Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Το αστικό πολιτικό σκηνικό αναδιατάσσεται - Στίχοι του Μπρεχτ


Τώρα που το αστικό πολιτικό σύστημα αναδιαμορφώνεται και τα νέα δίπολα στήνονται χωρίς σε τίποτα να θίγονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου, θυμηθήκαμε τους παρακάτω στίχους του Μπρέχτ.  


Η παρελαση του Παλιου Καινουριου-Μπρεχτ

Μπερτολτ Μπρεχτ _ Parade des alten Neues 
Στεκομουν πανω σε ενα λοφο κι ειδα το Παλιο να πλησιαζει, μα ερχονταν σαν Νεο.
Σερνονταν πανω σε καινουρια δεκανικια που κανενας δεν ειχε ξαναδει και βρωμουσε νεες μυρωδιες σαπιλας που κανεις δεν ειχε πριν ξαναμυρισει.
Η πετρα που περασε κατρακυλωντας ηταν η νεωτερη εφευρεση και τα ουρλιαχτα απο τους γοριλες που βαραγανε τα στηθεια τους συνθετανε την πιο μοντερνα μουσικη.
Παντου να δεις μπορουσες ταφους ανοιχτους που χασκανε αδειοι καθως το Νεο πλησιαζε την πρωτευουσα.
Ολογυρα σκεκοτανε οσοι εμπνεονταν απο τον τρομο, κραυγαζοντας : Φτανει το Νεο, το Ολοκαινουριο, χαιρετιστε το Νεο, γινετε και εσεις νεοι σαν και εμας! Κι αυτοι που ακουγανε, τιποτε αλλο δεν ακουγανε απο τις κραυγες τους, μα αυτοι που βλεπανε, βλεπανε αυτα που δεν φωναζονταν.
Ετσι το Παλιο εκανε την ενφανιση του σε Νεο μασκαρεμενο, μα εφερε το Νεο μαζι του στη θριαμβευτικη του κατοχη να το παρουσιασει σαν Παλιο.
Το Νεο βαδιζε αλυσοδεμενο και ντυμενο με κουρελια, αποκαλυπταν τα θεσπεσια μελη του.
Κι η πομπή συνεχιζε να προχωραει μεσα στην νυχτα, μα αυτο που πηρανε για χαραμα ηταν το φως απο τις φωτιες στον ουρανο. Και η κραυγη : Φτανει το Νεο, το Ολοκαινουριο, χαιρετιστε το Νεο, γινετε και εσεις νεοι σαν και εμας! Πιο ευκολα θα ακουγοτανε, αν ολα δεν ειχανε πνιγει μεσα στις ομοβροντιες των οπλων.


ΥΓ «Διότι ισχυρίζομαι και το λέω με όλη τη δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε,. στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσης που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της δύσης» (Από την συνέντευξη Α. Τσίπρα στον ΑΝΤ1 στις 15 Μάη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.