Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Απολογισμός – Ισολογισμός και αποτελέσματα χρήσης έτους 2015 του Δήμου Φλώρινας.

Απολογισμός – Ισολογισμός και αποτελέσματα χρήσης έτους 2015 του Δήμου Φλώρινας.
Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, 21-11-2016.
Θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Φλώρινας.

Ο οικονομικός απολογισμός αποτελεί μεταξύ άλλων πρακτικά την πιστοποίηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού, του τεχνικού προγράμματος του Δήμου και των τροποποιήσεων τους καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.
Όπως τονίσαμε και στο παρελθόν, για άλλη μια φορά τονίζουμε και τώρα στην τοποθέτηση μας ότι η θέση μας στο θέμα είναι πολιτική και σε καμιά περίπτωση δεν κρίνουμε το έργο των εργαζομένων στην οικονομική υπηρεσία που γνωρίζουμε ότι μοχθούν να ανταποκριθούν με ελλείψεις σε προσωπικό, σε μια διαδικασία που δεν αποφασίζουν οι ίδιοι αλλά είναι υποχρεωμένοι να εκτελέσουν.
Από τον ισολογισμό, στην κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως 31/12/2015 φαίνεται να έχουμε:
Έσοδα από επιχορηγήσεις: 9.914.045,48 ευρώ.
Έσοδα από φόρους-πρόστιμα-τέλη κλπ: 151.678,38 ευρώ.
Ένα Γενικό σύνολο εσόδων: 11.762.826,65 ευρώ
Αφαιρουμένου του κόστους αγαθών και υπηρεσιών: 13.235.808,81 ευρώ και έτσι παρουσιάζεται ένα έλλειμμα στα Μικτά αποτελέσματα εκμεταλλεύσεως ύψους 1.472.982,16 ευρώ !!!  αφαιρουμένων από αυτό του ποσού που προέρχεται από «άλλα έσοδα εκμεταλλεύσεως» ύψους 549.926,46 ευρώ το τελικό έλλειμμα φτάνει τις 923.055,70 ευρώ !!!
Πως καλύπτεται ένα τέτοιο έλλειμμα, με δανεισμό ? πόσο επιβαρύνεται ο δημότης για τόκους και επιτόκια ενός τέτοιου δανεισμού ?
Μεγάλο ποσοστό των εσόδων του Δήμου προέρχονται από φορολογία-ανταποδοτικά τέλη από τους εργαζόμενους της περιοχής. Η κρατική επιχορήγηση ίσα που καλύπτει τη μισθοδοσία. Η επιβάρυνση των δημοτών με φόρους και τέλη υπέρ του δήμου είναι μεγάλη, φτάνει σε λογαριασμούς της ΔΕΥΑΦ να είναι το 90% της αξίας κάθε λογαριασμού συνυπολογιζόμενων και των δύο ΦΠΑ που έχουν επιβληθεί από το κεντρικό κράτος αξίας 13 και 24 %.


Με δεδομένο ότι οι κρατικές επιχορηγήσεις συνεχώς μειώνονται, κρίσιμες υπηρεσίες εκχωρούνται ή πρόκειται να εκχωρηθούν (αργά ή γρήγορα) όπως έγινε σε άλλους δήμους σε ιδιώτες επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο την τσέπη των λαϊκών νοικοκυριών.
Διαφωνούμε με την πολιτική που αντιμετωπίζει το Δήμο σαν μια επιχείρηση μετρώντας απλά λογιστικά κέρδη και ζημίες και βάζει στο περιθώριο τις λαϊκές ανάγκες.
Έχοντας στο μυαλό μας τα παραπάνω καταψηφίζουμε και τον ισολογισμό – απολογισμό του Δήμου Φλώρινας όπως κάναμε και με το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2017, όπως άλλωστε πράξαμε και στο παρελθόν αντίστοιχα.
Εμείς θεωρούμε ότι οι δομές διοίκησης και διεύθυνσης θα πρέπει να λειτουργούν ενταγμένες σε κεντρικό σχεδιασμό, θα πρέπει να έχουν κίνητρο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας καταψηφίζει τον Απολογισμό – Ισολογισμό και αποτελέσματα χρήσης έτους 2015 του Δήμου Φλώρινας.
Στη βάση αυτής της αντίληψης και σε γραμμή αντιπαράθεσης με την πολιτική της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας προβάλουμε και διεκδικούμε τους εξής στόχους πάλης:
1. Πλήρης, επαρκής κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου.
2. Πλήρη επιστροφή των παρακρατηθέντων φόρων από τους ΟΤΑ τους οποίους απεμπόλησε η πρώην ΚΕΔΚΕ και η τωρινή ΚΕΔΕ, γιατί είναι χρήματα που ανήκουν στους εργαζόμενους, αφαιρούνται από το εισόδημά τους και αναπληρώνονται από πρόσθετους φόρους, τέλη, κλπ.
3. Να καταργηθεί κάθε είδους τοπική φορολογία, ανταποδοτικών, αντισταθμιστικών και άλλων τελών, να καταργηθεί η φορολόγηση με δύο ΦΠΑ των λογαριασμών ύδρευσης της ΔΕΥΑΦ, που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα.
4. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
- Διαφωνούμε ριζικά με ευέλικτες μορφές εργασίας που μοιράζουν την φτώχεια. Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες του Δήμου.
5. Απαιτούμε έργα υποδομής και πόρους από το κράτος που κατευθύνονται για κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας, όπως προστασίας από πλημμύρες, προστασία περιβάλλοντος, άρδευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ. Ο σχεδιασμός, μελέτη, κατασκευή των έργων να γίνεται από δημόσιο κατασκευαστικό φορέα με ευθύνη του κράτους.
6. Διεκδικούμε δωρεάν Παιδεία, Υγεία, κοινωνική αλληλεγγύη με κρατική χρηματοδότηση για τις λειτουργικές δαπάνες σχολείων, σχολικών επιτροπών, παιδικών σταθμών. Να καταργηθούν τα τροφεία και οι εισφορές στους παιδικούς σταθμούς.
Σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να υπάρξει όφελος για τις λαϊκές οικογένειες, για τους ανέργους, για τους εργαζόμενους και τη νεολαία της περιοχής.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα παλέψουν για τα δικαιώματά τους, να συνταχθούν με τις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης".
                                                                Φλώρινα, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016
                                                                Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας


                                               


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.