Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Ψηφίζουμε το μνημόνιο και προσπαθούμε να το εξουδετερώσουμε, ο νέος εμπαιγμός του ΣΥΡΙΖΑ

Τον εγκλωβισμό του λαού στο μνημόνιο και όχι απεγκλωβισμό του από αυτό, επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ, που συνεχίζει να εξαπατά με νέα συνθηματολογία προσαρμοσμένη στις ανάγκες της εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων.
Πρώτα ψηφίζουμε το μνημόνιο και μετά προσπαθούμε να το εξουδετερώσουμε, αναφέρει ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης, σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής.
Πλασάροντας τη νέα ψευδαίσθηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αναφέρει πως πρέπει «να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο για το επόμενο διάστημα, που δεν θα μετατρέπει το Μνημόνιο σε πολιτική μας». Ο εμπαιγμός δεν έχει τελειωμό, καθώς όπως αναφέρει «θα βρεθούμε δίπλα στους αγώνες του λαού και ταυτόχρονα σε συνθήκες επιτήρησης, και θα παλεύουμε να βρεθούν αντίμετρα για να εξουδετερώσουν τα δυσμενή μέτρα και να βελτιώσουν τη ζωή του».
Ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως η συγκυβέρνηση του κόμματός του με τους ΑΝΕΛ, θα εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα του μνημονίου και θα λανσάρουν την αυταπάτη στον λαό, πως ο απεγκλωβισμός από τα μνημόνια, τη λιτότητα, την αντιλαϊκή πολιτική, είναι δυνατόν να γίνει χωρίς ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους.
Για τα εσωκομματικά ο Τάσος Κορωνάκης αναφέρει πως, «νομίζω ότι μετά τη συνεδριακή μας διαδικασία θα κληθούμε όλοι να υπηρετήσουμε το σχέδιο που θα αποφασίσουμε συλλογικά. Άρα η περίοδος των διαφορετικών στάσεων μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, τελειώνει με το έκτακτο συνέδριο». Προσθέτει, «νομίζω ότι τα "ναι", τα "όχι" και τα "παρών" των προηγούμενων ψηφοφοριών, βγήκαν από τους περισσότερους βουλευτές με πολύ κόπο και πόνο. Και άρα δεν πρέπει να τα θεωρήσουμε ευθεία αμφισβήτηση της κυβέρνησης», και σημειώνει ότι «σε κάθε περίπτωση η διαφορετική άποψη, σήμερα που έχει έρθει ο κόσμος ανάποδα, είναι ωφέλιμη και πρέπει να συζητηθεί συντροφικά, χωρίς όμως να δημιουργούμε συνθήκες παράλληλων μονολόγων».

Την άποψή του ότι «μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό», δηλώνει ο Μανώλης Γλέζος σε συνέντευξή του στην «Αυγή», και συμπληρώνει πως «όλοι μαζί είμαστε ιδιοκτήτες του ΣΥΡΙΖΑ».
Αναφέρει ακόμα πως «δεν δώσαμε λευκή επιταγή στη διαπραγματευτική ομάδα, και πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση απαιτείται όχι η γνώμη της κυβέρνησης του Μαξίμου, αλλά η γνώμη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ για το μνημόνιο αναφέρει ότι «δεν μπορούμε να κρυφτούμε πια. Το 3ο Μνημόνιο είναι Μνημόνιο», και πως «δεν περίμενα ποτέ κυβέρνηση της Αριστεράς να αποδεχθεί τέτοια πρόταση».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης ούτε διάσπασης. Είναι σε πορεία ανασύνθεσης και ουσιαστικής επανίδρυσής του», δηλώνει στη «Realnews» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Εκτιμά πως «αν και δύσκολα, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί τελικά να καταφέρει να βρει τον τρόπο να στηρίζει την κυβέρνηση χωρίς να χάσει τα κινηματικά και ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να δημιουργήσει ένα νέο παράδειγμα, πέρα από τον αναχωρητισμό των ακροαριστερών ομάδων και την ενσωμάτωση της Σοσιαλδημοκρατίας».
Να αποδεχθεί το σχέδιο Σόιμπλε για συντεταγμένο Grexit ζητούσε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής». Επικαλείται κυβερνητικές πηγές που αναφέρουν πως «στις συσκέψεις ερχόταν και μας έλεγε: "Πάρτε το σχέδιο Σόιμπλε για συντεταγμένο Grexit"».
Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του Π. Λαφαζάνη, και σε δήλωση συνεργατών του γίνεται λόγος για «προβοκατόρικο πρωτοσέλιδο τίτλο του Κυριακάτικου Βήματος», που είναι «ενταγμένος στον κλιμακούμενο πόλεμο, που παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές, ενάντια σε όσους αντιστέκονται στην επιβολή ενός νέου, τρίτου μνημονίου λιτότητας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.