Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

«Κάτω τα χέρια από τα σπίτια μας», βροντοφώναξαν εργαζόμενοι και ΕΒΕ σε ΥΠΟΙΚ και ΤτΕ (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Ενάντια στους πλειστηριασμούς διαδήλωσαν το πρωί της Πέμπτης σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων και γυναικών, σε δύο σημεία της Αθήνας, καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική και τοπολυνομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή
Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και ηΟμοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Η πρώτη συγκέντρωση έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, όπου εργαζόμενοι, ΕΒΕ, γυναίκες και νέοι κατήγγειλαν την πολιτική που ξεσπιτώνει τις λαϊκές οικογένειες. «Όχι στους πλειστηριασμούς, κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη, κάτω οι φόροι», ανέγραφαν το κεντρικό πανό και δύο μεγάλα ταμπλό. Με τις σημαίες στα χέρια και τα πανό των σωματείων τους οι εργαζόμενοι φώναζαν συνεχώς συνθήματα ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση και αφήνει χωρίς προστασία χιλιάδες εργατικές και λαϊκές οικογένειες, ανοίγοντας το δρόμο για μαζικούς πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, για νέους φόρους σε βάρος των εργατικών - λαϊκών οικογενειών. (Δείτε εδώ βίντεο)
Η δεύτερη συγκέντρωση έγινε στην Τράπεζα της Ελλάδας, στην οδό Σταδίου, όπου εργαζόμενοι άπλωσαν πανό και φώναζαν συνθήματα «Είμαστε σε πόλεμο μην παραδοθείς, έφτασε η ώρα να ξεσηκωθείς», «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». (Δείτε εδώ βίντεο) 
Εκπρόσωποι σωματείων έπαιρναν το λόγο χαιρετίζοντας την κινητοποίηση. Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΓΕ απηύθυνε η Κάλι Πατούνα, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας. «Όλοι στο δρόμο του αγώνα» ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο Γιώργος Σαρρής, μέλος της διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου.
«Μας κλείνουν τα μαγαζιά, μας παίρνουν και τα σπίτια», τόνισε ο Νίκος Σταθάτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιβλιοπωλών, που μίλησε εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ. «Είμαστε σήμερα εδώ για να διαφυλάξουμε το δικαίωμα στην κατοικία», τόνισε ο Λεωνίδας Γραμματικός, εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Ελλάδας, και πρόσθεσε πως τα σωματεία θα συνεχίσουν να βρίσκονται καθημερινά στο δρόμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.