Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

ΚΚΕ: Σχόλιο για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Σε σχόλιό του για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφέρει:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάργησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, όπως είχε υποσχεθεί, αλλά αντίθετα κάνει ακόμη πιο αυστηρά τα κριτήρια για τη λήψη του επιδόματος, αποκλείοντας ακόμα περισσότερες λαϊκές οικογένειες από αυτό.
Αυτό που χρειάζεται είναι άμεσα να καταργηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, αλλά και ο ΦΠΑ που επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο για οικιακή χρήση και να στηριχθούν οικονομικά οι οικογένειες των ανέργων και των φτωχών λαϊκών οικογενειών, που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη θέρμανση και τη διαβίωσή τους».

Μειώνονται οι δικαιούχοι επιδόματος θέρμανσης, έως τον Ιούλη η καταβολή του.
Τα νέα πιο αυστηρά κριτήρια για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με βάση τα οποία μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των δικαιούχων.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός, μειώνεται κατά πολύ τόσο το κριτήριο του ετήσιου εισοδήματος όσο και της περιουσιακής κατάστασης. Συγκεκριμένα:
Άγαμος
Ετήσιο εισόδημα έως 12.000 ευρώ από 30.000 και περιουσία έως 100.000 ευρώ από 200.000.
- Έγγαμος χωρίς παιδιά
Ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ από 40.000 και περιουσία έως 150.000 ευρώ από 300.000.
- Έγγαμος με 1 παιδί
Ετήσιο εισόδημα έως 22.000 ευρώ από 43.000 και περιουσία έως 150.000 ευρώ από 300.000.
Για κάθε παιδί αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ το εισοδηματικό κριτήριο.
Επίσης δεν ισχύει πλέον η προκαταβολή και η επιδότηση ανά λίτρο μειώνεται από τα 35 λεπτά στα 25 λεπτά.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή στο Taxis, ώστε να ενημερωθούν οι δικαιούχοι για τα κριτήρια, ενώ για τις δηλώσεις καταβολής του επιδόματος που θα υποβληθούν έως το τέλος του Δεκέμβρη τα ποσά θα καταβληθούν έως τα τέλη του Φλεβάρη και για εκείνες που θα υποβληθούν έως τα τέλη του Μάη θα καταβληθούν έως τα τέλη του Ιούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.