Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

28 Ιουλίου. 36 χρόνια από την δολοφονία της σ. Σωτηρίας Βασιλακοπούλου απο την εργοδοσία

Με αφορμή τη συμπλήρωση 36 χρόνων από τη δολοφονία της φοιτήτριας Σωτηρίας Βασιλακοπούλου και την εκδήλωση που γίνεται στη μνήμη της την Πέμπτη, 28 Ιούλη, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Σωτηρία Βασιλακοπούλου ήταν μέλος της ΚΝΕ και φοιτήτρια της Παντείου. Στις 28 Ιούλη 1980 δολοφονήθηκε την ώρα που μοίραζε προκηρύξεις στους εργάτες και τις εργάτριες της ΕΤΜΑ. Η εργοδοσία είχε δώσει εκείνη τη μέρα εντολή: "Να μην πάρουν οι εργάτες προκηρύξεις του ΚΚΕ. Για κανένα λόγο...". Με αυτές τις εντολές έφυγαν από το εργοστάσιο τα λεωφορεία της εταιρείας, μην υπολογίζοντας τίποτα, ούτε καν την ανθρώπινη ζωή. Ενα τέτοιο λεωφορείο - δολοφόνος έπεσε πάνω στην συντρόφισσα Σωτηρία.

Η αστική δημοκρατία διαχρονικά σταματάει έξω από τις πύλες των εργοστασίων και των μεγάλων επιχειρήσεων. Εκεί αποκαλύπτεται ξεκάθαρα η δικτατορία των μονοπωλίων που στρέφεται μόνιμα ενάντια στους εργαζομένους και στη νεολαία.
Οι απαιτήσεις των εκμεταλλευτών, για να στηρίζουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία τους, είναι που θέλουν τους νέους σήμερα να δουλεύουν με μισθούς πείνας, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα, περιπλανώμενοι από την ανεργία στην κακοπληρωμένη δουλειά. Ταυτόχρονα, επιδιώκουν στους χώρους δουλειάς να μην κουνιέται φύλλο, να βασιλεύει η εργοδοτική τρομοκρατία.
Τις απαιτήσεις των εκμεταλλευτών υπηρετεί και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και κάθε κυβέρνηση αστικής διαχείρισης. Γι' αυτό προετοιμάζει νέα αντεργατικά μέτρα για το Σεπτέμβρη, όπως προβλέπει το 3ο μνημόνιο. Γι' αυτό επιδιώκει να ορθώσει εμπόδια στον αγώνα των εργαζομένων για καλύτερη ζωή. Αυτό υπηρετεί και η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που φέρνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας.
Οι νέοι και οι νέες έχουμε συμφέρον να παλέψουμε κάτω από τη σημαία των δικών μας αναγκών, για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη ζωή, στη μόρφωση.
Συνεχίζουμε αποφασιστικά, για να δυναμώσει η οργάνωση των νέων σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, στις λαϊκές γειτονιές, με τη συμμετοχή στην πάλη, στη διαμόρφωση στόχων και αιτημάτων, στις μαζικές διαδικασίες. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων. Ο οργανωμένος αγώνας μαζί με το εργατικό κίνημα, η ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, είναι η τεράστια δύναμη που μπορεί να σαρώσει το σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη της Σωτηρίας Βασιλακοπούλου. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση την Πέμπτη, 28 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στο χώρο του πρώην εργοστασίου της ΕΤΜΑ (Ιερά Οδός και Αγ. Αννης)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.