Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΛΑΜΠΡΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ - Η ομιλία του Δ. Γόντικα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Μ' όλες τις γενιές του επαναστατικού κινήματος στη χώρα μας παρούσες, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ανάμεσα σε εκατοντάδες εκθέματα από τη ζωή και δράση του ΔΣΕ που βρίσκονται σε διαρκή έκθεση σε διάφορους χώρους του κτιρίου της ΚΕ του Κόμματος, κοντά στους δύο χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν τη μεγάλη αίθουσα συνεδρίων όπου έγινε η κύρια προβολή, αλλά και το μεγάλο φουαγιέ και το χώρο της κεντρικής εισόδου όπου είχαν στηθεί γιγαντοοθόνες. Η έκδηλη συγκίνηση, η περηφάνια, τα χέρια που έσφιγγαν το ένα τ' άλλο κι εκείνες οι ματιές που έρχονταν από πολύ μακριά και κοιτούσαν μπροστά με αισιοδοξία, τα φωτεινά χαμόγελα, ο ήχος από τα κανόνια του ΔΣΕ, τα βήματα των μαχητών, οι χώροι όπου ανδρώθηκε μια ολόκληρη γενιά, αυτή ήταν η εικόνα.
«Αυτή είναι η Ιστορία μας» έγραφε το πανό στη θέση της οθόνης, όταν ανέβηκε στο βήμα για να χαιρετίσει τους καλεσμένους ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. (Δείτε ολόκληρη την ομιλία στο βίντεο πάνω καθώς και παρακάτω).
Με την εμφάνιση του τίτλου «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε» άρχισε η προβολή του ντοκιμαντέρ. Στη 1 ώρα και 45 λεπτά της προβολής περνούν από την οθόνη οι σημαντικότερες στιγμές της τρίχρονης εποποιίας του ΔΣΕ.
Ντοκουμέντα στην πλειοψηφία τους άγνωστα ως τώρα, δίνουν βήμα το βήμα σημαντικές πλευρές από τη ζωή των μαχητών, την πρώτη απόπειρα για την εγκαθίδρυση της λαϊκής εξουσίας στις ελεύθερες περιοχές, εκτιμήσεις για τη δράση του ΔΣΕ (το ηχογραφημένο ντοκουμέντο με τη φωνή του Νίκου Ζαχαριάδη που πρωτοπαρουσιάστηκε στο ντοκιμαντέρ ξεσήκωσε το κοινό).
Τα πλάνα από τις μάχες έδεναν με σύγχρονα πλάνα από τα βουνά και τις άλλες περιοχές που απλώθηκε η δράση του ΔΣΕ. Το χειροκρότημα αυτονόητο για την ομάδα των σκηνοθετών και όλους τους συντελεστές, που υπό το συντονισμό του Κώστα Σταματόπουλου έφεραν σε πέρας αυτή τη δημιουργία.
Το ντοκιμαντέρ αρχίζει πλέον το ταξίδι του σε γειτονιές, πόλεις και χωριά στις εκδηλώσεις των Οργανώσεων του Κόμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.