Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τη λεγόμενη «αξιολόγηση» στο Δημόσιο



H Κυβέρνηση με τον Νόμο 4250/2014 επιβάλλει την απαράδεκτη μεθόδευση της κατηγοριοποίησης των υπαλλήλων στα πλαίσια ψευδεπίγραφης «αξιολόγησης». Από την πρώτη μέρα τονίσαμε ότι  απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης” κι απαιτούμε να καταργηθεί ο νόμος 4250/14. Θεωρούμε απαράδεκτη το τσουβάλιασμα των υπαλλήλων σε άριστους, ικανούς και ανεπαρκείς με βάση τα κριτήρια που θα βάζει η κάθε εξουσία και μάλιστα με προκαθορισμένα αυστηρά ποσοστά βαθμολόγησης. Η διαδικασία δεν έχει καμία σχέση με την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για τις ανάγκες του λαού.
Για εμάς το όχι στο νόμο αυτό σημαίνει όχι  στις απολύσεις, όχι στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην αποσάθρωση των κοινωνικών υπηρεσιών. Σημαίνει όχι στο αστικό κράτος που υπηρετεί τους επιχειρηματικούς ομίλους, στηρίζει την ανταποδοτικότητα και τη φορομπηξία.
Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση έγκαιρα ενημέρωσαν τους εργαζόμενους ότι πρόκειται για νόμο  που βασικό στόχο έχει το χτύπημα τους δικαιώματος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, την επιβολή ελαστικών μορφών απασχόλησης και τελικά, τη χειροτέρευση των όρων αμοιβής, με τη διαμόρφωση νέου μισθολογίου συνδεδεμένου άμεσα με την αξιολόγηση.
Με την ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/492/8501, 8326/7-4-2014  αποφασίστηκε η κατανομή των θέσεων ανά βαθμολογική κατηγορία και επιμερισμού σε κάθε υπηρεσία σε επίπεδο Γενικής Διεύθυνσης  να γίνεται από τον Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης, εφόσον υπάρχει ή διαφορετικά , αρμόδιο όργανο για την έκδοση της απόφασης είναι ο Γενικός ή Ειδικός Γραμματέας, το μονομελές όργανο Διοίκησης και, αν δεν υπάρχει, ο πρόεδρος του συλλογικού οργάνου διοίκησης του φορέα.
Ουσιαστικά δηλαδή η αρμοδιότητα ανατίθεται στον εκάστοτε Δήμαρχο. Αυτός μπορεί να καθορίζει κατά τον τρόπο αυτό ποιες υπηρεσίες θα υποβαθμίζονται ώστε να μπορεί να ιδιωτικοποιηθούν ενώ ασφαλώς ενισχύεται ο ασφυκτικός έλεγχος επί των εργαζομένων και η δυνατότητα τρομοκράτησής τους.
Παρότι με την ΔΙΔΑΔ/Φ.32.8/497/1000 δόθηκε παράταση μέχρι και την 30-6-2014 για την έκδοση επιμερισμού των ως άνω ποσοστών, ο Δήμος Φλώρινας έσπευσε να προβεί στην έκδοση της 12791/28-4-2014  απόφασης περί κατανομής των ποσοστών δείχνοντας έτσι τις προθέσεις του και υιοθετώντας πλήρως τις κυβερνητικές θέσεις και υποδείξεις. Στην Φλώρινα λοιπόν πέρα από τον φαινομενικό καβγά έχουμε δύο υποψηφίους εκ των οποίων ο ένας ψήφισε τις παραπάνω διατάξεις και ο άλλος έσπευσε να τις εφαρμόσει. Από του άλλους συνδυασμούς δεν έχουμε ακούσει καμία ξεκάθαρη θέση.
Όμοια στο Δήμο Αμυνταίου ούτε ο νυν ούτε ο πρώην Δήμαρχος λαμβάνουν θέση και παριστάνουν πως το θέμα δεν υπάρχει. Παίζουν με τις αγωνίες των εργαζομένων και τις ανάγκες των δημοτών.
Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
Η αξιολόγηση αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις διευρυμένες λαϊκές ανάγκες, δεν οδηγεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, ούτε στην εξάλειψη των αιτιών που τις υποβαθμίζουν.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.
Θέλουν να καταργούν τμήματα και Δ/νσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους-οφέλους, το κυνήγι του κέρδους.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταγγέλλει και απαιτεί την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου του Ν. 4250/2014
Απαιτούμε από τον Δήμο Φλώρινας να ανακαλέσει  αμέσως την επαίσχυντη απόφασή του
Ζητούμε την άμεση σύγκληση των Δημοτικών συμβουλίων Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου ώστε να ληφθεί απόφαση ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΔΟΘΕΙ καμία πράξη επιμερισμού ποσοστών αξιολόγησης δημοτικών υπαλλήλων.
 Καλούμε τους δήμαρχους και τον Περιφερειάρχη, την Περιφερειακή και την Δημοτική Αρχή και όλες τις δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις να δεσμευτούν ΤΩΡΑ ότι δεν θα υπογράψουν τη απόφαση που απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση. Πάνω από όλα ζητάμε από τους δημότες μας τη στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για να παραμείνουν οι κρίσιμες κοινωνικές δομές του δήμου μας δημόσιες.
Η ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση αποτελεί εγγύηση ότι αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά

Βίκυ Παπαναστασίου – Υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας
Μαρία Βογιατζή – Υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου

Βασίλης Καραντζίδης – Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Φλώρινας, Δημοτικός Σύμβουλος Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.