Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Υποψήφια Δήμαρχος
ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΜΑΡΙΑ
Μηχανολόγος Μηχανικός   
Στέλεχος της ΚΝΕ


Ψήφισε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ
στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και τον Δήμο

     ΕΡΓΑΤΗ. ΥΠΑΛΛΗΛΕ. ΑΝΕΡΓΕ. ΝΕΕ. ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕ ΑΓΡΟΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΕ.
     Και πριν και μέσα στην κρίση, το μεγάλο κεφάλαιο κλέβει τον ιδρώτα σου, το εισόδημα σου, για να εξασφαλίσει μεγαλύτερα κέρδη. Έχει συνεργάτες την ΕΕ, τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές.

     ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ. Δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για την ζωή και τα δικαιώματα σου στη δουλειά, στην παιδεία, στην υγεία, στην πρόνοια.

    Σου επιβάλλουν:
     * Φόρους, δημοτικά τέλη, πρόστιμα, χαράτσια.
     * Περιστασιακή δουλειά με δίμηνες - 5μηνες συμβάσεις, μπλοκάκια και εκ περιτροπής εργασία.
     * Μισθούς και συντάξεις πείνας.
     * Μέλλον αβέβαιο για τη νέα γενιά, χωρίς δουλειά, μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα.

     Ποιοι εφαρμόζουν όλα τα παραπάνω προς όφελος του κεφαλαίου, εξαπατώντας το λαό:
     -- Δικομματικές - Τρικομματικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ.
     -- Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές.
     -- Στην εξαπάτηση αυτή, συμμετέχει και ο αγωνιών για το χρίσμα τους ΣΕΒ, ΣΥΡΙΖΑ.

Σου ζητούν την ψήφο σου, ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΕΣ!
ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΤΟΥΣ!
ΨΗΦΙΣΕ “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ” ΣΕ ΔΗΜΟ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.

Να πως έδρασε η δημοτική αρχή
Στις ανάγκες και στα δικαιώματα των δημοτών για:
     * Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Καμιά απόλυση διαθεσιμότητα εργαζομένων.
     à Η δημοτική αρχή προσλαμβάνει με δίμηνες και οχτάμηνες συμβάσεις προσωπικό αναγκαίο για τη λειτουργία υπηρεσιών, προωθεί τα πεντάμηνα κοινωφελούς εργασίας, διαλύει τις εργασιακές σχέσεις. Ο ίδιος ο Δήμαρχος, ως εργολάβος στις αρχαιολογικές ανασκαφές, έχει προβεί σε τρομοκρατικές απολύσεις εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, τους σέρνει στα δικαστήρια. Δημοτική Αρχή και εργολάβοι έχουν στήσει ρουσφετολογικό μηχανισμό που καταπατά τα εργασιακά δικαιώματα.
     * Μείωση των δημοτικών τελών και κατάργηση για ανέργους, απολυμένους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους.
       à Η Δημοτική Αρχή κινείται στη λογική της ανταποδοτικότητας και της επιβολής τοπικών φόρων στους δημότες. Διατήρησε τα δημοτικά τέλη σταθερά σε υψηλό επίπεδο.   
     * Όχι στην απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, στην μετατροπή της ενέργειας σε  πανάκριβο εμπόρευμα. Όχι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.  
     à Η εναντίωση του Δήμου Αμυνταίου στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι δημαγωγική, γιατί δεν εναντιώνεται στην απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο Δήμος, ως ενεργειακός δήμος, είναι σε πλήρη συστοιχία με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που υπαγορεύει την ιδιωτικοποίηση, διεκδικώντας μάλιστα κομμάτι της πίτας. Άλλωστε στήριξε, μαζί με όλες τις παρατάξεις, τις επενδύσεις ιδιωτικών εταιρειών σε αιολικά και φωτοβολταϊκά στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αμυνταίου.   
* Να διεκδικηθούν και να αποδοθούν όλοι οι παρακρατηθέντες πόροι από την κεντρική εξουσία για το σύνολο των λειτουργικών αναγκών του Δήμου.
     à Ο Δήμος Αμυνταίου αποδέχτηκε τη μη είσπραξη των παρακρατηθέντων και λειτουργεί στα πλαίσια του νόμου με μείωση του προϋπολογισμού του.        
     * Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με δημόσιους πόρους και να μην αντιμετωπίζεται σαν νέο πεδίο κερδοφορίας του κεφαλαίου.
     à Ο Δήμος και η Περιφέρεια παραδίνει τη διαχείριση των απορριμμάτων στην κοινοπραξία «ΑΚΤΩΡ παραχωρήσεις – ΗΛΕΚΤΩΡ», με την μέθοδο των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).  
* Ασφαλή και λειτουργικά δημόσια σχολεία με πλήρη υλικοτεχνική υποδομή με ευθύνη του κράτους. Όχι στην αναζήτηση πόρων από «χορηγούς», στην είσοδο εταιριών και ΜΚΟ στα σχολεία.
     à Ο δήμος αποδέχεται: Το περιεχόμενο του νέου σχολείου της αγοράς και τις αρμοδιότητες που του δίνει ο «Καλλικράτης». Τη μείωση της χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών.
      

     Ο Δήμος Αμυνταίου λειτουργεί πλέον με όρους επιχείρησης και ανταποδοτικότητας: «ΘΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑ, ΠΛΗΡΩΣΕ»! Αντί να διεκδικεί πόρους για έργα με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, θεοποιεί το ΕΣΠΑ, το jessika, τις ΣΔΙΤ, τις ΜΚΟ, που εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα και νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ! «Καλλικρατικό» πρότυπο για το μεγάλο κεφάλαιο.
Δεν είναι όμως για το λαό και τις ανάγκες του. 


Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ,
ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

     ** Προστασία των ανέργων, των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων, των πολυτέκνων και τρίτεκνων λαϊκών οικογενειών, των ΑμεΕΑ.

     ** Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη, φόρους, πρόστιμα και χαράτσια. Να καταργηθούν τα πρόστιμα των αυθαιρέτων και να σταματήσει η διαρκής ομηρία των κατοίκων.
     ** Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Σύγχρονες μονάδες Υγείας επαρκώς στελεχωμένες και εξοπλισμένες σε όλα τα επίπεδα.   
     ** Προστασία της μητρότητας, κίνητρα στα νέα ζευγάρια, για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς – βρεφικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία. Μέτρα αντιμετώπισης υποσιτισμού.

     ** Να σταματήσει τώρα η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η ΔΕΗ και η ενέργεια είναι λαϊκή περιουσία, που ανήκει αποκλειστικά στο κράτος. Κανένας καπιταλιστής, κανένας δήμος δεν πρέπει να έχει σχέση με τον τομέα της ενέργειας. – Κατάργηση του δουλεμπορίου στα κάτεργα της ΔΕΗ Α.Ε., - έξω οι εργολάβοι από το χώρο. Άμεσα 5.000 προσλήψεις στη ΔΕΗ μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
     * Στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση, χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, ή θρησκεύματος, με πτυχία που να εξασφαλίζουν δουλειά, δικαιώματα στη ζωή και σύγχρονα, ασφαλή – λειτουργικά σχολεία. Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, επαναφορά και μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών που βγήκαν στη διαθεσιμότητα και των σχολικών φυλάκων. Κατάργηση των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ, του θεσμού του αναπληρωτή και της ωρομισθίας. Εφαρμογή του θεσμού του σχολίατρου, εμβολιασμό όλων των παιδιών, εξασφάλιση μικρού γεύματος σε κάθε μαθητή. Αναβάθμιση της καλλιτεχνικής και μουσικής παιδείας με πιστοποίηση σπουδών, της ειδικής αγωγής (τυφλούς, κωφούς, άτομα με αυτισμό, μέση νοητική υστέρηση, βαριά αναπηρία), με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, στελέχωση της με εξειδικευμένο προσωπικό.
     * Στον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό και όχι ως εμπόρευμα. Δημιουργία θυλάκων και δομών που αναδεικνύουν και ενθαρρύνουν την καλλιέργεια των κλίσεων των νέων ανθρώπων, την ερασιτεχνική δημιουργία, με αποκλειστική ευθύνη χρηματοδότησης από το κράτος και χωρίς την επιβολή δημοτικού ανταποδοτικού τέλους.
     * Στην άθληση με έμφαση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό (μαθητικό, εργασιακό κλπ), με έργα στις γειτονιές, γενναία ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για την συντήρηση και λειτουργία όλων των αθλητικών δομών.
     * Προβάλει πνεύμα συλλογικής δράσης και αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Υποστηρίζει και αγωνίζεται για την ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων, του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, με προσλήψεις προσωπικού, ειδικοτήτων, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης. Διεκδικεί την ουσιαστική επανένταξη των απεξαρτημένων ατόμων με πλήρη εργασιακή και ασφαλιστική κάλυψη, χωρίς διακρίσεις. Ήμασταν η μόνη παράταξη στο δημοτικό συμβούλιο που έθεσε αυτό το θέμα.   

ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
     * Βελτίωση της ζωής των κατοίκων όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου με αποχετευτικά – αντιπλημμυρικά έργα. Με επέκταση ή/και δημιουργία χώρων πράσινου και αναψυχής (πάρκα, πλατείες, κ.ά.). Επέκταση του δικτύου τηλεθέρμανσης από το Δήμο, με φτηνή τιμολόγηση, τόσο στη σύνδεση, όσο και στην κατανάλωση.
     * Μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος. – Προστασία και ανάπτυξη του υδάτινου δυναμικού (λίμνες) για το λαό και όχι για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
     * Μετεγκατάσταση των Αγίων Αναργύρων, ανάληψη του κόστους από τη ΔΕΗ, αυστηρό χρονοδιάγραμμα υλοποίησής της. Αποκατάσταση των εξορυχθέντων εδαφών και απόδοσή τους για γεωργοκτηνοτροφική και άλλη χρήση. 
     * Έργα προστασίας υδάτινων πόρων, - επιφανειακών και υπόγειων, - από τη ρύπανση. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και η διαχείρισή του προς όφελος του λαού προϋποθέτει ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης. Απαιτείται κεντρικός σχεδιασμός στην υλοποίηση μέτρων και έλεγχος στη διαχείριση του νερού, με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.          
     * Βελτίωση των αγροτικών δρόμων, έργα εγγειοβελτιωτικά που ενισχύουν τον μικρομεσαίο αγρότη.
     * Προστασία των σχολείων και όλων των δημόσιων κτιρίων, με ελέγχους και έργα αντισεισμικής θωράκισης.
     * Ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών σε Υγεία, Παιδεία, αναψυχή, πολιτισμό, διακοπές, ασφαλή, τακτική και φθηνή αστική συγκοινωνία για όλες τις δημοτικές ενότητες, συνοικίες και χωριά του δήμου.
     * Ειδικά μέτρα διευκόλυνσης για την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία σε κοινόχρηστους δημόσιους και δημοτικούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και ειδικούς φωτεινούς σηματοδότες για τυφλούς, κ.α.

     Ομόφωνα όλες οι άλλες παρατάξεις τους λένε ναι στον «Καλλικράτη», ενώ η αυτοτέλεια των δήμων που επιζητεί, σημαίνει απαλλαγή του κράτους από την χρηματοδότηση, περισσότερα τέλη και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (καθαριότητα, κοινωνικές δομές, κλπ), επέκταση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
     Με το ψευτοδίλημμα μνημόνιο - αντιμνημόνιο προσπαθούν να κρύψουν την ταύτιση τους.
     Με ή χωρίς μνημόνιο, θα υπάρχουν φόροι, τέλη, χαράτσια, ανεργία, φτώχια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, αν δεν πιστέψει ο λαός στη δύναμη του, στη δύναμη της λαϊκής συμμαχίας.
     Γι’ αυτό μην τους έχεις εμπιστοσύνη. Όλοι αυτοί εκπροσωπούν τα ίδια συμφέροντα.

    Ζητούν την ψήφο σου και από την επόμενη μέρα:
     -- Θα σου φορτώσουν νέα βάρη, με επιπρόσθετα ανταποδοτικά τέλη και φόρους, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (καθαριότητα, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ – ΚΗΦΗ – ΚΔΑΠ – ΚΔΑΑμεΕΑ, «Βοήθεια στο σπίτι», κλπ).
     -- Θα αντικαταστήσουν την υποχρέωση του κράτους για δημόσιες και δωρεάν παροχές στην παιδεία, την υγεία και την πρόνοια με συσσίτια, κοινωνικά παντοπωλεία-φαρμακεία-ιατρεία, προσωρινή φιλοξενία αστέγων και δημοτικούς… λαχανόκηπους!
     -- Θα αναγκάσουν τους γονείς να βάλουν ακόμη βαθύτερα το χέρι στην άδεια τσέπη για να μορφωθούν τα παιδιά τους, να έχουν θέρμανση, να μη στάζει η οροφή του σχολείου.

     Οι παρατάξεις τους ανεξάρτητα πως αυτοπροσδιορίζονται («ανεξάρτητες, αυτοδιοικητικές, υπερκομματικές κλπ»), δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους στα μέτρα σε βάρος του λαού.

     Ξεσκεπάζουμε το αντιλαϊκό πρόσωπο ΕΕ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΥ.
     Τα «έργα και ημέρες» τους, μόνο τις ανάγκες του λαού δεν υπηρετούν.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι η μόνη αντιπολιτευτική δύναμη. Το απέδειξε στην πράξη 3,5 χρόνια μέσα και έξω από το Δημοτικό συμβούλιο.
     Δεν συμβιβάστηκε. Αντιτάχθηκε στις αντιλαϊκές αποφάσεις. Κόντραρε στα ίσα αυτήν την πολιτική. Ενημέρωσε για τις αντιλαϊκές αποφάσεις της δημοτικής αρχής, τη στάση των άλλων παρατάξεων, οργάνωσε κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των μέτρων.

     Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτελείται από αγωνιστές υποψήφιους που συσπειρώνονται στην κοινωνική συμμαχία (ΠΑΜΕ, Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας), στο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα και πολλοί άλλοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.


ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ!
ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ!
ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ
ΣΤΗΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟ ΨΗΦΙΣΕ «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»


                                                     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.