Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

Στις παρελάσεις, τόσο στις κεντρικές σε όλες τις πόλεις όσο και σε αυτές που έγιναν στις λαϊκές συνοικίες, καταδείχθηκε πόσο μεγάλη είναι η λαϊκή οργή και αντίθεση προς την κυβερνητική πολιτική. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Όλοι στον αγώνα για τη λαϊκή συμμαχία της αντεπίθεσης και της ανατροπής. Η λαϊκή αντίθεση εκφράστηκε με πολλούς και διάφορους τρόπους. Με μαζικές διαδηλώσεις κατά των βάρβαρων μέτρων και με συμβολικές κινήσεις αντίθεσης των μαθητών που συμμετείχαν στις παρελάσεις, παρόλο που η κυβέρνηση «εξαίρεσε» από αυτές τα σχολεία που είχαν κινητοποιηθεί κατά της πολιτικής της. Αυτή η μαζική λαϊκή αντίδραση δεν μπορεί ούτε να συκοφαντηθεί, ούτε να στιγματιστεί από τη δράση ορισμένων θυλάκων που δεν εκφράζουν τα λαϊκά συμφέροντα και δρουν ενάντια σε αυτά, για δικούς τους σκοπούς.



Το αν έγινε ή δεν έγινε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη είναι ένα δευτερεύον ζήτημα, μπροστά στο δράμα που ζει ο λαός και τα χειρότερα που του φέρνουν κυβέρνηση - ΕΕ - πλουτοκρατία.



Οι αγώνες του λαού τιμώνται από τον ίδιο το λαό, καθώς αγωνίζεται για το δίκιο του. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να διαδηλώνει την αντίθεσή του και να παλεύει με όρους μαζικού κινήματος για να ανατρέψει την πολιτική και την εξουσία που τον θυσιάζει για τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών του. Όπως καθήκον και υποχρέωση του αγωνιζόμενου λαού είναι να επαγρυπνεί και να παραμερίζει από το δρόμο του κάθε είδους παγίδα και προβοκάτσια που επιτρέπει στην κυβέρνηση και στις συντηρητικές και συμβιβασμένες δυνάμεις να διασπούν και να συκοφαντούν το λαϊκό κίνημα για να το αποδυναμώσουν. Ο λαϊκός αγώνας μπορεί να γίνει ισχυρός, αποτελεσματικός και νικηφόρος μόνο αν πατήσει γερά στα εργοστάσια, στους κλάδους, στις λαϊκές συνοικίες, διαμορφώνοντας μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία που έχει ξεκάθαρο στόχο να ανατρέψει την πολιτική, την εξουσία των μονοπωλίων. Με λαϊκή εξουσία να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία τις μεγάλες επιχειρήσεις, τον ορυκτό και φυσικό πλούτο, να αποδεσμεύσει τη χώρα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να διαγράψει μονομερώς το χρέος.


Αυτός είναι ο δρόμος για να βάλει ο λαός τέλος στις άγριες θυσίες που χωρίς τέλος του επιβάλλουν για τα κέρδη, την κρίση και το χρέος της πλουτοκρατίας."

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας για την 28η Οκτωβρίου




«...ο κάθε βράχος, η κάθε ρεματιά, το κάθε χωριό, καλύβα με καλύβα, η κάθε πόλη, σπίτι με σπίτι,
πρέπει να γίνει φρούριο του εθνικού απελευθερωτικού αγώνα... Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό
και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα πρέπει να είναι - και θα είναι -  μια καινούρια Ελλάδα
 της δουλιάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική ιμπεριαλιστική εξάρτηση,
μ' έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό…»
(Ανοιχτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό του Νίκου Ζαχαριάδη, Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, – 31/10/1940).
     Με αυτά τα λόγια, το ΚΚΕ σάλπισε το σύνθημα της αντίστασης στην ιταλική εισβολή το 1940. Ο ελληνικός λαός ανταποκρίθηκε. Μετά την εισβολή του γερμανικού φασιστικού στρατού, έγραψε τις πιο ηρωικές σελίδες της Ιστορίας μας. Δημιούργησε το ΕΑΜ, το στρατό του, τον ΕΛΑΣ, την οργάνωση της νεολαίας, την ΕΠΟΝ.
     Με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές και άλλους αγωνιστές, ο λαός οργανώνεται στις πόλεις και τα χωριά αξιοποιώντας όλες τις μορφές πάλης. Με το όπλο στο χέρι πολέμησε τον ξένο κατακτητή και τους ντόπιους δυνάστες. Απελευθέρωσε την Ελλάδα. Η μορφή του αντάρτη, του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, αποτελεί αιώνιο σύμβολο της πάλης του ελληνικού λαού. Με την πολιτική απεργία απέτρεψε να σταλούν Έλληνες εργάτες στα εργοστάσια της Γερμανίας. Αξιοποίησε τα σαμποτάζ στις πόλεις. Η πάλη για τη λευτεριά του λαού μας συνδέθηκε με την οργάνωση λαϊκών θεσμών. Η κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας έβαλε τον εργαζόμενο λαό στο προσκήνιο. Οργάνωσε για πρώτη φορά τη Λαϊκή Παιδεία, έδωσε για πρώτη φορά δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες και τους νέους.
     Η Σοβιετική Ένωση πρωταγωνίστησε στη συντριβή του φασισμού. Έδωσε πάνω από 20 εκατομμύρια νεκρούς στα πεδία των μαχών. Απελευθέρωσε τους λαούς της Ευρώπης, με το θρυλικό Κόκκινο Στρατό. Η κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ αποτελεί το αιώνιο σύμβολο της υπεροχής του σοσιαλισμού και της προσφοράς του στην ανθρωπότητα.
Ότι γράφτηκε με αίμα, δε σβήνει με βρώμικο μελάνι.
     Και στην περίοδο του πολέμου ξεχώρισαν, στην Ελλάδα και παγκόσμια, δύο κόσμοι με αντιτιθέμενα συμφέροντα.
     Στην Ελλάδα απέναντι στη λαϊκή πάλη βρέθηκαν ντόπιοι βιομήχανοι, εφοπλιστές, επιχειρηματίες και τα κόμματά τους, που προσπάθησαν με κάθε τρόπο να διασφαλίσουν τα κέρδη και την εξουσία τους. Οι πρόγονοι των σημερινών καπιταλιστών και των κομμάτων που τους υπηρετούν έφυγαν για το Κάιρο, παίρνοντας μαζί τους τεράστιες ποσότητες κρατικών αποθεμάτων σε χρυσό. Πριν φύγουν, παρέδωσαν τους κομμουνιστές πολιτικούς κρατούμενους στους ναζί. Κάποιοι παρέμειναν στην Ελλάδα, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και συνέχισαν να καταληστεύουν το λαό. Καλούσαν τον ελληνικό λαό να υποταχθεί. Αυτός ήταν και τότε και σήμερα ο πατριωτισμός τους.
     Λέγονται πολλά για τις αιτίες του Β' Παγκόσμιου πολέμου. Η αλήθεια είναι ότι οι πόλεμοι είναι σύμφυτοι με τον καπιταλισμό, είναι αποτέλεσμα της όξυνσης των αντιθέσεων ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη για το κυνήγι μεγαλύτερης κερδοφορίας, – αντιθέσεις που οξύνονται ακόμη περισσότερο σε περιόδους οικονομικής κρίσης!
     Το 1929 ξεσπάει η οικονομική κρίση πρώτα στις ΗΠΑ και έπειτα επεκτείνεται και στην Ευρώπη. Ήταν καπιταλιστική κρίση, αποτέλεσμα της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου και κερδών και όξυνε ακόμα περισσότερο τις αντιθέσεις ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κράτη.
     Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος έγινε για το ξαναμοίρασμα των αγορών. Φασιστικά καθεστώτα και κυβερνήσεις αναδείχτηκαν μέσα στα πλαίσια του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος όπως ο Χίτλερ. Αυτά τα καθεστώτα αξιοποιήθηκαν από τις αστικές τάξεις για τη διατήρηση της εξουσίας τους. Αξιοποιήθηκαν για το χτύπημα της ΕΣΣΔ, που ήταν λαμπρό, φωτεινό παράδειγμα για τους λαούς του κόσμου και γι' αυτό ήθελαν να την συντρίψουν. Οι ναζί στη Γερμανία στηρίχτηκαν από μονοπώλια αμερικάνικων, αγγλικών και άλλων ευρωπαϊκών συμφερόντων, όπως η "Φορντ", η "Ρενό", η "Τέξας Όϊλ".
Η Ιστορία έχει μία αλήθεια και αυτήν τη γράφουν οι λαοί!
     Ο λαός μας δεν μπόρεσε να χαρεί τη νίκη του, μετά την απελευθέρωση, τον Οκτώβρη του 1944. Η αστική τάξη, μαζί με τους Άγγλους ιμπεριαλιστές συμμάχους της και μαζί με πρώην συνεργάτες των ναζί επιτέθηκαν, το Δεκέμβρη του 1944, εναντίον του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ. Απόδειξη ότι την αστική τάξη ενδιέφερε εξ αρχής να μην της αφαιρεθεί η εξουσία της από την ένοπλη πάλη του λαού. Ο λαός επέλεξε ξανά να πάρει τα όπλα. Η 28η Οκτώβρη του 1946 είναι η μέρα της επίσημης ίδρυσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ). Ο ΔΣΕ αποτελεί το κορυφαίο δημιούργημα του ΚΚΕ, η τρίχρονη εποποιία του αποτελεί την κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης στην Ελλάδα κατά τον 20ό αιώνα. Αντιπαρατέθηκε η ένοπλη μαζική λαϊκή πάλη με την ένοπλη και κρατική βία που ασκούσαν οι μηχανισμοί και οι κυβερνήσεις της ελληνικής αστικής τάξης, από κοινού με τον εγγλέζικο και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό, με την ένοπλη και κρατική βία τους ενάντια στον οργανωμένο λαό που έδιωξε τους Γερμανούς.
ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ!  ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ!  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!
     Εμπνεόμαστε από το έπος της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού, από το μεγάλο Αντιφασιστικό Αγώνα του σοβιετικού λαού, των εκατομμυρίων εργατών και εργατριών, αγροτών και νεολαίας που πάλεψαν σε όλο τον κόσμο! Με εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τη νεολαία, με όπλο την ιστορική πείρα παλεύουμε ακόμα πιο θαρρετά!
     Δεν πειθαρχούμε στην πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Δεν πειθαρχούμε στα κελεύσματα της υποταγής.
     Ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννά φτώχεια, κρίσεις και πολέμους.
Μη δέχεσαι να ζεις στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια, στην ανεργία και την αμορφωσιά.
     Στις σημερινές συνθήκες όξυνσης της καπιταλιστικής κρίσης κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να ζήσουν οι εργαζόμενοι κάνοντας κουμάντο στον πλούτο που παράγουν.
Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε, να χτίσουμε μία κοινωνία,
που δε θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Μία κοινωνία που θα αναπτύσσεται με βάση την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας,
το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.
Είμαστε σίγουροι ότι οι λαοί θα είναι αυτοί που θα πουν την τελευταία λέξη!
Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΟΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

27 – 10 – 2011 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε


Κομμουνιστικό  Κόμμα  Ελλάδας
Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Αποκαλυπτικό το κυνικό αλισβερίσι στον ευρωενωσιακό λάκκο των λεόντων, που όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει σήμερα σε έναν ακόμα συμβιβασμό - κόλαφο για τον ελληνικό, αλλά και τους άλλους λαούς. Το πολυσυζητημένο κούρεμα του χρέους, που σώρευσε η ντόπια πλουτοκρατία, προϋποθέτει μακέλεμα όσων δικαιωμάτων του απέμειναν, καταβύθιση του ήδη ισχνότατου λαϊκού εισοδήματος. Θα δώσει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία, τα αποθεματικά των οποίων έχουν ήδη λεηλατηθεί για να τροφοδοτηθούν με ζεστό χρήμα οι άρπαγες κεφαλαιοκράτες. Κι ενώ τα ασφαλιστικά ταμεία συνθλίβονται, στα διαβούλια των Βρυξελλών συνομολογούνται μέτρα για νέες ενισχύσεις των τραπεζών.
     Τσακίζουν το λαό και αγωνιούν για το πώς θα σταθεροποιήσουν το κεφάλαιο, θα το διασώσουν απ' την κρίση, θα διασφαλίσουν την επάνοδό του σε τροχιά κερδοφορίας και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του. Γνωρίζουν ότι οι αποφάσεις τους, η βαθιά ταξική πολιτική τους, πυροδοτεί τη λαϊκή αγανάκτηση, την οποία επιδιώκουν να ενσωματώσουν πριν ριζοσπαστικοποιηθεί. Προωθούν μεταλλάξεις στο αστικό πολιτικό σκηνικό, ώστε με άλλη μορφή - αλλά ίδιο αναλλοίωτο αντιλαϊκό περιεχόμενο - να ξεγελάσει το λαό και να κερδίσει χρόνο. Η κινητικότητα και οι διεργασίες προς αυτή την κατεύθυνση καταγράφονται έντονες, είτε αφορούν κυβερνήσεις συνεργασίας ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και άλλους πρόθυμους, όπως ο ΛΑ.Ο.Σ., είτε ψευδεπίγραφες προοδευτικές κυβερνήσεις, για αστική διαχείριση, όπως αυτές που ζυμώνονται στο χώρο του οπορτουνισμού. Οι κινήσεις αυτές υποστηρίζονται απ' την κατάλληλα επεξεργασμένη και με την ανάλογη ένταση προπαγάνδα. Για να αποσπαστεί η ανοχή του λαού, η συναίνεσή του, με την καλλιέργεια φρούδων ελπίδων και προσδοκιών που γρήγορα θα διαψευστούν. Για να εμποδίσουν τη ριζοσπαστικοποίηση λαϊκών συνειδήσεων, να εμποδίσουν λαϊκές δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από την αστική πολιτική να συναντηθούν με το ΚΚΕ, να ενταχτούν στο ταξικό κίνημα. Που οργανώνεται στους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές για να γίνει ο καταλύτης που θα βάλει σοβαρά εμπόδια στα μέτρα και την αντιλαϊκή πολιτική, θα δρομολογήσει βαθιές αλλαγές προς όφελος του λαού στο επίπεδο της εξουσίας και της οικονομίας.
     Οι οξύτατες αντιθέσεις ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα, – και μάλιστα ανάμεσα σε ισχυρά κράτη, όπως Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κλπ. – για τη διαχείριση του χρέους, δεν έχουν σχέση μόνο με την Ελλάδα, αλλά συνολικά με την ΕΕ. Έτσι κι αλλιώς ψάχνουν να βρουν συνολική λύση διαχείρισης του χρέους, ελεγχόμενη μέσω «κουρέματός» του με δεδομένο ότι, εκτός από την Ελλάδα, χώρες όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, έχουν τεράστιο χρέος, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου διαχειρίζονται γαλλικές τράπεζες. Ενδεχόμενη αδυναμία αποπληρωμής του απ' αυτές τις χώρες σημαίνει ανεξέλεγκτη καταστροφή των καπιταλιστικών οικονομιών συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η διαχείριση του χρέους γίνεται βραχνάς στις καπιταλιστικές οικονομίες, λόγω οικονομικής κρίσης, σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που απαιτεί καταστροφή κεφαλαίου για έξοδο σε όφελός του. Αυτό πάνε να κάνουν με το «κούρεμα» (καταστροφή μέρους του τραπεζικού κεφαλαίου), αλλά κάθε κράτος μέλος, προστατεύοντας το κεφάλαιο στη χώρα του, πασχίζει να έχει τη λιγότερη χασούρα. Το «κούρεμα» σημαίνει συντριβή για το λαό με νέα φρικτά μέτρα μείωσης μισθών, ενταφιασμού της ασφάλισης, φοροληστεία, ανεργία κλπ., για να καλυφθούν οι ζημιές της πλουτοκρατίας, να επανακάμψει η υψηλή κερδοφορία της.
     Ο λαός να αξιοποιήσει την πείρα του. Τα συμπεράσματά του θα τον οδηγήσουν μακριά απ' τα κόμματα της πλουτοκρατίας, μέσα στις γραμμές του ταξικού κινήματος, στο πλευρό του ΚΚΕ.
     Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης στους τόπους δουλειάς και κατοικίας, του αγώνα για την ακύρωση των αντιλαϊκών σχεδιασμών. Η ώρα της χειραφέτησής του, ώστε να πλεύσει με σταθερή πορεία σε ρότα αντίθετη προς αυτή που τον καλούν οι άρπαγες του πλούτου που παράγει.      
     Είναι μονόδρομος για το λαό, να γίνει ο πλούτος λαϊκή περιουσία με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση. Έτσι μόνο δε θα γίνει έρμαιο αντιδραστικών αντιλαϊκών εξελίξεων, αλλά θα τις δρομολογήσει και θα τις σφραγίσει ο ίδιος προς όφελός του!

26 – 10 – 2011   

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

48ωρη Απεργία 19-20/10/2011-Προβοκάτσια κατά ΠΑΜΕ


Κουκουλοφόροι και τη ... βούλα της ΕΕ

«... ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία»!



Στις 30 Ιούνη, όταν και πάλι κατά τη διάρκεια και της τότε απεργιακής διαδήλωσης έδρασε στην Αθήνα το κράτος των μηχανισμών καταστολής σε συμπαιγνία με το παρακράτος των κουκουλοφόρων,


η Αλέκα Παπαρήγα κατέθεσε στη Βουλή μια σημαντική αποκάλυψη:


Πρόκειται για το απόρρητο έγγραφο της EUROPOL με τον τίτλο «Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για το Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών», το οποίο έφερε στο φως στις 8/9/2002 ο «Κυριακάτικος Ριζοσπάστης».


Το έγγραφο συνιστά στην ουσία το «εγκόλπιο του προβοκάτορα», σύμφωνα με το οποίο η ΕΕ - των «15» τότε - «νομιμοποιεί» την κατασκευή χαφιέδων και προβοκατόρων.

*


Ο χαφιές και ο προβοκάτορας, όπως ορίζεται στο εν λόγω εγκόλπιο, είναι ένα


«άτομο το οποίο αποτελεί αντικείμενο εμπιστευτικού χειρισμού και το οποίο παρέχει πληροφορίες και/ή παρέχει συνδρομή στις αρμόδιες Αρχές»,


το οποίο μάλιστα


«με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα, το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν»!

*


Δύο μέρες αργότερα, ερωτηθείς για τις αποκαλύψεις του «Ρ», ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος - και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος - του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Πρωτόπαππας, απάντησε:


«Δεν προτίθεμαι να σχολιάζω έγγραφα αστυνομικών αρχών» (!) και συνέχισε: «Στο πλαίσιο των "15", λαμβάνονται και κάποιες γενικές αποφάσεις (...). Για τα ειδικά ζητήματα που συνδέονται με τις αστυνομικές αρχές, ρωτήστε τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.»!

*


Αυτές είναι οι ...«απαντήσεις» που έδωσε τότε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το απόρρητο έγγραφο της ΕΥΡΩΠΟΛ, για το εγχειρίδιο δηλαδή κατασκευής χαφιέδων στην Ελλάδα και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.


Χαφιέδες, οι οποίοι, κατά την τέλεση των «καθηκόντων» τους, (σ.σ.: να επανδρώνουν τους μηχανισμούς «διάβρωσης» και «διείσδυσης», όχι βεβαίως του χώρου του οργανωμένου ή κοινού εγκλήματος, αλλά του λαϊκού κινήματος)


έχουν την άδεια να προβαίνουν ακόμα και στη διάπραξη εγκλημάτων!

***


Εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε κάτι ακόμα:


*


Ήταν ο ίδιος ο τότε πρωθυπουργός, ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος ομολόγησε ότι το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του στέλνουν χαφιέδες στις συγκεντρώσεις των εργαζομένων.


Με αφορμή τον επ' αυτοφώρω εντοπισμό και την εξουδετέρωση ασφαλίτη, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Πρωτομαγιά του 2002 ο τότε πρωθυπουργός δήλωσε από βήματος Βουλής:


«Υπάρχουν αστυνομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία και στην προκειμένη περίπτωση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης με διαβεβαίωσε ότι αστυνομικός "συνελήφθη" από τους διαδηλωτές, εδάρη, του πήραν και τα χρήματα, ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία»!
(Δηλώσεις πρωθυπουργού Σημίτη, Πρακτικά Βουλής, 17/5/2002).


*
Με άλλα λόγια, όχι μόνο ομολογούσαν ότι στέλνουν στις διαδηλώσεις ασφαλίτες - οι οποίοι αποτελούν θυλάκους για τη δημιουργία προβοκάτσιας - αλλά έφτασαν και στο έσχατο σημείο ντροπής να συκοφαντούν τους εργάτες και την περιφρούρηση του ΠΑΜΕ, επειδή
τους εντοπίζουν!





«Kουκουλοφόροι» του συστήματος

«Kουκουλοφόροι» του συστήματος



8/12/2009. Ομάδα των ΜΑΤ και κουκουλοφόροι συνάδελφοί τους, σε πλήρη διάταξη και συνεργασία...

«Kουκουλοφόροι» του συστήματος. Ο κόσμος τούς έχει πάρει πλέον χαμπάρι. Γι' αυτό και τα ψέματά τους ακούγονται τόσο κωμικά όσο ποτέ.


Η Αστυνομία - ισχυρίζονται οι αρμόδιοι - δε βάζει ανθρώπους της (ασφαλίτες, δηλαδή) μέσα στις εργατικές και λαϊκές διαδηλώσεις.


Ποτέ - ισχυρίζονται οι αρμόδιοι - η Αστυνομία δε χρησιμοποιεί προβοκατόρικες μεθόδους, για να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει το εργατικό και λαϊκό κίνημα.


Ποτέ - ισχυρίζονται οι αρμόδιοι - δεν υπέπεσαν στην αντίληψή τους φαινόμενα «συνεργασίας» μεταξύ Αστυνομίας - κουκουλοφόρων...


*


Επομένως:


Οι ομάδες των «πραιτοριανών», με «φόρμες» και «κράνη», χρώματος μαύρου κατά προτίμηση, με αποστολή να υπονομεύουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις (που όλοι τους έχουμε δει), απλώς... «δεν» υπάρχουν!


*
Οι ασφαλίτες με πολιτικά, χωρίς διακριτικά της Αστυνομίας, με ειδικές «φόρμες εργασίας», με στόχο να παρεισφρέουν στις πορείες, να χαφιεδίζουν, να φακελώνουν, να προκαλούν επεισόδια, να κατασκευάζουν «ενόχους» και να συνδράμουν τους ένστολους συμπαίχτες τους
(που όλοι τους έχουμε δει),
απλώς... «δεν» υπάρχουν!


*
Οι ομάδες προβοκατόρων με άνωθεν νομιμοποίηση - δηλαδή, προβοκάτορες κανονικοί - εντεταλμένοι να παίζουν το ίδιο και το ίδιο παιχνίδι, παρέα με τους άλλους κουκουλοφόρους, τους «γνωστούς - αγνώστους»... συναδέλφους τους, σε αυτήν την ατέλειωτη παράσταση για «κλέφτες κι αστυνόμους»

(που όλοι τους έχουμε δει),

απλώς... «δεν» υπάρχουν!




Δεκέμβρης 2010. Η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Μόνο η κυβέρνηση δεν την έχει δει...


*
Και αφού «δεν» υπάρχουν (!), η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο, μετά τη δολοφονική δράση των κουκουλοφόρων στο Σύνταγμα και τις καταγγελίες του ΚΚΕ, ζήτησαν στοιχεία (από το... ΚΚΕ!) για όλα όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια όλου του ελληνικού λαού!


Ελα, όμως, που το φαινόμενο των ασφαλιτών - χαφιέδων - προβοκατόρων, αυτό το κατασκεύασμα των φανερών και μυστικών υπηρεσιών, είναι μια μεθοδολογία τόσο παλιά, όσο και η μεθοδολογία της προβοκάτσιας εκ μέρους των κατασταλτικών μηχανισμών.


Είναι μια «κολόνια που κρατάει χρόνια» στη Δημοκρατία τους και η αποφορά της είναι πια απόλυτα αναγνωρίσιμη. Αλλωστε, ως προς αυτό, υπάρχουν τα γεγονότα:


*
Υπάρχουν, για παράδειγμα, τα ντοκουμέντα (βίντεο, μαρτυρίες) που κατήγγειλε η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» στον ίδιο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, για τη σε διατεταγμένη υπηρεσία δράση των προβοκατόρικων μηχανισμών, που ξεπηδούσαν μέσα από τους κόλπους των «προστατών του νόμου», στην απεργία της 15ης Δεκέμβρη του 2010. Μέχρι σήμερα, ο κ. Παπουτσής δεν έχει απαντήσει.


*
Υπάρχει το μόλις πριν από ενάμιση χρόνο περιστατικό (κάθε άλλο παρά «μεμονωμένο») και συγκεκριμένα στις 17/6/2010, όταν πιάστηκε κυριολεκτικά στα πράσα ασφαλίτης στην πορεία του ΠΑΜΕ, να παριστάνει το διαδηλωτή και να επιχειρεί να προκαλέσει ιδανικές συνθήκες για την επέμβαση της Αστυνομίας (έγινε αντιληπτός από τους διαδηλωτές, καθώς είχε ασύρματο με τον οποίο επικοινωνούσε με την Ασφάλεια. Οι διαδηλωτές τον ακινητοποίησαν, του πήραν ασύρματο και υπηρεσιακή ταυτότητα).


*


Υπάρχουν, επίσης, και οι σχετικές φωτογραφίες.
«Απολαύστε» τουλάχιστον αυτές τις δύο - όλες θα ήταν αδύνατον να δημοσιευτούν, είναι τόσες πολλές...
(Ριζοσπάστης, 25-10-2011 , σελ. 31)



Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ποιός κάνει το άσπρο μαύρο ...?


Ας τα ξαναπούμε...


Άλλοι «κατηγορούν» κι άλλοι «επαινούν» το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ ότι προχτές στο Σύνταγμα «προστάτεψαν τη Βουλή».


Και στη μια, και στην άλλη περίπτωση, στόχος αυτής της από πρώτη ματιά ερμαφρόδιτης συγχορδίας είναι να φέρουν το ΚΚΕ στα μέτρα τους και να το εμφανίσουν σαν «καθεστωτική» και «συστημική» δύναμη.


Το ενδιαφέρον είναι ότι μεταξύ των «εισαγγελέων - επαναστατών» και των «χειροκροτητών - νομοταγών» που συναπαρτίζουν το ασκέρι του αντιΚΚΕδισμού, συνωθούνται και εκείνοι που πέρσι το Μάη κατηγορούσαν (ή επαινούσαν) το ΚΚΕ γιατί «ήθελε - όπως έλεγαν - να καταλάβει τη Βουλή»...


*


Παρ' ότι όλος ο κόσμος είδε τι έγινε στο Σύνταγμα,


ας το επαναλάβουμε:


*


α) Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ δεν προστάτεψαν καμία Βουλή, αλλά το δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει χωρίς να τρομοκρατείται ή να πέφτει στις παγίδες των μηχανισμών του κράτους και του παρακράτους.


Στην υπεράσπιση αυτού του δικαιώματος, οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, απέναντι σε όσους επίσημους ή ανεπίσημους μηχανισμούς επιχειρούν να το καταλύσουν, με ή χωρίς κουκούλες.


*


β) Οταν οι καθεστωτικές δυνάμεις του κράτους των μονοπωλίων «κατηγορούν» (ή «επαινούν») το ΚΚΕ και το εμφανίζουν σαν «προστάτη» του Κοινοβουλίου από το παρακράτος του (δικού τους) κράτους, άθελά τους ομολογούν ένα πράγμα:


Οτι το σύστημά τους έχει σαπίσει, έχει αντιδραστικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην μπορεί και - ακόμα χειρότερα - να μη θέλει να εγγυηθεί ούτε καν αυτήν τη στοιχειωδέστερη αστικοδημοκρατική τυπικότητα.


*


γ) Οι κομμουνιστές γνωρίζουν Ιστορία. Θυμούνται, για παράδειγμα, τι έγινε στο Ράιχσταγκ. Και ξέρουν πως όταν οι αστοί θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους δεν έχουν πρόβλημα να καίνε ακόμα και τα Κοινοβούλιά τους, για να στρέφουν μετά την προβοκάτσια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.


Τέτοιες προβοκάτσιες το ΚΚΕ είναι αρκετά έμπειρο, ώστε πάνω του να μην περνάνε.
…………………………………………………………………………………………………………….


ΥΓ


«Τα χτεσινά άγρια επεισόδια στο Σύνταγμα (σελίδα 28)»


(σ.σ.: όχι η προβοκάτσια και η δολοφονική επίθεση, αλλά τα «άγρια επεισόδια»)


«μεταξύ αναρχικών και της περιφρούρησης του ΠΑΜΕ (σελίδα 9)»


(σ.σ.: και όχι «μεταξύ» επιτιθέμενων προβοκατόρων και κουκουλοφόρων από τη μια μεριά και των αμυνόμενων διαδηλωτών από την άλλη)


τα προκάλεσαν (πάμε ξανά στη σελίδα 28) οι


«"στρατιωτικού τύπου" αντίληψη για τις λαϊκές κινητοποιήσεις»,


«τα νταβατζηλίκια»,


«οι ιδιοκτησιακές λογικές»,


«ο μαγαζακισμός»


του ΚΚΕ...


*


Επίσης:


«Ούτε μπαίνουμε στη λογική ποιος ήρξατο (κι αυτό στη σελίδα 28)».


*


Τα προηγούμενα δημοσιεύτηκαν χτες (21/10) στην εφημερίδα «Αυγή».


Ο κόσμος της Αριστεράς ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

(Ριζοσπάστης 22-10-2011, σελ.31, στήλη Ημεροδρόμος)

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

            Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας καταγγέλλει τον απαράδεκτο Κανονισμό Προσωπικού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας που ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε από όλες της παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης (και της προσωπικής ψήφου της κ. Μούσιου).

            Δεν γνωρίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει εάν το κείμενο συντάχθηκε από τα στελέχη του Δήμου ή εστάλη από το υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε έναν κανονισμό προσωπικού επιχείρησης που μέχρι τώρα συναντούσαμε μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες άγριας εκμετάλλευσης εργαζομένων. Έτσι και αλλιώς ξέρουμε ότι οι Δήμοι είναι το μακρύ χέρι εφαρμογής της πολιτικής του κεφαλαίου και των κομμάτων – υπηρετών του.

            Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς:
-Ανεξέλεγκτες ρουσφετολογικές προσλήψεις διμηνιτών (άρθρο 6) καθώς θα αποφασίζονται είτε από το ΔΣ με πρόταση του Προέδρου (συνήθως του εκάστοτε Δημάρχου) ή απευθείας από τον Πρόεδρο με εξουσιοδότηση από το ΔΣ. Προσοχή: χωρίς την πρωτοβουλία του Προέδρου δεν γίνεται πρόσληψη διμηνίτη. Για τις υπόλοιπες προσλήψεις εκτός διαδικασιών Ν. 2190/94 αποφασίζει επιτροπή που συστήνει το ίδιο το όργανο.
- Οι άδειες των εργαζομένων υπόκεινται στην ΑΠΟΛΥΤΗ κρίση της επιχείρησης (άρθρο 10)
- Οι απολύσεις είναι ελεύθερες και οι τρόποι λύσεις απαριθμούνται ενδεικτικά!! Μπορεί συνεπώς να λυθεί για οποιονδήποτε λόγο σκαρφιστεί η εκάστοτε εργοδοσία!
- Μνημειώδες είναι το Πειθαρχικό δίκαιο που προβλέπεται στο άρθρο 13. Οτιδήποτε μπορεί αποτελέσει πειθαρχικό παράπτωμα που επισύρει ποινή από επίπληξη μέχρι απόλυση! Μεταξύ των «αδικημάτων» που και πάλι απαριθμούνται ενδεικτικά («ιδίως») δεν υπάρχει διάκριση βαρύτητας. Ο καθένας μπορεί να απολυθεί για οτιδήποτε με απλή απόφαση του ΔΣ της Επιχείρησης. Μάλιστα για την ποινή της απόλυσης ουσιαστικά δεν προβλέπεται εσωτερική προσφυγή μια που το όργανο που την επιβάλλει είναι το ίδιο το ΔΣ. Έτσι πειθαρχικά παραπτώματα χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων : «Η αναξιοπρεπής διαγωγή μέσα και ΕΞΩ από την επιχείρηση»,  «η ραθυμία, η αμέλεια και η ατελής ή μη έγκαιρη εκπλήρωση του καθήκοντος» (σσ. Όλα αυτά με τα κριτήρια που ορίζει το εκάστοτε Δ.Σ;) – και το καλύτερο: «Κάθε πράξη ή παράλειψη που προέρχεται από δόλο ή βαριά αμέλεια, η οποία αν και είναι κατά τους τύπους νόμιμη, μπορεί οπωσδήποτε να βλάψει την επιχείρηση»!  εδώ μπορούν να χωρέσουν τα πάντα. Από την συμμετοχή στην απεργία και τις κινητοποιήσεις εργαζομένων, από την αντίσταση στην αντιλαϊκή πολιτική και την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών μέχρι την άσκηση κριτικής ή οτιδήποτε άλλο.

Και όλα αυτά σε ένα συνονθύλευμα σολοικισμών και κακοποίησης της ελληνικής γλώσσας. Μεταξύ πολλών άλλων αναφέρεται: Η εργασιακή σχέση λύεται και ... «ε. αυτοδίκαια, με την συμπλήρωση των προϋποθέσεων αρμοδιότητας που ο νόμος ορίζει». Όποιος καταλάβει τι σημαίνει αυτή η φράση  ήδη αντιλαμβάνεται τα νέα ελληνικά στον καιρό του Μνημονίου.
Ίσως γι αυτό (γλώττα λανθάνουσα…), ο Κανονισμός βιάζεται να αναγγείλει ότι διέπεται (σε παγκόσμια πρωτοτυπία) από την ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ (ακόμα Εργατική λέγεται, κάντε λίγη υπομονή) νομοθεσία (άρθρο 1.4). Και φυσικά μετά από όλα αυτά καλεί και θέτει ως προϋπόθεση την εργασιακή ειρήνη!!
Και όμως αυτός ο κανονισμός ψηφίστηκε χωρίς να μπει κανείς στον κόπο να απαντήσει έστω στα αυτονόητα.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το εργασιακό μοντέλο θα περάσει και στα άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Φλώρινας αλλά και σε αυτόν τον ίδιο. Είναι συνέχεια των συμβασιούχων, των διμηνιτών και τριμηνιτών με αμοιβές κάτω από τα όρια της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Θέλουν τους εργαζόμενους πειθήνιους. Περνούν μέσα από τους Δήμους εξοντωτικές εργασιακές σχέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει. Όλοι να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους στο Δήμο να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικάτων εργαζομένων ΟΤΑ στη Φλώρινα που τώρα ιδρύεται.
Αποφασιστικά να διεκδικήσουν την κατάργηση του απαράδεκτου αυτού Κανονισμού και την αποτροπή υιοθέτησης του και από άλλους φορείς. Καλούμε όλους τους εργαζομένους, ειδικά του ιδιωτικού τομέα, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους. Να μην εγκλωβιστούν σε ψευτοδιλήμματα και τεχνητούς διαχωρισμούς. Κάθε μέτρο που λαμβάνεται σε βάρος μια μερίδας εργαζομένων μεταφέρεται και σε άλλο.

Μόνο η κοινή πάλη και η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων δίνει ρεαλιστική διέξοδο υπέρ του λαού. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ


Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Γ.Τ. ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΚΚΕ

article thumbnai
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ

Αυτή τη φορά εξαπέλυσαν σχεδιασμένα οργανωμένες ομάδες σε διατεταγμένη αποστολή και αναρχοφασιστοειδή που με μολότωφ, χημικά αέρια, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πέτρες επιχείρησαν να διαλύσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση εργατών και λαού στο Σύνταγμα και ειδικά στο μέρος που ήταν το ΠΑΜΕ. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης είναι και ο θάνατος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κοτζαρίδη Δημήτρη, 53 χρόνων, γραμματέα του Παραρτήματος Οικοδόμων του Βύρωνα. Ακόμα δεκάδες είναι οι τραυματίες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Το μίσος των κουκουλοφόρων κατά του εργατικού λαϊκού κινήματος και του ΠΑΜΕ εκφράζει το μένος των δυνάμεων που υπηρετούν το σύστημα και την αστική εξουσία. Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη. Η επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος πηγάζει από κρατικές δομές, από κέντρα και υπηρεσίες. Αυτό αποδείχνει η ιστορία, αυτό δείχνει και η σημερινή βάρβαρη και δολοφονική επίθεση. Οι κουκουλοφόροι, αναρχοαυτόνομοι, φασιστοειδή ή όπως αλλιώς ονομάζονται ανέλαβαν να φέρουν σε πέρας το δικό της στόχο που οι δυνάμεις καταστολής, οι εκβιασμοί και οι απειλές της απέτυχαν, για να τρομοκρατήσουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Αντικειμενικά προκύπτει ότι τα ίδια κέντρα εκτέλεσαν την προβοκατόρικη δολοφονική πυρπόληση της Μαρφίν τη μέρα ψήφισης του μνημονίου στις 5 Μαΐου 2010.

Ο στόχος τους ήταν να διαλύσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ απέτυχε. Έτσι πρέπει να αποτύχουν τα σχέδια κυβέρνησης, μηχανισμών του συστήματος, των κομμάτων της πλουτοκρατίας που θέλουν να τρομοκρατήσουν και να καταστείλουν το εργατικό λαϊκό ποτάμι της αντεπίθεσης που βγήκε με τη 48ωρη απεργία στους δρόμους.

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Δημήτρη Κοτζαρίδη που έπεσε αγωνιζόμενος για το δίκιο της εργατικής τάξης και του λαού. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους τραυματίες, σε όλους όσοι υπερασπίστηκαν την εργατική λαϊκή διαδήλωση από τις προβοκατόρικες ομάδες. Καλεί το λαό να σηκώσει πιο αποφασιστικά το ανάστημά του. Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, να συσπειρωθεί τώρα στα συνδικάτα, στο ΠΑΜΕ και τις άλλες ριζοσπαστικές οργανώσεις που αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική, την εξουσία μονοπωλίων. Αυτό είναι το αντίπαλο δέος των κομμάτων της πλουτοκρατίας, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αυτή είναι η δύναμη του λαού να αποκρούσει τα βάρβαρα μέτρα, τη βία και την τρομοκρατία κάθε είδους μηχανισμού καταστολής. Ο λαός μπορεί να ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και εξουσία.
ΑΘΗΝΑ 20/10/2011

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωση του ΠΑΜΕ



Εμείς οι συγκεντρωμένοι απεργοί, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, δηλώνουμε την απόφαση μας, δηλώνουμε την άρνηση μας να πληρώσουμε τα εξοντωτικά χαράτσια που στέλνει η κυβέρνηση με την εφορία και τη ΔΕΗ. 
Δεν μας τρομάζουν οι απειλές της κυβέρνησης. Μπορούμε και πρέπει να σπάσουμε την τρομοκρατία της. Είναι ζήτημα τιμής, είναι ζήτημα αλληλεγγύης στις λαϊκές οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση απόγνωσης, στους αυτοαπασχολούμενους που κλείνουν. Η άρνηση πληρωμής τους είναι πράξη ουσιαστικής παρεμπόδισης της βάρβαρης και εξοντωτικής πολιτικής. Εμείς δεν λέμε λόγια, δε μένουμε στα λόγια, κάνουμε πράξη την άρνηση, την ανυπακοή, τον αγώνα απέναντι σε αυτούς που εξοντώνουν το λαό.
Εμείς οι συγκεντρωμένοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους να συναντηθούμε όλοι μαζί στην οργάνωση της μαζικής άρνησης και στην παρεμπόδιση των χαρατσιών.
Για να δώσουμε ένα ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα κόμματα που ενώ λένε ότι διαφωνούν με τα χαράτσια, καλούν όμως το λαό να τα πληρώσει. Να πούμε μαζί δυνατά: Τέλος οι θυσίες για την κρίση, τέλος οι θυσίες για να σωθεί η κερδοφορία της πλουτοκρατίας, η ευρωζώνη και η ευρωένωση τους.
Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πρωτοστατήσουμε σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε κλάδο και γειτονιά, ώστε να οργανωθεί και να εκφραστεί πολύμορφα η άρνηση και η αλληλεγγύη. Να γίνει υπόθεση των σωματείων, των ίδιων των εργαζομένων και του λαού. Να μην αφήσουμε σε χλωρό κλαρί την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς είσπραξης. Να τους μπλοκάρουμε στις εφορίες. Να μην επιτρέψουμε να κόψουν το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια, σε κανένα βιοπαλαιστή. Τώρα είναι ώρα και ανάγκη να δείξει ο λαός τη μεγάλη του δύναμη. Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Ταυτόχρονα δίνουμε μήνυμα αντίθεσης, αντίστασης και ρήξης με το μεγάλο κεφάλαιο μέσα στους χώρους δουλειάς για να μη μειωθούν οι μισθοί, για να μην καταργηθούν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για να μην επεκταθούν εξοντωτικά ελαστικά ωράρια, για να μπει φραγμός στη δραματική επιδείνωση των συνθηκών ζωής κι εργασίας μας.
Να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής στους λαούς της Ευρώπης. Να αποδείξουμε ότι και η καρδιά μας το λέει, ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην μας τσακίσουν, ότι μπορούμε να νικήσουμε.
Οι καπιταλιστές κι η κυβέρνηση θεωρούν νόμιμο, σήμερα οι καπιταλιστές να έχουν 600 δισ. στην Ελβετία, να πληρώνουν ελάχιστους φόρους ή και καθόλου. Θεωρούν νόμιμο 6.000 επιχειρήσεις να χρωστάνε 31 δις σε φόρους. Νομιμότητα είναι για την κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, οι εφοπλιστές να πληρώνουν 12 εκατ. ευρώ σε φόρους το 2011, ενώ έκαναν παραγγελίες 5 δις ευρώ για κατασκευή πλοίων στο εξωτερικό.
Θεωρούν νόμιμο να χρηματοδοτούν απλόχερα τους καρχαρίες του πλούτου και να ξοδεύουν τεράστια ποσά για εξοπλισμούς, γιατί το απαιτεί το ΝΑΤΟ.
Αυτήν τη νομιμότητα δεν έχουμε μονάχα το δικαίωμα, αλλά και το χρέος να την ανατρέψουμε και να εδραιώσουμε τη νομιμότητα της λαϊκής πλειοψηφίας.
Δε θα πληρώσουμε για να μην πτωχεύσει δήθεν η χώρα. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά νοικοκυριά έχουν ήδη πτωχεύσει. Όταν αυτοί λένε να μην πτωχεύσει η χώρα, εννοούν να μην πτωχεύσει η πλουτοκρατία, οι λίγοι. Εμείς λέμε για την κρίση και το χρέος να πληρώσουν τα μονοπώλια και όχι ο λαός.
Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, διεκδικούμε αφορολόγητο όριο για τις λαϊκές οικογένειες στα 40.000 ευρώ.
Όταν το άδικο γίνεται νόμος από την κυβέρνηση, νόμιμο είναι αυτό που έχει ανάγκη, αυτό που υπηρετεί το λαϊκό συμφέρον, τελικά αυτό που επιβάλλει ο λαός. Πρέπει να πληρώσουν ακριβά αυτοί που έχουν το θράσος να βασανίζουν και να απειλούν με τιμωρία το λαό, αν δεν υποταχθεί. Αρκετά τους ανέχτηκε ο λαός. Η λαϊκή άρνηση πληρωμής των χαρατσιών πρέπει να γίνει αφετηρία της λαϊκής συμμαχίας, της γενικευμένης λαϊκής αντεπίθεσης, της κλιμάκωσης για να σαρωθούν τα βάρβαρα μέτρα, η αντιλαϊκή κυβέρνηση, η εξουσία της πλουτοκρατίας. 

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση και αποκλεισμό του κτηρίου της πρ Περιφέρειας στη Φλώρινα

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 9 το πρωί σε συγκέντρωση και συμβολικό αποκλεισμό του κτηρίου της πρ Περιφέρειας  στη Φλώρινα.

Να είμαστε όλοι εκεί 

Η ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑ.Μ.Ε ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με τη συμμετοχή πολλών δεκάδων απεργών, κύρια από τον ιδιωτικό τομέα, πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας. Ήταν η μαζικότερη πορεία που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στη Φλώρινα, μέχρι σήμερα


 Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή του Σωματείου εργαζομένων Καρφούρ - Μαρινόπουλου και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φλώρινας. Συμμετείχαν επίσης πολλά μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας, που βρίσκεται σε αποχή από τα καθήκοντά τους.


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΦΛΩΡΙΝΑ, Τετάρτη 19 Οκτώβρη, ώρα 11πμ στην Κεντρ. Πλατεία

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

19 και 20 Οκτώβρη 2011

Να γεμίσουν οι πλατείες με αποφασισμένους !

Τώρα όλοι με το Π.Α.ΜΕ. !

ΦΛΩΡΙΝΑ, Τετάρτη 19 Οκτώβρη, ώρα 11πμ στην Κεντρ. Πλατεία


Για να εμποδιστούν τα βάρβαρα μέτρα, για να έρθει πιο κοντά η ώρα της ανατροπής, της λαϊκής νίκης, χρειάζεται τώρα σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο και συνοικία να ορθωθεί ισχυρό το εργατικό - λαϊκό κίνημα, να διαμορφωθεί ένα παλλαϊκό μέτωπο που να θέτει εδώ και τώρα:

*Τέλος στις θυσίες για την κρίση και την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.


*Κάτω η κυβέρνηση, κάτω τα κόμματα που θυσιάζουν το λαό για να σωθεί το κεφάλαιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση.


*Σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Να ανήκει στην εργατική τάξη και στο λαό ο πλούτος που παράγουν, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.

Κανένα δημοψήφισμα δεν πρέπει να γίνει τώρα αποδεκτό. Θα είναι παγίδα, με όποια δικαιολογία και με όποιο πρόσχημα επιχειρήσει να το κάνει η κυβέρνηση. Στόχος της είναι να εμφανίσει ότι ο λαός ή στηρίζει ή ανέχεται την πολιτική της. Όχι στο δημοψήφισμα, να γίνουν εκλογές.

Αυτή τη στιγμή, τίποτα δεν πρέπει να αναστείλει τη λαϊκή αφύπνιση, την ορμητική ανάπτυξη του εργατικού λαϊκού κινήματος. Αυτό πρέπει να καθορίσει τις εξελίξεις και να ανατρέψει την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, πρέπει να επιφέρει ισχυρό πλήγμα και στη ΝΔ και στα άλλα αστικά κόμματα του Καρατζαφέρη και της Μπακογιάννη, που συμφωνούν με τους στόχους και την ουσία του μνημονίου να πτωχεύσει ο λαός για να μη θιγεί το κεφάλαιο. Και μέσα από τους αγώνες και μέσα από τις εκλογές να μειωθεί δραστικά η δύναμή τους, η επιρροή τους στο λαό.

Στις εκλογές, για να έχει όφελος ο λαός, για να κερδίσει χρόνο και να βγει πιο ισχυρός, χρειάζεται να υποστούν μεγάλο «κούρεμα» και το ΠΑΣΟΚ, και η ΝΔ, και τα άλλα κόμματα που είναι πρόθυμα να συμβάλουν στη διαμόρφωση διάφορων μορφών κυβερνήσεων συνεργασίας - συναίνεσης, για να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το αντιλαϊκό έγκλημα. Τα αστικά κόμματα πρέπει να υποστούν φθορά και αποδυνάμωση, ώστε με όποιο τρόπο κι αν διαμορφώσουν κυβέρνηση, αυτή να είναι αδύναμη στο πέρασμα της πολιτικής της. Βασική προϋπόθεση είναι να μετατραπεί η λαϊκή οργή και αγανάκτηση σε δύναμη οργανωμένης δράσης, σε δύναμη ανατροπής, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ. Ο λαός έχει κάθε λόγο και χρέος να εμπιστευτεί, να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ που είπε έγκαιρα όλη την αλήθεια, είναι έμπειρο, ικανό και δοκιμασμένο, δεν έχει καμία δέσμευση προς τα μονοπώλια, το σύστημα, την ΕΕ και έχει αποδείξει ότι δεν τους φοβάται.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

19 και 20 Οκτώβρη 2011

Να γεμίσουν οι πλατείες με αποφασισμένους !

Τώρα όλοι με το Π.Α.ΜΕ. !

ΦΛΩΡΙΝΑ, Τετάρτη 19 Οκτώβρη, ώρα 11πμ στην Κεντρ. Πλατεία

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ


Παναγροτική Αγωνιστική ΣΥσπείρωση  

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Στις 19 Οκτώβρη αφήνουμε τα χωράφια μας και βγαίνουμε στις πλατείες, σε κάθε πόλη, σε κάθε χωριό, όπου μπορούμε. Γενικός ξεσηκωμός. η μέρα αυτή να γίνει σταθμός και αφετηρία για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες, με τη συμμετοχή και της αγροτιάς. Μαζικά και δυναμικά, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, κατά της βάρβαρης και άγριας αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - τρόικας - κεφαλαίου. Με τα πανό και τις σημαίες της ΠΑΣΥ.
     Μαζί με τους φυσικούς μας συμμάχους, εργατοϋπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες, μαχητικό κίνημα νέων και γυναικών, μια γροθιά, σφυρηλατούμε την κοινωνική συμμαχία. Δίνουμε, από κοινού, τη μάχη για την απόκρουση της σφοδρής, άγριας, αντιλαϊκής επίθεσης. Ενάντια σε αυτούς που λεηλατούν το εισόδημα και τη ζωή μας. Δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας για την αλλαγή των συσχετισμών και την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, με αποδέσμευση από την ΕΕ. Παλεύουμε για την εξουσία του λαού, τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.
     Μας καλούν τους μικρομεσαίους αγρότες να πληρώσουμε τα κυβερνητικά φορολογικά χαράτσια σε μια περίοδο που η ΚΑΠ της ΕΕ, το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο, έχουν κατασπαράξει και συρρικνώσει το αγροτικό εισόδημά. Οι τιμές παραγωγού είναι εξευτελιστικές στα περισσότερα προϊόντα, οι επιδοτήσεις πετσοκόβονται, το κόστος παραγωγής διογκώνεται. Τα τελευταία μέτρα είναι ακόμη πιο εξοντωτικά:
  • Με τη μείωση του αφορολόγητου από τα 12.000 ευρώ στα 5.000 ευρώ, και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή της χρονιάς, θα κληθούν να πληρώσουν φόρο εισοδήματος και οι φτωχοί γεωργοί, κτηνοτρόφοι και συνταξιούχοι του ΟΓΑ που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών, πάνω από το 90% και οι οποίοι μέχρι τώρα απαλλάσσονταν από την άμεση φορολογία. Γιατί την έμμεση το 23% του ΦΠΑ την πληρώνουν ακόμη και αν δεν έχουν.
  • Με τη φορολογία στα ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, καλούνται οι φτωχοί άνθρωποι των χωριών – κι ανάμεσά τους οι συνταξιούχοι των 300 - 400 ευρώ του ΟΓΑ – να πληρώσουν βαρύ χαράτσι για το μικρό σπίτι που έκτισαν με χίλια ζόρια και μεγάλα χρέη.
  • Με τον πρόσφατο νόμο για τα αυθαίρετα, οι αγρότες και οι άλλοι κάτοικοι της υπαίθρου, εκβιάζονται να πληρώσουν βαρύ χαράτσι, επειδή τα σπίτια τους, αλλά και οι αγροτικές αποθήκες που υπάρχουν στα οικόπεδά τους, χτίστηκαν πριν από πολλά χρόνια, δεν έχουν στα χέρια τους οικοδομικές άδειες και άδειες αλλαγής χρήσης.
     Μαζί με τα νέα, οι μικρομεσαίοι αγρότες καλούνται να πληρώσουν και παλιότερα χαράτσια, όπως:
  • Οι τεράστιες αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και στις εισφορές του ΟΓΑ.
  • Η αλματώδης αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, που θα γίνει "βαρύ τσεκούρι", ιδιαίτερα για τους αγρότες, από τον Οκτώβρη του 2012, με την εξίσωση των φόρων πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης. Θα ανεβάσει το κόστος παραγωγής και θα φέρει νέα ακρίβεια που θα "φάει" το συρρικνούμενο λαϊκό και αγροτικό εισόδημα.
  • Το βαρύ τίμημα για τις αδειοδοτήσεις των γεωτρήσεων, για την ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά.
     Έχουμε ατομική ευθύνη. Πρέπει να αντιδράσουμε και να δράσουμε ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή μας και σκοτώνει το μέλλον των παιδιών μας. Είναι καθήκον πατριωτικό ο γενικός ξεσηκωμός, ενάντια στις πολιτικές δυνάμεις και τα κόμματα που βάζουν πλάτη για να ληστεύεται ο κόπος και ιδρώτας μας, ο πλούτος που παράγουμε και τον λυμαίνονται για να αυγατίζουν τα κέρδη και προνόμιά τους. Μην τους αφήσουμε, φτάνει πια.
     Η ΠΑΣΥ σε καλεί, με οργανωμένο τρόπο μέσα από γενικές συνελεύσεις και επιτροπές αγώνα, εσένα που αγωνίζεσαι με νύχια και με δόντια για την επιβίωση, να μην πληρώσουμε τα χαράτσια, να αντισταθούμε, με όλες τις δυνάμεις μας, με όλες τις μορφές πάλης, στην ΚΑΠ και στη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Η προοπτική που μας επιφυλάσσουν με τη νέα ΚΑΠ 2014 - 2020, είναι η εξόντωση της μικρομεσαίας αγροτιάς, με εργαλείο την αλλαγή του τρόπου καταβολής των επιδοτήσεων και τη δραστική μείωσή τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν στους μεγαλοαγρότες επιχειρηματίες. Μην το επιτρέψουμε.
     Γι' αυτό ο αγώνας μας πρέπει να έχει προοπτική, να πιάσουν κόπο οι θυσίες μας.
     Παλεύουμε για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Μια αγροτική ανάπτυξη που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, με κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και της γης, με τη συνεταιριστικοποίηση της διάσπαρτης αγροτικής γης και παραγωγής, τη δημιουργία των παραγωγικών συνεταιρισμών που θα προωθούν κοινές καλλιεργητικές εργασίες με κρατική στήριξη για την παραγωγή φτηνών και ασφαλών τροφίμων για τη διατροφή του λαού και των αναγκαίων πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Φλώρινα
την Τετάρτη 19/10/2011, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία. 

14 – 10 – 2011

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

" Νιώθεις πατριώτη τι εχθρός / ήτανε τούτος ο παλιολαός"

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12 Οκτώβρη 2011, η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας επανέφερε την πρότασή της για την άμεση έναρξη κινητοποιήσεων και με πρωτοβουλία του Δήμου Φλώρινας

Την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι δέχονται την πιο άγρια επίθεση από το κεφάλαιο και της κόμματά του, προκειμένου να διασωθούν τα μονοπώλια και να βρουν μια κάποια διέξοδο στην κρίση υπερσυσσώρευσης που έχει ξεσπάσει, κανείς δεν επιτρέπεται να αδρανεί. Το μόνο που παζαρεύουν είναι πως και σε πιο βαθμό θα εξασφαλίσουν τα κέρδη τους οδηγώντας τον λαό σε βαθειά πτώχευση.

Ήδη σε όλη την Ελλάδα συγκροτούνται, με πρωτοβουλία  των ταξικών συνδικάτων, φορέων, δημοτικών κινήσεων και συμμετοχή εργαζομένων ανεξάρτητα με το πιο κόμμα στήριζαν μέχρι σήμερα, επιτροπές για να οργανώσουν την απάντηση του λαού στην επιδρομή, την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, της άμυνας των πολιτών ώστε κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό, νερό, τρόφιμα, πρόσβασης σε μονάδες υγείας καθώς και για να εξασφαλιστεί η λειτουργία σχολείων και παιδικών σταθμών και η πρόσβαση των παιδιών σε αυτά. Για τον λόγο αυτό χαιρετίζουμε την ίδρυση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Φλώρινας και καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στις συσκέψεις και στις δράσεις της. Να δείξουμε έμπρακτα το πιο ισχυρό όπλο των απλών ανθρώπων: την Αλληλεγγύη
Μέσα από τον τύπο αλλά και από το http://l-sysp-florinas.blogspot.com μπορείτε να ενημερώνεστε διαρκώς για τις συσκέψεις, τις  κινητοποιήσεις και τον συντονισμό.


Τα προβλήματα υποβάθμισης της Φλώρινας, που ζούμε όλοι, δεν είναι παρά η τοπική  εφαρμογή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ – Κεφαλαίου και στην περιοχή μας.
Γι αυτό προτείναμε, συγκεκριμένα, να καθοριστεί το διάστημα 19-10-2011 έως 8-11-2011 (με τον συμβολισμό που φέρει για την Φλώρινα) ως ημέρες δράσης και διεκδίκησης συμφωνώντας σε ένα μίνιμουμ πλαίσιο αγώνα και αιτημάτων και ειδικότερα:
-Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη του Δήμου στον αγώνα των πολιτών να αποτραπεί η επιβολή των χαρατσιών
-Να απαιτήσουμε να μην αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, που κυριολεκτικά τσακίζει τα νοικοκυριά στην περιοχή μας.
-Την άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, χωρίς την επιβολή και νέων χαρατσιών στον πολίτη.
-Την κατάργηση του «εισιτηρίου» στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και την δέσμευση ότι δεν θα κλείσει ούτε συγχωνευτεί αυτό ή οι κλινικές του.
-Να μη κλείσει καμία σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Με αυτό το πλαίσιο προτείναμε την 19 Οκτωβρίου, που είναι ημέρα γενικού απεργιακού ξεσηκωμού, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να παραμείνουν κλειστές και όλοι, με πρώτο το Δημοτικό Συμβούλιο, να κληθούν να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις προβάλλοντας και τα τοπικά αιτήματα. Στη συνέχεια να υπάρξουν πολύμορφες κινητοποίησες που θα κορυφωθούν την 8η Νοεμβρίου (χωρίς να θίγεται η πυρήνας του εορτασμού, που έτσι και αλλιώς θα είναι μελαγχολικότερος από ποτέ).

Ο κ. Δήμαρχος παρότι συμφώνησε με την κατάσταση και το περιεχόμενο των αιτημάτων και την διαμορφωθείσα κατάσταση έκρινε ότι οι κινητοποιήσεις δεν  μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα απέναντι στα συνεχή χτυπήματα. Οι άλλες παρατάξεις δεν πήραν θέση εκείνη την στιγμή. Ο μόνος αγώνας όμως που είναι χαμένος είναι αυτός που δεν δίνεται. Δεν αρκούν τα λόγια. Γι αυτό καλούμε τους πολίτες να πάρουν πια την κατάσταση στα χέρια τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας θεωρεί ήδη την «επιτροπή διεκδίκησης» κλινικά νεκρή. Η συγκρότησή της μάλλον βόλεψε αλλά όχι και η πραγματική λειτουργία της. Μακάρι να νεκραναστηθεί.
Στις 19 Οκτώβρη να βγούμε όλοι στους δρόμους. Να συμμετάσχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. και στη Φλώρινα.
Να νεκρώσουν τα πάντα. Να μη δώσουμε σε κανέναν το άλλοθι να μας κατηγορεί ως αδιάφορους.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας, μαζί με άλλους φορείς αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ώστε τις αμέσως επόμενες μέρες να οργανωθεί η πάλη και η διεκδίκηση με κινητοποιήσεις. 

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ - ΦΛΩΡΙΝΑ Ωρα 11 Κεντρ. Πλατεία


Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις.

Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα νικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

Στη ΦΛΩΡΙΝΑ στην Κεντρική Πλατεία - Ώρα 11π.μ.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2011 με το Π.Α.ΜΕ. !


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.

ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ Κεντρ. Πλατεία – Ώρα 11π.μ.



ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΜΗ ΦΟΒΗΘΕΙΣ, ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΕΙΣ

Εσύ έχεις τη δύναμη!

Η αγανάκτηση και η οργή δε φτάνουν σήμερα αν δε δεθούν με οργανωμένη, συνειδητή, μαζική εργατική – λαϊκή πάλη για αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της πολιτικής των μονοπωλίων που μας ποδοπατά.

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο. Δυνάμωσε το ΠΑΜΕ!

Έχεις ανάγκη από ένα στήριγμα, από ένα κίνημα που δε θα τα «διπλώνει». Θα βάζει εμπόδια, θα καθυστερεί τα κυβερνητικά μέτρα. Θα οργανώνει την πάλη για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων.

Πίστεψε στη δύναμή σου, φέρε τα πάνω-κάτω! Γιατί χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά.

Είναι αδίστακτοι!

Δεν πάει άλλο! Θέλουν να καταργήσουν τον κατώτερο μισθό, γιατί δεν τους αρκεί, ότι οι νέοι εργαζόμενοι παίρνουν 500 ευρώ με τη σφραγίδα του νόμου. Γιατί δεν τους αρκεί, ότι ένας στους τέσσερις δουλεύει ανασφάλιστος, ότι ένα ποσοστό των εργαζομένων αμείβεται ήδη και με λιγότερα από 500 ευρώ και το αφορολόγητο κατέβηκε στα 5000 ευρώ.

Το βαρέλι δεν έχει πάτο…Οξυγόνο του νέου μοντέλου ανάπτυξης που διαλαλούν είναι η δυστυχία και η ανέχεια του λαού. Η πρόσκληση στους επενδυτές να επενδύσουν στη χώρα μας, είναι πρόσκληση στα αρπαχτικά να πάρουν όσο – όσο τη ζωή μας, όλο τον πλούτο που έχουμε δημιουργήσει.

Κανένας δεν μπορεί να κρατά στάση αναμονής. Να ξεγελιέται, ότι αυτά τα μέτρα είναι για το εθνικό συμφέρον και το καλό της χώρας μας. Είναι μέτρα που υπηρετούν αυτούς που προκάλεσαν την κρίση, τους βιομηχάνους, τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλέμπορους και τους συμμάχους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτοί έφεραν τα μνημόνια, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αυτούς υπηρετούν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ, ο ΛΑΟΣ, η τρόικα. Αυτοί δεν είναι η πατρίδα. Πατρίδα είμαστε εμείς που δημιουργούμε όλο τον πλούτο και το ληστεύουν οι λίγοι.

Πάρε θέση!

Η κυβέρνηση μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες που όλα αυτά τα χρόνια είναι συνένοχες στις αντεργατικές επιλογές και υπηρετούν την εργοδοσία, είναι στη μια όχθη. Βρίσκονται στην πλευρά του παράδεισου για την εργοδοσία και της κόλασης για τους εργαζόμενους.

Η άλλη όχθη είναι οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα που βασανίζονται καθημερινά από αυτήν την πολιτική. Μπες στο πλατύ πανεργατικό μέτωπο μισθωτών στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα για να εμποδίσουμε την εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων, για την ανατροπή της πολιτικής και όλων των κυβερνήσεων που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Να δυναμώσουμε την πάλη μας, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες.

Όσοι ισχυρίζονται ότι υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα.
Κανένας εργάτης και εργάτρια, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να παραμένει στήριγμα του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Τώρα αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής. Τώρα αγώνας για έξοδο από την ΕΕ. Τώρα αγώνας για μια εξουσία που θα είναι στην υπηρεσία του λαού. Λαϊκό μέτωπο για να πάρουμε στα χέρια μας τις τύχες του τόπου. Για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής. Για μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία που θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό τις ανάγκες τις δικές μας και όχι των μονοπωλίων.

19 ΟΚΤΩΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ – ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Κανένας εργάτης και εργάτρια δεν πρέπει να στηρίζει στελέχη αυτών των κομμάτων στα Συνδικάτα. Καμία εμπιστοσύνη σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Είναι συνένοχες στα εγκλήματα σε βάρος της εργατικής τάξης. Με την πρόσφατη συμφωνία που υπέγραψαν στον ΟΤΕ οι ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και στήριξε η ΓΣΕΕ για μείωση των μισθών για τρία χρόνια κατά 11% έδειξαν με το μέρος τίνος είναι, επισφραγίστηκε η γενίκευση των μειώσεων των μισθών.

Σημαία τους είναι η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, που προϋποθέτει το αίμα της εργατικής τάξης για να θωρακιστεί και να γιγαντώσει.

Ένας για όλους και όλοι για έναν.

Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται στη ζωή, πως κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμία ατομική στάση δεν μπορεί να δώσει λύση. Στον ολομέτωπο και άγριο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται συντονισμένη, οργανωμένη, συλλογική απάντηση.

Κάθε απόλυση, μείωση μισθού, χτύπημα δικαιωμάτων, προσπάθεια διακοπής ρεύματος, προσπάθεια κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων, η τρομοκρατία της εργοδοσίας και της κυβέρνησης να συναντούν τη λυσσασμένη αντίσταση όλων μας.

Οι θυσίες που καλείται ο καθένας μας να κάνει μπαίνοντας στη μάχη είναι μικρότερες από τις θυσίες για να πλουτίζει εις βάρος του μια χούφτα άνθρωποι και επιχειρήσεις.

Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο. Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα νικήσουμε.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.

ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΣΤΗΝ Κεντρ. Πλατεία - Ώρα 11π.μ.