Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Για το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κατά των Πλειστηριασμών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ που συζητήθηκε στην 55η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας της 12ης Οκτωβρίου 2016. Στις 15-10-2016 και αφού ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης είχε οριστεί μέλος της επιτροπής που θα συντάξει το κείμενο του ψηφίσματος, και μετά από την πρόταση της κυρίας Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας έστειλε με ηλεκτρονική αλληλογραφία το παρακάτω σχέδιο.
Σχέδιο ψηφίσματος:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Η εφαρμοζόμενη πολιτική των μέχρι τώρα κυβερνήσεων οδήγησαν τον ελληνικό λαό σε συνθήκες ακραίας φτώχιας και ανεργίας. Σύμπτωμα της κρίσης και της κοινωνικής αναλγησίας είναι και οι πλειστηριασμοί ακόμα και της πρώτης κατοικίας της λαϊκής οικογένειας, η αδιαφορία για το μαρτύριο της πείνας, της ανεργίας, του οικονομικού ξεπεσμού και του πετάγματος στο δρόμο για χρέη προς το δημόσιο, προς τις τράπεζες και προς τους δήμους. Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, ζώντας το δράμα των συμπολιτών μας, καταδικάζει την ανάλγητη πολιτική που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται από όλες τις κυβερνήσεις. Καλεί τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δημοσίου να μην προχωρήσουν σε κανέναν πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, καλεί τις Τράπεζες και τα Πιστωτικά ιδρύματα να μην προχωρήσουν σε κανέναν πλειστηριασμό κατοικιών και ακινήτων ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών. Ζητά από τους συμβολαιογράφους του Δήμου μας να μην συναινέσουν και να μην προβούν σε κανέναν πλειστηριασμό κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια. Σε καμιά κατάσχεση χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Το Δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας Δηλώνει ότι πλειστηριασμοί που ξεσπιτώνουν λαϊκές οικογένειες δημοτών μας είναι απαράδεκτοι. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σε κάθε δημότη, σε κάθε λαϊκό νοικοκυριό που ζει καθημερινά την φτωχοποίηση, που αντιμετωπίζει την εκποίηση της οικογενειακής του στέγης και την πλήρη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.  Καλεί τους δημότες σε έμπρακτη συμπαράσταση προς τις οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους τις «μαύρες Τετάρτες» στο Ειρηνοδικείο Φλώρινας. Καλεί τους βουλευτές του νομού μας να απαιτήσουν από την Βουλή των Ελλήνων να υιοθετήσει μέτρα άμεσης προστασίας της κύριας και της δευτερεύουσας με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια, τη δραστική μείωση των οφειλών της λαϊκής οικογένειας,   τη διαγραφή κάθε είδους τόκων, των ποσών που αντιστοιχούν σε τυχόν ανατοκισμό ή ανακεφαλαιοποίησης, καθώς και αναστολή της πληρωμής της οφειλής για τους ανέργους όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση. Σε καμιά δε περίπτωση δεν πρέπει να βρεθεί μέρος της ακίνητης περιουσίας και κυρίως το σπίτι φτωχού οφειλέτη στα χέρια  του δημοσίου, των τραπεζιτών ή των ξένων ή ντόπιων funds.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας δηλώνει ότι δεν θα προβεί σε κανέναν πλειστηριασμό για χρέη προς το Δήμο, εάν πρώτα δεν ελεγχθούν τα εισοδήματα του οφειλέτη, δεν θα εκποιήσει καμία λαϊκή στέγη που βρίσκεται αντιμέτωπη με την φτώχεια και την ανεργία.
Το ψήφισμα αυτό να αποσταλεί προς δημοσίευση στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο, αντίγραφό του να σταλεί σε όλους τους συμβολαιογράφους του Δήμου μας, στους δύο βουλευτές του Νομού μας, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και στα Κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.
Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας - Τορλαχίδης Μιχ. Θεόδωρος

Ταυτόχρονα επισυνάψαμε τη θέση της Λαϊκής συσπείρωσης προκειμένου να καταφανεί και το εύρος της παρέμβασής μας στο υπό διαμόρφωση κείμενο, όπως και τα όρια στα οποία είμαστε υποχρεωμένοι να κινηθούμε.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας εκτιμά  πως  σε μια περίοδο που η χρεωκοπία της λαϊκής οικογένειας, οι πλειστηριασμοί  και οι κατασχέσεις, συνέπειες της εφαρμογής των μνημονίων που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, το αίτημα για νομοθέτηση της εξαγοράς του μη εξυπηρετούμενου δανείου από τον δανειολήπτη βρίσκεται πίσω από την πραγματικότητα. Αφορά  ανθρώπους που έχουν τη οικονομική  δυνατότητα να το κάνουν. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες, κτηνοτρόφοι αυτοαπασχολούμενοι – θύματα της καπιταλιστικής κρίσης – που σε μια νύχτα «έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους», που δεν έχουν καν εισόδημα ή που  φυτοζωούν, προφανώς δεν είναι σε θέση ούτε να εξαγοράσουν το δάνειό τους ούτε να το αποπληρώσουν με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι τράπεζες.
Η Λαϊκή  Συσπείρωση  Φλώρινας με δεδομένη την φτωχοποίηση και εξαθλίωση  ευρύτατων λαϊκών στρωμάτων,   παλεύει για δραστική μείωση των οφειλών τους,   τη διαγραφή κάθε είδους τόκων, των ποσών που αντιστοιχούν σε τυχόν ανατοκισμό ή ανακεφαλαιοποίησης, καθώς και αναστολή της πληρωμής της οφειλής για τους ανέργους όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση. Σε καμιά δε περίπτωση δεν πρέπει να βρεθεί μέρος της ακίνητης περιουσίας και κυρίως το σπίτι φτωχού οφειλέτη στα χέρια  του δημοσίου, των τραπεζιτών ή των ξένων ή ντόπιων funds.
Καταθέτουμε κωδικοποιημένα αιτήματα και ζητάμε το Δημοτικό Συμβούλιο να υιοθετήσει αυτά τα αιτήματα, που μπορούν να ανακουφίσουν, έστω και προσωρινά, τις λαϊκές οικογένειες.
§  Πάγωμα των χρεών προς το δημόσιο χωρίς προσαυξήσεις. Απαγόρευση με νόμο κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια. Καμιά κατάσχεση χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.
§  Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα πληρωμής δανείων για όσο κάποιος είναι άνεργος, κατάργηση πλειστηριασμών πρώτης και δεύτερης κατοικίας.
§  Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κλπ, για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρηση τους.
§  Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
§  Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για τα χρέη των αυτοαπασχολούμενων για την ατομική τους ασφάλιση”.
§  Αναφορικά με τις οφειλές προς το Δήμο Φλώρινας, ζητούμε να βάλει φρένο στη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για τους πλειστηριασμούς. Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου με έγγραφό της, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες να διατυπώνει ότι δεν θα προχωρήσουν σε καμιά από τις προβλεπόμενες διαδικασίες πριν αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στις 18-10-2016 η κ. Πρόεδρος μας έστειλε το διαμορφωμένο από αυτήν κείμενο, το οποίο βεβαίως παρέλειπε  μια παράγραφο, ωστόσο το κείμενο διατηρούσε τη ζωντάνια και την αγωνιστική διάθεση που έπρεπε να έχει ένα τέτοιο ψήφισμα. Μετά από ανταλλαγή επιστολών η Επιτροπή μας έστειλε το παρακάτω κείμενο προς έγκριση:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας,
αναφορικά με σχετική πρόταση που τέθηκε στην 55η Συνεδρίαση της 12ης Οκτωβρίου 2016 και στο πλαίσιο του ρόλου του να προασπίζεται τα συμφέροντα και την ποιότητα ζωής των δημοτών του, λαμβάνοντας υπόψη τα τραγικά συμπτώματα της κοινωνικής κρίσης και των ζωτικών προβλημάτων που ανακύπτουν από τους πλειστηριασμούς κατοικιών, ακόμα και της πρώτης κατοικίας, αποφάσισε να προβεί στο ακόλουθο ομόφωνο ψήφισμα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας,
ζώντας το δράμα των συνδημοτών μας από τους πλειστηριασμούς κατοικιών, καλεί τις Τράπεζες και τα Πιστωτικά ιδρύματα να μην προχωρήσουν σε κανέναν πλειστηριασμό κατοικιών και ακινήτων ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών. Ζητά από τους συμβολαιογράφους του Δήμου μας να μην συναινέσουν και να μην προβούν σε κανέναν πλειστηριασμό κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια και σε καμιά κατάσχεση χωραφιού συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ.
Το Δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας
εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του σε κάθε δημότη και σε κάθε οικογένεια που ζει καθημερινά τη φτωχοποίηση, που αντιμετωπίζει την εκποίηση της οικογενειακής στέγης και την πλήρη κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και δηλώνει ότι πλειστηριασμοί που ξεσπιτώνουν οικογένειες συνδημοτών μας είναι απαράδεκτοι. Καλεί τους δημότες σε έμπρακτη συμπαράσταση προς τις οικογένειες που χάνουν τα σπίτια τους τις «μαύρες Τετάρτες» στο Ειρηνοδικείο Φλώρινας. Καλεί τους βουλευτές του νομού μας να απαιτήσουν από την Βουλή των Ελλήνων να υιοθετήσει μέτρα άμεσης προστασίας της κύριας και της δευτερεύουσας με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας μέχρι 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τ.μ. για τετραμελή οικογένεια, τη δραστική μείωση των οφειλών των νοικοκυριών,   τη διαγραφή κάθε είδους τόκων, των ποσών που αντιστοιχούν σε τυχόν ανατοκισμό ή ανακεφαλαιοποίησης, καθώς και αναστολή της πληρωμής της οφειλής για τους ανέργους όσο διάστημα διαρκεί η οικονομική κρίση. Σε καμιά δε περίπτωση δεν πρέπει να βρεθεί μέρος της ακίνητης περιουσίας και κυρίως το σπίτι ανήμπορου οικονομικά  οφειλέτη στα χέρια  του δημοσίου, των τραπεζιτών ή των ξένων ή ντόπιων funds.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας
δηλώνει ότι δεν θα προβεί σε κανέναν πλειστηριασμό για χρέη προς το Δήμο, εάν πρώτα δεν ελεγχθούν τα εισοδήματα του οφειλέτη, και δεν θα εκποιήσει καμία κατοικία που βρίσκεται αντιμέτωπη με την φτώχεια και την ανεργία.
Το ψήφισμα αυτό να αποσταλεί προς δημοσίευση στον τοπικό και πανελλαδικό τύπο και αντίγραφό του να σταλεί σε όλους τους συμβολαιογράφους του Δήμου μας, στους δύο βουλευτές της Π.Ε. Φλώρινας, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, καθώς και στα Κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.
Για το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας
Η Πρόεδρος
Όλγα Μούσιου Μυλωνά

Στις 19-10-2016 απαντήσαμε με το παρακάτω σκεπτικό : Κυρία Πρόεδρε έτσι όπως διαμορφώθηκε το ψήφισμα δεν είναι δυνατό το ψηφίσουμε, το κείμενο είναι άνευρο, δεν καταδεικνύει ως υπαίτια για την φτωχοποίηση, την εξαθλίωση και τους πλειστηριασμούς την πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και την ΕΕ. Επίσης η αφαίρεση της πρώτης παραγράφου μετατρέπει το ψήφισμα σε διαμαρτυρία για πλειστηριασμούς που γίνονται μόνο από τράπεζες και πιστωτικά ιδρύματα και δεν αγγίζει καθόλου το Ελληνικό Δημόσιο που και αυτό, στα ίδια πλαίσια της εφαρμοζόμενης ανάλγητης και αντιλαϊκής πολιτικής εκποιεί περιουσιακά στοιχεία πολιτών, ακόμα και την πρώτη κατοικία οικογενειών που έφτασαν στην εξαθλίωση από αυτήν την ίδια την δική του οικονομική πολιτική. Κάθε πλειστηριασμός σπιτιού λαϊκής οικογένειας, φτωχού συμπολίτη μας είναι και ένα πλήγμα, μην αναρωτιέστε για ποιόν χτυπά η καμπάνα ... η καμπάνα χτυπά και για μας ! 
Ευχαριστώ και επιμένω στο πρώτο κείμενο που μας στείλατε ως συνδιαμορφωμένο κείμενο επί της δικής μας προτάσεως.
Φλώρινα, 19-10-2016 
Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας 

Τέλος ακόμα και μετά από αυτό το κουτσούρεμα, οι συντάκτες του τελικού κειμένου του Ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας [απόφαση με αριθμό 380/2016] αφαίρεσαν ακόμα και το κάλεσμα προς τους πολίτες να συμπαρασταθούν έμπρακτα στους συμπολίτες που πλήττονται από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, στους πολίτες των οποίων οι οικογένειές τους θα μείνουν αύριο χωρίς σπίτι είτε γιατί θα το πλειστηριάσει το δημόσιο είτε γιατί θα το «βγάλει στο σφυρί» κάποιο τραπεζικό – πιστωτικό ίδρυμα. Συνεπώς όχι μόνο δεν μας εκφράζει ένα τέτοιο κείμενο αλλά μας κάνει να πιστεύουμε ότι ο τελικός σκοπός ήταν να συνταχθεί κάποια παράκληση προς τις τράπεζες και τίποτε άλλο πέραν αυτού. Το Δημοτικό Συμβούλιο δίνει ουσιαστικά πράσινο φως προς το Δημόσιο να προβεί σε πλειστηριασμούς ακόμα και της πρώτης κατοικίας των φτωχών νοικοκυριών
Εμείς, η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας, καλούμε πρώτα από όλους τους πολίτες σε εγρήγορση, σε επιφυλακή και σε έμπρακτη συμπαράσταση τις «μαύρες Τετάρτες» των πλειστηριασμών, μπροστά στο Ειρηνοδικείο Φλώρινας.
Καλούμε τον Δήμο Φλώρινας να δείξει πραγματικά τη συμπαράστασή του στους δημότες που ξεσπιτώνονται, να μην επιτρέψει κανέναν πλειστηριασμό είτε αυτός επιβάλλεται από το δημόσιο, είτε από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα – τράπεζες κλπ.
Κανένα σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη !
Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε !
Στους δρόμους για το δίκιο μας, στα σωματεία για την οργάνωσή μας.
Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας
Φλώρινα, 27-10-2016  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.