Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ   ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΒΕ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ   ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Εργαζόμενε – εργαζόμενη. Αυτοαπασχολούμενε. Συνταξιούχε. Άνεργε.
     Νέα και νέε.
     Την ώρα που ο χειμώνας στην περιοχή μας ακόμα «καλά κρατεί» και η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης είναι στα ύψη (και αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο), την ώρα που τα χαράτσια έρχονται απανωτά το ένα μετά το άλλο.Την ώρα που μειώνονται μισθοί, συντάξεις, καταργούνται συλλογικές συμβάσεις, περικόπτονται ιατρικές εξετάσεις, φάρμακα και άλλες κοινωνικές παροχές και εμπορευματοποιούνται παραπέρα Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.Την ώρα που η ανεργία (ιδιαίτερα ανάμεσα στους νέους) χτυπάει «κόκκινο», τα μικρομάγαζα υποφέρουν και κλείνουν το ένα μετά το άλλο, το λαϊκό εισόδημα μειώνεται δραματικά και η λαϊκή οικογένεια τα βγάζει όλο και πιο δύσκολα πέρα.Την ώρα που η περιοχή μας μαστίζεται από εγκατάλειψη και μαρασμό, εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων, οι Φορείς της Φλώρινας, έστω και καθυστερημένα, αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.
     Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Φλώρινας, – η οποία συγκροτήθηκε εδώ και μερικούς μήνες, με αφορμή κυρίως το χαράτσι στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ, την τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης και άλλα λαϊκά προβλήματα και ανέπτυξε δράση όλο αυτό το διάστημα, – ειναι παρούσα στην κινητοποίηση των Φορέων της περιοχής μας. Αρκεί αυτή η κινητοποίηση να μην συγκαλύπτει τις αιτίες για τα προβλήματα – απόρροια των αντιλαϊκών πολιτικών – και τις διαχρονικές ευθύνες όλων όσων «βρίσκονταν στα πράγματα» τα τελευταία χρόνια (κυβερνήσεων, Τοπικών Διοικήσεων, συνδικαλιστικών ηγεσιών και άλλων Φορέων, που έβαλαν «πλάτη» για να εφαρμοστούν αυτές οι πολιτικές). Αρκεί να μην είναι ένας ακόμα τρόπος εκτόνωσης της λαϊκής οργής και αγανάκτησης, μια ακόμα «ντουφεκιά στον αέρα»! Να έχει συνέχεια και διάρκεια. Άλλωστε, πάγια θέση μας είναι ότι, τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα σε κάθε τόπο δουλιάς, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά και χωριό, με την κοινωνική συμμαχία όλων των λαϊκών δυνάμεων που υποφέρουν από την αντιλαϊκή πολιτική (εργατοϋπαλλήλων, χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων, αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, εργαζόμενων γυναικών και νεολαίας από τα  λαϊκά στρώματα), που θα αποκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και θα στοχεύουν στην ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών(όπως αυτές εκφράζονται τόσο κεντρικά, όσο και τοπικά), βγάζοντας, ταυτόχρονα, και τα ανάλογα πολιτικά συμπεράσματα.
Εργαζόμενε – εργαζόμενη. Αυτοαπασχολούμενε. Συνταξιούχε. Άνεργε. Νέα και νέε.
     Μην υποκύπτεις σε ψεύτικα διλήμματα και εκβιασμούς. Πάλεψε – διεκδίκησε αυτά που σου ανήκουν. Ψηλά το κεφάλι!
Όλοι στον αγώνα – όλοι στους δρόμους.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ  –  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Όχι στην εγκατάλειψη και στο μαρασμό. – Ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Φτηνό πετρέλαιο θέρμανσης, με κατάργηση του ειδικού φόρου και του ΦΠΑ. 
Όχι στην ιδιωτικοποίηση μονάδων της ΔΕΗ. – ΔΕΗ ενταγμένη σε Ενιαίο αποκλειστικά κρατικό Φορέα Ενέργειας. – Τηλεθέρμανση. – Φτηνό ρεύμα για το λαό.
Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.
Όχι στις συγχωνεύσεις και στο κλείσιμο σχολείων και σχολών.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία-Πρόνοια. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.