Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο Ανακοίνωση για την «αξιολόγηση» στο Δήμο Φλώρινας



Η διαδικασία της δήθεν αξιολόγησης συνεχίζεται στο Δήμο της Φλώρινας, που, πρωτοπόρος σε όλη την Ελλάδα, έσπευσε να εφαρμόσει τον αντιδραστικό νόμο 4250/14. Το νόμο που στόχο έχει, όχι βέβαια την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του λαού, αλλά τις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων και υπαλλήλων ΟΤΑ και την παράδοση υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο, για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τα κέρδη του, αδειάζοντας ταυτόχρονα τις τσέπες του λαού.

Αυτόν το νόμο εφαρμόζει κατά γράμμα ο Δήμος της Φλώρινας με πιέσεις προς τους εργαζόμενους και με απειλές επιβολής εξοντωτικών ποινών (στέρηση μισθού για ένα χρόνο!!!!!). Καταγγέλλουμε την μεθόδευση του Δήμου Φλώρινας παρά την προηγούμενη (υποκριτική όπως αποδεικνύεται) αντίθεσή του στον μηχανισμό «αξιολόγησης».
Συνένοχοι στο έγκλημα και η διοίκηση του Συλλόγου των εργαζομένων Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου, που για τους τύπους έβγαλαν – συρόμενοι πίσω από τις πρωτοβουλίες του ΠΑΜΕ - ανακοίνωση να παραδοθούν τα φύλλα αυτοαξιολόγησης στο σωματείο, όταν πολλοί εργαζόμενοι τα είχαν ήδη υποβάλλει. Απέτρεψαν τις κινητοποιήσεις στα δημοτικά συμβούλια και έφτασαν μάλιστα στο σημείο να ισχυριστούν ότι «τακτοποίησαν το ζήτημα» Στην πράξη όμως, έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν, ώστε να καμφθούν και οι όποιες διαθέσεις αντίστασης υπήρχαν. Στην τρομοκρατία αφήνουν τους εργαζόμενους ακάλυπτους, ανοργάνωτους, ανενημέρωτους. Σπέρνουν το φόβο, τον πανικό, την απογοήτευση. Αρνείται προκλητικά να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αντίστασης και προστασίας των εργαζομένων.  Οι υπάλληλοι του Δήμου Φλώρινας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να αφήσουν στην άκρη την συμβιβασμένη εργοδοτική Διοίκηση.
Ήδη το Υπουργείο έβαλε σε εφαρμογή τον επανέλεγχο συμβάσεων των ΙΔΑΧ και φυσικά ο Δήμος Φλώρινας σπεύδει να το υλοποιήσει. Τι θα κάνει η Διοίκηση του Σωματείου;
Η τακτική είναι γνωστή στον βωμό της συναίνεσης και του πρόθυμου κοινωνικού διαλόγου.
Δεν μας προκαλεί εντύπωση η στάση αυτή του Δ.Σ, αφού είναι ο γνήσιος εκφραστής του κυβερνητικού- εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν αυτές τις δυνάμεις που χρησιμοποιούν τις δυσκολίες του αγώνα σαν δικαιολογία, για να σπείρουν τη μοιρολατρία, την απογοήτευση, που βάζουν πλάτη για να περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα με νεκρική σιγή στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Να συντονίσουν τις ενέργειές τους. Συσκέψεις και συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς.  
Να μη συνεχίσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης. Παραμένει για την ώρα νόμιμη η κηρυχθείσα απεργία της ΑΔΕΔΥ.
Να φτιαχτεί επιτροπή των ΙΔΑΧ, να μη φύγει κανένας φάκελος.
Να κάνουμε δική μας υπόθεση τον αγώνα. Να βάλουμε τη δική μας σφραγίδα στις εξελίξεις.
Οι εργαζόμενοι με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες απαιτούμε:
Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14
Να μην προχωρήσει κανένας επανέλεγχος συμβάσεων που θα οδηγήσει σε απολύσεις
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους  μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Φλώρινα, 11-9-2014 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.