Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΧΛΑΔΑΣ‏



Κοινοβουλευτική Ομάδα


Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,
τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097
e-mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr
Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα: Προβλήματα των εργαζομένων στο ορυχείο Αχλάδας στην ΠΕ Φλώρινας.

Η Κοινοπραξία εταιριών ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ, που διαχειρίζεται το ορυχείο Αχλάδας στην ΠΕ Φλώρινας, προχώρησε σε 35 διαθεσιμότητες και 6 απολύσεις εργαζομένων, ώστε να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις και να πιεστεί η ΔΕΗ Α.Ε να διαπραγματευτεί καλύτερους όρους στην μεταξύ τους σύμβαση. Δεν φτάνει δηλ. η εκμετάλλευση που υποβάλει τους εργαζόμενους με τους μισθούς πείνας,  τις απλήρωτες υπερωρίες κ.α., τώρα τους απειλεί με την  ανεργία και την πείνα για να εξακολουθήσει την ικανοποίηση των συμφερόντων της.  
Η απειλή ότι το Ορυχείο θα κλείσει σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της κοινοπραξίας δείχνει το μέγεθος του εκβιασμού αφού η λειτουργία του συνδέεται και με τη λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης τον οποίο τροφοδοτεί προκαλώντας ανησυχίες και στους εργαζόμενους του σταθμού.
Τα γεγονότα στο Ορυχείο Αχλάδας αναδεικνύουν τα αποτελέσματα της ιδιωτικοποίησης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας και της λειτουργίας του με βάση το καπιταλιστικό κέρδος.
Ευθύνη έχει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που, σε συνέχεια των προκατόχων της,  υλοποιεί την απελευθέρωση στην αγοράς της ενέργειας, καθώς και οι εκλεγμένοι στην τοπική Διοίκηση, που τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις συνέπειες και υποκριτικά στηρίζουν τον αγώνα των εργαζομένων.    
Μόνος δρόμος για να ικανοποιηθεί η ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για αξιοπρεπείς μισθούς, για φθηνή ενέργεια για το λαό, για προστασία του περιβάλλοντος είναι η ενέργεια να πάψει να αποτελεί εμπόρευμα και να γίνει κοινωνικό αγαθό. 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός για:
- Την άμεση και χωρίς καθυστερήσεις επιστροφή του συνόλου των εργαζομένων στην δουλειά.
- Να σταματήσει κάθε προσπάθεια καταπάτησης των μισθολογικών, ασφαλιστικών συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. 
- Την ενίσχυση της Επιθεώρησης Μεταλλείων Βόρειας Ελλάδας (Ε.Μ.Β.Ε.) σε επιστημονικό –τεχνικό προσωπικό και την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και την ταυτόχρονη ενίσχυση της περιφερειακής διεύθυνσης του ΣΕΠΕ Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου μέσα και από συστηματικούς ελέγχους να δημιουργηθούν ασφαλείς συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους των ορυχείων.
- Να τηρηθούν στο ακέραιο οι περιβαλλοντολογικοί όροι και να γίνουν όλες οι εργασίες που προβλέπονται από τις μελέτες στη λειτουργία του Ορυχείου, τα μέτρα για την αποκατάσταση των εκτάσεων που αξιοποιούνται και για τις απαλλοτριώσεις των εκτάσεων.

Οι βουλευτές
Σάκης Βαρδαλής

Γιάννης Δελής 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.