Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΩΘΟΥΜΕΝΟ "ΚΩΔΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ"


Προς την κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Κοινοποιούμενη
Κον Δήμαρχο Φλώρινας
κ.κ επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας
Κυρία Πρόεδρε
Η κυβέρνηση προωθεί την εφαρμογή του λεγόμενου «Κώδικα Ναρκωτικών» που ουσιαστικά ανοίγει την πόρτα στην εξάρτηση από ναρκωτικές ουσίες και θα πολλαπλασιάζει το εμπόριο και τη διακίνηση του λευκού θανάτου.
Οι προφάσεις, ότι σέβονται την ελευθερία μας για να κάνουμε χρήση σε «ό,τι γουστάρουμε», ότι με την απελευθέρωση θα μειωθούν οι χρήστες, ότι θα βοηθηθούν οι εξαρτημένοι, δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν.
Το εγχείρημα της απελευθέρωσης χρήσης του χασίς και υποκατάστατων σε γειτονικές χώρες είναι ενδεικτικό για των αριθμό των εξαρτημένων που αυξάνεται ανησυχητικά. Στην Ολλανδία, σχεδιασμένα, αποφασίστηκε η αποποινικοποίηση των ναρκωτικών την περίοδο ακριβώς που αναπτυσσόταν ένα μεγάλο αντιπολεμικό κίνημα και τώρα το ποσοστό όσων κάνουν καθημερινή χρήση κάνναβης αυξήθηκε κατά 80%.
Στην Αργεντινή, όχι τυχαία το ξέσπασμα της κρίσης συνοδεύτηκε με την διάδοση του φονικού ναρκωτικού «πάκο».

Σε όλη την Ελλάδα πλήθος κινήσεων, φορέων, δήμων και κυρίως οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι στον αγώνα των παιδιών μας για πρόληψη και απεξάρτηση καταδικάζουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον προωθούμενο «Κώδικα Ναρκωτικών», ζητώντας η πολιτεία να βροντοφωνάξει ένα δυνατό ΟΧΙ σε ΟΛΑ τα ναρκωτικά.
Σας προσκομίζουμε ενδεικτικά ψηφίσματα διαφόρων φορέων για το θέμα
Για τον λόγο αυτό αιτούμαστε να τεθεί ως θέμα προ ημερησίας διατάξεως κατά τη συνεδρίαση της 4-3-2012 το θέμα έκδοσης ψηφίσματος κατά του νομοσχεδίου αυτού το οποίο προτείνουμε να έχει ως εξής:

·                                 ΨΗΦΙΣΜΑ ενάντια στον «ΚΩΔΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ»
Η κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας τις όποιες ευνοϊκές ρυθμίσεις αναφορικά με την ποινική αντιμετώπιση των εξαρτημένων, επιχειρεί να νομιμοποιήσει τη χρήση ναρκωτικών, με την κατάθεση στη Βουλή του σχετικού νομοσχεδίου με τίτλο "ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ".
Με το νομοσχέδιο αυτό:
1.       Αποποινικοποιείται η χρήση, κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση.
2.       Εμπορευματοποιούνται η πρόληψη, η θεραπεία των εξαρτήσεων, η κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων.
3.       Ενισχύεται η συντήρηση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης με την προώθηση της χορήγησης υποκατάστατων από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, από χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων, ακόμη και από τις φυλακές.
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι σαφής. Με τη δρομολογούμενη αποποινικοποίηση επιχειρεί σε συνθήκες κρίσης να "ναρκώσει", να χειραγωγήσει τη διογκούμενη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, διευκολύνοντας την πρόσβαση του πληθυσμού σε ναρκωτικές ουσίες.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με το σχέδιο αυτό νόμου κατοχυρώνει την "ελευθερία στη χρήση, το δικαίωμα, όπως χαρακτηριστικά λέει, στην αυτοπροσβολή"! Τη στιγμή που προσβάλλονται με τον πιο βίαιο τρόπο τα δικαιώματα όλων μας στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό συνιστά πρόκληση η κυβέρνηση να ανακαλύπτει "το δικαίωμά μας στη χρήση", το "δικαίωμά μας" δηλαδή σε μία ανελεύθερη επιλογή.
Προειδοποιούμε ότι η αποποινικοποίηση, σε μία χώρα όπου η χρήση είναι απονομιμοποιημένη στη συνείδηση του λαού, θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των ποσοστών χρήσης, στην αύξηση των ποσοστών της τοξικοεξάρτησης. Άλλωστε, ακόμη και τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι όπου η πρόσβαση στα ναρκωτικά είναι εύκολη, τα ποσοστά χρήσης είναι 5πλάσια από την Ελλάδα (Δανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Σλοβενία). Αντίθετα, όπου υπάρχει δυσκολία (Ελλάδα, Κύπρος, Φινλανδία) τα ποσοστά είναι χαμηλά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας θεωρεί ότι οι εξαρτημένοι δεν έχουν ανάγκη από φυλακές ή φυλακίσεις. Αυτό που έχουν ανάγκη είναι από θεραπεία και θεραπευτικά προγράμματα.
Το δικαίωμά τους όμως αυτό στην επιλογή της απεξάρτησης και της κοινωνικής ένταξης, οι κυβερνητικές πολιτικές, τους το στερούν με κάθε δυνατό τρόπο, υποχρηματοδοτώντας τα στεγνά προγράμματα, ιδιωτικοποιώντας την απεξάρτηση, ναρκοθετώντας την επανένταξη, προωθώντας τη διά βίου συντήρηση της εξάρτησης μέσω των προγραμμάτων υποκατάστασης.
Γι’ αυτό, με το παρόν ψήφισμα το ΔΣ Φλώρινας  :
  1. Λέει όχι στην αποποινικοποίηση των ναρκωτικών.
  2. Αντιστέκεται στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης και διεκδικεί τη γενναία αύξηση των δαπανών για τα στεγνά προγράμματα.
  3. Ζητά από την κυβέρνηση να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τώρα.

Με τιμή
Βασίλης Καραντζίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.