Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Επετεύχθη η συμφωνία για το σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων

Σε συμφωνία κατέληξαν οι μαραθώνιες συζητήσεις της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών, λίγο πριν τις 9 το πρωί και ενώ συμπληρώθηκαν παραπάνω από 17 ώρες διαπραγματεύσεων, για να καταλήξουν στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα σφαγιάσουν τα δικαιώματα του λαού.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Reuters»,  στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι «Επετεύχθη συμφωνία. Απομένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες συζητούνται» ενώ στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του Ευ. Τσακαλώτου στις κάμερες, εξερχόμενος του κεντρικού ξενοδοχείου όπου έγινε η συνάντηση. 
Κατά τις ίδιες πηγές, οι στόχοι που συμφωνήθηκαν είναι πρωτογενές έλλειμμα -0,25% του ΑΕΠ το 2015, +0,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2016, +1,75% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και +3,5% πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η συμφωνία θα κατατεθεί στη Βουλή σήμερα Τρίτη για να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, την Πέμπτη 13 Αυγούστου. 
Οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας ανάμεσα στους υπουργούς  Ευ. Τσακαλώτου και Γ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των «εταίρων». Διεκόπησαν για λίγο, μετά τις 5.30 το απόγευμα, προκειμένου οι δύο υπουργοί να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό και τα μέλη του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, και συνεχίστηκαν αργότερα μέχρι νωρίς το πρωί. 
Τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται είναι στην κυριολεξία «φωτιά» για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που και στο Μνημόνιο αλλά και στο κείμενο με τα λεγόμενα προαπαιτούμενα, υπάρχουν ρυθμίσεις που ευνοούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα προαπαιτούμενα που θα κατατεθούν στη Βουλή, πιθανόν μαζί με το νέο Μνημόνιο, είναι η σταδιακή κατάργηση του μειωμένου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο κίνησης των αγροτών, η αύξηση της προκαταβολής φόρου για αυτοαπασχολούμενους, και το «ξήλωμα» της υφιστάμενης ρύθμισης των 100 δόσεων. 
χρόνια τώρα το ΚΚΕ προειδοποιούσε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.