Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Απόπειρα πραξικοπήματος σημειώθηκε στην Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής 15 προς Σάββατο 16 Ιούλη. Ομάδα στρατιωτικών, με επικεφαλής έναν συνταγματάρχη, συνέλαβε τον αρχηγό των Ενόπλων δυνάμεων και άλλα στελέχη της στρατιωτικής ηγεσίας, κατέλαβε το κτίριο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και άλλα νευραλγικά σημεία στην Κωνσταντινούπολη και την Αγκυρα, και ανακοίνωσε ότι ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Λίγες ώρες αργότερα η απόπειρα πραξικοπήματος απετράπη, ενώ σταδιακά η τουρκική κυβέρνηση ανέκτησε τον έλεγχο και συνέλαβε χιλιάδες πραξικοπηματίες. 
Μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Μπινάλι Γιλντιρίμ και άλλα στελέχη της κυβέρνησης έκαναν έκκληση στον λαό να κατέβει στις πλατείες. Η έκκληση του Ερντογάν έγινε με συνέντευξη που έδωσε μέσω κινητού τηλεφώνου στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.
Νωρίτερα, με δηλώσεις τους οι αρχηγοί της 1ης και 4ης Στρατιάς, αλλά και ο αρχηγός των Ειδικών Δυνάμεων του τούρκικου στρατού, με δηλώσεις τους είχαν διαχωρίσει τη θέση τους από τους πραξικοπηματίες.


Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, μία παρουσιάστρια του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου TRT ανέγνωσε σε ζωντανή μετάδοση μια ανακοίνωση, εκτελώντας διαταγή, όπως διευκρίνισε εξαρχής, του τουρκικού στρατού. Η ανακοίνωση ανέφερε πως η δημοκρατική τάξη και ο κοσμικός χαρακτήρας του τουρκικού κράτους βρισκόταν υπό απειλή από τη σημερινή κυβέρνηση. Διευκρίνιζε ότι την εξουσία στην Τουρκία ανέλαβε ένα «συμβούλιο ειρήνης», το οποίο θα εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών, ανεξαρτήτως θρησκείας, φυλής ή γλώσσας. Πρόσθετε ότι επιβλήθηκε στρατιωτικός νόμος σε όλη την επικράτεια.
...... ///

Ξεπερνούν τους 290 οι νεκροί στην απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στην Τουρκία, γνωστοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας με σημερινή του ανακοίνωση, αναφέροντας ότι περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.