Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ Χιλιάδες λαού συμμετείχαν στην τεράστια απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Πλημμύρισε ασφυκτικά η πλατεία Συντάγματος από τα απεργιακά μπλοκ που συμμετείχαν στη μαζική, μαχητική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η οποία έφτασε στο Σύνταγμα με πορεία από την Ομόνοια. Η τεράστια πορεία, με τα πυκνά μπλοκ και τους χιλιάδες απεργούς που διαδηλώνουν, συντεταγμένα και περιφρουρημένα κινήθηκε από την οδό Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι μαθητές και φοιτητές, γυναίκες, συνταξιούχοι, έσιμξαν τις φωνές τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και απαίτησαν: «Κάτω τα χέρια από την Ασφάλιση. Δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

Η τεράστια σε όγκο διαδήλωση ξεδιπλώθηκε από την Ομόνοια μέχρι το ύψος των Στύλων Ολυμπίου Διός στη λεωφόρο Αμαλίας.  Για πολλή ώρα, τα μπλοκ συνέρρεαν στο χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης, με τα πρώτα μπλοκ να κατηφορίζουν προς τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, προκειμένου να δώσουν «χώρο» στα επόμενα να χωρέσουν στην πλατεία Συντάγματος. Επί μια περίπου ώρα από την ώρα που ξεκίνησαν τα πρώτα μπλοκ από την Ομόνοια, μεγάλος όγκος της διαδήλωσης περίμενε να ξεδιπλωθεί το απεργιακό ποτάμι για να ξεκινήσει από την Ομόνοια προς την πλατεία Συντάγματος. 
Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα. (Δείτε ΕΔΩ τη δήλωση που έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ)
Την κεντρική ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, έκανε ο Γιώργος Πέρρος, μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ 
Νωρίτερα, ο Χρήστος Πάσουλας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και της Επιτροπής του Μπλόκου της Ανθήλης, χαιρέτισε από τη μεριά των μπλόκων της μικρομεσαίας αγροτιάς τις σημερινές μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα και στις άλλες πόλεις της χώρας.
Όπως σημείωσε «ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών είναι δίκαιος και αγώνας επιβίωσης. Σε αυτό τον αγώνα, συνέχισε, ανταμώνουμε με τους εργάτες. Μπορούμε και πρέπει να τον δυναμώσουμε. Να ταιριάξουμε τα κοινά μας αιτήματα. Να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Τον πλούτο που όλοι εμείς παράγουμε». Επίσης ο ομιλητής κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που προσπαθεί από τη μια να συκοφαντήσει τους αγρότες αποκαλώντας τους φοροφυγάδες και από την άλλη να σπείρει τη σύγχυση προκαλώντας διχόνοια με τα άλλα λαϊκά στρώματα. «Ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας και διαμηνύουμε στην κυβέρνηση και προς πάσα κατεύθυνση να μην τολμήσουν να φέρουν τα μέτρα αυτά για ψήφιση στη Βουλή», κατέληξε.
Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Βαλεντίν Πάτσο, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΠΣΟ, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:
«Αδέλφια μας εργάτες και αγρότες σε ολόκληρη την Ελλάδα, είμαστε μαζί σας, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με όλους εσάς, τους εργαζόμενους στην Ελλάδα, μαζί με όλους τους φτωχούς αγρότες και ζητάμε να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας. Στηρίζουμε τα αιτήματά σας για την Κοινωνική Ασφάλιση, στηρίζουμε τα αιτήματά σας για να σταματήσει η βαριά φορολογία σε βάρος των απλών ανθρώπων. Καταδικάζουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης που μαζί με την τρόικα, μαζί με το ΔΝΤ και με την ΕΕ διαλύουν τις κατακτήσεις στην Κοινωνική Ασφάλιση και για τους εργαζόμενους και για τους φτωχούς αγρότες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.