Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Παραδοχή Τσίπρα πως η χώρα με την πολιτική της ΕΕ κινδυνεύει να γίνει αποθήκη ανθρώπων


Τον «κίνδυνο να μετατραπεί η χώρα σε αποθήκη» προσφύγων και μεταναστών παραδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στην ΕΕ και οδηγούν στον εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων.
Απαντώντας στη Βουλή, σε Ερώτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι τα κέντρα καταγραφής (hot spots) θα γίνουν στα νησιά, διότι ήταν μια «λογική απαίτηση από την πλευρά των εταίρων», ενώ συνέδεσε τη λειτουργία των hot spots και με την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», ενώ έκανε γνωστό ότι ένας από τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο Παρίσι τακτοποιήθηκε στην Ελλάδα σε μηχάνημα δακτυλοσκόπησης Eurodac.

Για τη FRONTEX δήλωσε ότι «από την αρχή δεν υπήρχε αντίρρηση» της κυβέρνησης στο να αναλάβει ρόλο στα σύνορα και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν αποδέχεται κοινές περιπολίες της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής. Για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν, είπε ότι πρόκειται για «απειλές που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα» και επικαλέστηκε την πρόσφατη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που «έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα».
Αναφερόμενος στους φράχτες που έχει υψώσει η ΠΓΔΜ στα σύνορα με την Ελλάδα ανέφερε ότι «τα Σκόπια παρανομούν κλείνοντας τα σύνορα» και ζήτησε όλες οι χώρες να τηρούν τις διεθνείς υποχρεώσεις τους.
Για την επιχείρηση καταστολής στην Ειδομένη, ο πρωθυπουργός υπερηφανεύτηκε ότι «δεν άνοιξε μύτη» και πρόσθεσε ότι «δεν είναι ευχάριστο» που μεταφέρθηκαν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο στην Αθήνα.
Ο Βασίλης Λεβέντης παραπονέθηκε για την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα να μη γίνεται μικροπολιτική εκμετάλλευση του Προσφυγικού, λέγοντας ότι έτσι εμφάνισε και τον ίδιο «σαν να είναι από αυτούς που επιτίθενται στην κυβέρνηση», ενώ αποκαλούσε συνεχώς «ξένους» τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και ζήτησε να «μη θίγεται ο τουρισμός» από τη λειτουργία των hot spots «όπου βγαίνουν οι ξένοι».
........................................................................... ///
http://www.902.gr/eidisi/voyli/82637/paradohi-tsipra-pos-i-hora-me-tin-politiki-tis-ee-kindyneyei-na-ginei-apothiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.