Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Τις ανάγκες του κεφαλαίου εξυπηρετεί το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα !

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Την πολιτική της κυβέρνησης που και με αυτό το νομοσχέδιο εξυπηρετεί τις ανάγκες του μονοπωλιακού κεφαλαίου και θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Τρίτης επί του νομοσχεδίου με το δεύτερο κύμα των προαπαιτούμενων
Επισήμανε ότι από τη σταθεροποίηση της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος, που επικαλείται η κυβέρνηση, κερδισμένο είναι το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι, προσθέτοντας ότι η συγκυβέρνηση διαμορφώνει το κέλυφος ώστε ανώνυμες εταιρείες να διαχειριστούν και να εκμεταλλευτούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους.
Επισήμανε ότι οι ανώνυμες εταιρείες που δημιουργούνται θα λειτουργούν ανεξέλεγκτα, ενώ ο εποπτικός ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος θα διαπιστώνει «την καλή φήμη, τις ικανότητες και τη γνώση» των στελεχών και των μετόχων των εταιρειών που θα αδειοδοτεί με φαστ τρακ διαδικασίες (μέσα σε 30 μέρες) από τη στιγμή της αίτησής τους. Ακόμη και στην περίπτωση που η ΤτΕ «δύναται να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας τους», τα δάνεια που θα έχουν ήδη στην κατοχή τους, θα εξακολουθούν να τα εκμεταλλεύονται.
Τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία προστασία για τους δανειολήπτες έναντι των εταιρειών», καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει ότι ισχύει ο κώδικας δεοντολογίας των τραπεζών (των υπεύθυνων για την υπερχρέωση των δανειοληπτών), αλλά και η κείμενη νομοθεσία προστασίας των δανειοληπτών και πρόσθεσε ότι με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο εκτίθενται οι δανειολήπτες που έχουν ένα δεύτερο σπίτι, που ενδεχομένως κληρονόμησαν από τους γονείς τους. Ακόμα, υπενθύμισε ότι από τις 15 Φλεβάρη θα έρθει η ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, ανοίγοντας τον «ασκό του Αιόλου» για τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά και τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους.
Όσον αφορά το νέο μισθολόγιο κατήγγειλε ότι παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς, η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση των μισθών, γεγονός που αποτυπώνεται και στον πρόσφατα ψηφισμένο προϋπολογισμό του 2016 που προβλέπει μειώσεις των δαπανών ύψους 18,3 εκατ. ευρώ.
Πρόσθεσε ότι με τις μέχρι τώρα κυβερνητικές παρεμβάσεις, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν χάσει τουλάχιστον έξι μισθούς, χάνουν χρήματα υπάλληλοι της Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και κατηγορίες όπως μουσικοί, εργοδηγοί κ.ά., συρρικνώνονται οι κατηγορίες που παίρνουν ΒΑΕ μέσω των «βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών» που συνίστανται σε αντεργατικές πρακτικές, ενώ η μισθολογική εξέλιξη συνδέεται με την αξιολόγηση. Τέλος, επισήμανε ότι αυξάνονται τα επιδόματα των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης «για να υπηρετήσουν καλύτερα την αναδιάρθρωση του κρατικού μηχανισμού ως οργάνου ικανοποίησης των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε και τη ΝΔ που διεκδικεί την πατρότητα του μέτρου και συνολικά της ασκούμενης πολιτικής, επιχειρώντας εναγωνίως να αποδείξει στην αστική τάξη ότι είναι καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων της.
Όσον αφορά το clow back (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής), επισήμανε ότι στη νοσηλευτική φαρμακευτική δαπάνη των 570 εκατομμυρίων που προβλέπεται για το 2016, εντάσσονται πλέον και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, μειώνοντας τελικά την αθροιστική φαρμακευτική δαπάνη και δημιουργώντας προβλήματα στην επάρκεια των φαρμάκων, τα οποία είναι υψηλού κόστους και τα χρειάζονται ασθενείς με σοβαρές ασθένειες.
Τέλος, αναφερόμενος στην επίσπευση των έργων του ΕΣΠΑ, που εμπεριέχει το νομοσχέδιο, κατήγγειλε την κυβέρνηση που χαρίζει ως δώρο στους μεγαλοκατασκευαστές 330 εκατομμύρια ευρώ για να μη μειωθούν τα κέρδη τους, καθώς «τίθενται εν αμφιβόλω οι εγγυημένες αποδόσεις που εμπεριέχονταν στις συμβάσεις που είχαν υπογραφεί λόγω της κρίσης».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε και στο μίσος που τρέφει η Χρυσή Αυγή για το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές -και το οποίο εκφράζει με κάθε ευκαιρία- γιατί ο Στάλιν και ο Κόκκινος Στρατός βύθισε βαθιά στην καρδιά του ναζισμού την κόκκινη σημαία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.