Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Ερώτηση για τα προβλήματα στη λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Φλώρινας


Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής για τα προβλήματα στη λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας. Αναλυτικά, το κείμενο:
«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς το Υπουργείο Υγείας
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας.
Ανάστατοι είναι οι νεφροπαθείς της περιοχής της Φλώρινας καθώς η Νεφρολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας βρίσκεται στα πρόθυρα κλεισίματος, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού.
Συγκεκριμένα η κλινική λειτουργεί με μία μόνο γιατρό, η οποία καλείται να εξυπηρετεί 45 ασθενείς, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους ασθενείς, αλλά και για τις συνθήκες εργασίας της εν λόγω γιατρού και την υγεία της.
Επιπλέον, οι ίδιοι οι νεφροπαθείς, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου τους, πιστεύουν ότι η στελέχωση της κλινικής με νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, όπως έχει εξαγγελθεί από τους αρμόδιους, "…είναι στάχτη στα μάτια μας, επειδή όλα δείχνουν πως ελλείψει ιατρικού προσωπικού η μονάδα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει".
Οι όποιες υποσχέσεις για στελέχωση της μονάδας, έμειναν στα λόγια και πλέον είναι γεγονός ότι αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη με τραγικές συνέπειες στην υγεία αλλά και στην ίδια τη ζωή των αιμοκαθαρόμενων της ευρύτερης περιοχής, μιας και δεν θα έχουν έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.
Είναι γνωστό πως οι νεφροπαθείς ολόκληρης της χώρας βιώνουν κι αυτοί τις επιπτώσεις της πολιτικής υποχρηματοδότησης, υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης της Δημόσιας Υγείας - Πρόνοιας, που ακολουθήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις και συνεχίζεται από τη σημερινή ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Άλλωστε, στο δημόσιο τομέα, οι Μονάδες που εξυπηρετούν τους νεφροπαθείς είναι πολύ λιγότερες σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες, ενώ οι περισσότερες από αυτές λειτουργούν με τεράστια προβλήματα, εξαιτίας της ελλιπούς χρηματοδότησης και των ελλείψεων σε προσωπικό. Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι να μετακυλίεται το κόστος περίθαλψης από το κράτος στους ασθενείς και οι νεφροπαθείς να οδηγούνται στις ιδιωτικές κλινικές ΜΤΝ/ΜΧΑ, που ολοένα και πολλαπλασιάζονται.


Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:
- Την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία της Νεφρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας..
- Την εξασφάλιση, με ευθύνη του κράτους, δωρεάν φαρμάκων, εξετάσεων, θεραπειών, τεχνητών βοηθημάτων, για όλους τους νεφροπαθείς σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
- Να δημιουργηθούν οι αναγκαίες δημόσιες μονάδες τεχνητού νεφρού σε όλη τη χώρα με βάση τις ανάγκες για να μην αναγκάζονται οι νεφροπαθείς να μετακινούνται συνεχώς σε μεγάλες αποστάσεις για την αναγκαία αιμοκάθαρση. επιβαρύνοντας την υγεία τους, την ίδια την οικογένειά τους, που έχει σαν συνέπεια και την οικονομική τους αφαίμαξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.