Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Καλό Ταξίδι Συντρόφισσα


Βάλια Σεχίδου  1918 - 2014

Μια ζωή αφιερωμένη στο Κ.Κ.Ε. 

Η συντρόφισσα Βάλια γεννήθηκε το 1918 στην Αλεξανδρούπολη της Ρωσίας. Ήταν το τέταρτο κορίτσι μιας οικογένειας έξι παιδιών. Ο πατέρας της ήταν δάσκαλος.
Το 1922 ήρθαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν αρχικά στη Κρήτη. Μετά από δύο χρόνια ήρθαν στο Ν.Καύκασο Φλώρινας.
Τελείωσε το τετρατάξιο γυμνάσιο. Το 1943 με την ίδρυση της ΕΠΟΝ οργανώθηκε σε αυτή. Οργάνωσε τις γυναίκες του χωριού. Βοηθούσαν στην αντίσταση, μάζευαν τρόφιμα για τους αντάρτες. Έκαναν μυστικές συσκέψεις σε σπίτια. Επειδή το έντυπο υλικό ήταν λιγοστό και επικίνδυνο να κυκλοφορεί, από στόμα σε στόμα προσπαθούσαν να ενημερώσουν τον κόσμο και να τον οργανώσουν. Όταν ήρθαν οι Μπουραντάδες στο χωριό παρέταξε τις γυναίκες του χωριού με τραγούδια απέναντι στα όπλα τους.
Το 1944 κυνηγημένη λόγω της δράσης της στο χωριό, ήρθε στη Φλώρινα, όπου όμως συνέχισε την δράση της.
Ταυτόχρονα εντάχθηκε στις γραμμές του ΚΚΕ, όπου παραμένει μέχρι σήμερα συνεπής στις θέσεις του κόμματος, δραστηριοποιήθηκε σε διάφορους τομείς, κυρίως στο γυναικείο κίνημα. Το 1989-1991 για ακόμη μια φορά καθοριστική υπήρξε η δράση της και η συμβολή της για την υπεράσπιση των μαρξιστικών-λενινιστικών χαρακτηριστικών του κόμματος τόσο κατά την διάρκεια της εσωκομματικής διαπάλης στο 13οσυνέδριο αλλά και παρά το μεγάλο της ηλικίας της στην εκ νέου δράση για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη του κόμματος.
Συντρόφισσα Βάλια στα 70 χρόνια της κομματικής ζωής ήσουν σταθερή και αταλάντευτη στα κομμουνιστικά ιδανικά και ιδεώδη στην πάλη για μια άλλη κοινωνία, για τον σοσιαλισμό.

Για μας τους νεότερους που είχαμε την τύχη να πορευτούμε μαζί σου είσαι παράδειγμα για την αγωνιστική σου στάση, πηγή άντλησης δυνάμεων.

Αυστηρή αλλά δίκαιη, βλέποντας πάντα με αισιοδοξία τη ζωή μας έδινες πάντα θάρρος, είναι χαρακτηριστικό το ότι στις εκλογές του 2012 ήταν πεπεισμένη και αισιόδοξη για την γρήγορη ανάκαμψη του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.