματά της, με συγκίνηση και μεγάλη περηφάνια στεκόμαστε σήμερα μπροστά σας. Χαιρετίζουμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τη νέα βάρδια του του επαναστατικού μας κινήματος και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθείτε στην αποστολή σας ακόμα καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές» είπε στο χαιρετισμό του ο Δ. Γόντικας.
Τόνισε την ανάγκη οι κομμουνιστές να εμπλουτίζουν διαρκώς την ικανότητα τους, το οπλοστάσιό τους και να γίνονται πιο αποτελεσματικοί, ώστε όλο και περισσότεροι νέοι που μπαίνουν στις γραμμές της ΚΝΕ να ζουν και να ωριμάζουν στον παλμό των μεγάλων γεγονότων, έστω και αν αυτά δεν φαίνονται ακόμα στον ορίζοντα ή επισκιάζονται από τις μεγάλες δυσκολίες τις συγκυρίας.
«Ένα είναι βέβαιο. Ζούμε τα κοιλοπονήματα της ιστορίας. Το μέλλον είναι μπροστά μας και είναι ο Σοσιαλισμός – Κομμουνισμός» κατέληξε ο Δ. Γόντικας. (Δείτε εδώ ολόκληρο το χαιρετισμό)

Συγκινητικό το κλείσιμο της εκδήλωσης

Πολιτικά τραγούδια κι ανάμεσά τους τραγούδια που γράφτηκαν και πρωτοπαίχτηκαν στα δύσκολα χρόνια της δικτατορίας, αποτέλεσαν το καλύτερο κλείσιμο της εκδήλωσης σε μια συναυλία που έχει ετοιμαστεί από συγκρότημα της ΚΝΕ. (Δείτε εδώ ολόκληρη την συναυλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.