Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ: Σίγησαν τα πάντα για ένα λεπτό στο Φεστιβάλ, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα (VIDEO)




Ωρα 10 και 16 λεπτά το βράδυ. Από όλα τα μεγάφωνα στο χώρο του Φεστιβάλ ακούστηκε το εξής μήνυμα: 
«Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, ο αντιφασίστας μουσικός Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός στο Κερατσίνι από χέρι χρυσαυγίτη. Είχε προηγηθεί η δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε πρωτοπόρους κομμουνιστές εργάτες στο Πέραμα, επιθέσεις σε μετανάστες και Έλληνες εργάτες.
Η σημερινή πρώτη μέρα του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στον αγώνα ενάντια στο φασισμό, στα θύματά του και στο σύστημα που τον γεννά.
Δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε.
Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά τον πολεμάμε.
Στη μνήμη του Παύλου, καλούμε όλους τους επισκέπτες του Φεστιβάλ ΤΩΡΑ να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή».
Και τα πάντα σίγησαν. Και αμέσως μετά, από παντού συνθήματα κατά του φασισμού, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόταν, με τη φωνή της Μαρίας Δημητριάδη, το τραγούδι «Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον», σε στίχους Φώντα Λάδη, που μελοποίησε ο Θάνος Μικρούτσικος.


Καλωσόρισμα της ΚΝΕ
Πριν την ενός λεπτού σιγή, διαβάστηκε από την κεντρική σκηνή το μήνυμα της ΚΝΕ με το οποίο καλωσορίζει τους επισκέπτες στο 40 Φεστιβάλ, που έχουν γεμίσει κάθε του χώρο. Το μήνυμα ακούγεται παντού...
«Αγαπητοί σύντροφοι και φίλοι
Σας καλωσορίζουμε στο 40ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
Τιμάμε φέτος τα 40 Φεστιβάλ μας. Μια πολύχρονη, μαχητική, ελπιδοφόρα πορεία που το καταξίωσε ως το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός στην χώρα!
Το σύνθημα του φετινού φεστιβάλ θα μπορούσε να είναι το σύνθημα όλων των φεστιβάλ μας: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων...»
Στο μπόι των ανθρώπων και των αναγκών τους.
Στο ψηλό μπόι της εργατικής τάξης, των ιδανικών μας, των αξιών της πιο πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας, στο μπόι των ονείρων που έγιναν πράξη και θα ξαναγίνουν.
40 Φεστιβάλ και επιμένουμε.
Η κόκκινη πολιτεία του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή, φτιάχνεται και λειτουργεί με την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά και προσφορά, το μεράκι, την έμπνευση, την ανιδιοτέλεια και τον ενθουσιασμό των χιλιάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
40 Φεστιβάλ και συνεχίζουμε.
Οι «επίσημοι προσκεκλημένοι» του Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή ήταν και είναι οι νέοι εργάτες, άνεργοι, οι σπουδαστές των επαγγελματικών σχολών, οι μαθητές και οι φοιτητές, τα παιδιά της εργατικής τάξης.
Επιμένουμε και Συνεχίζουμε...

για να φτιάξουμε το δικό μας μέλλον, το σοσιαλιστικό αύριο, χωρίς κρίσεις, πολέμους, εκμετάλλευση!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.