Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΥΠΑΚΟΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

" Νιώθεις πατριώτη τι εχθρός / ήτανε τούτος ο παλιολαός"

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12 Οκτώβρη 2011, η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας επανέφερε την πρότασή της για την άμεση έναρξη κινητοποιήσεων και με πρωτοβουλία του Δήμου Φλώρινας

Την ώρα που οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι δέχονται την πιο άγρια επίθεση από το κεφάλαιο και της κόμματά του, προκειμένου να διασωθούν τα μονοπώλια και να βρουν μια κάποια διέξοδο στην κρίση υπερσυσσώρευσης που έχει ξεσπάσει, κανείς δεν επιτρέπεται να αδρανεί. Το μόνο που παζαρεύουν είναι πως και σε πιο βαθμό θα εξασφαλίσουν τα κέρδη τους οδηγώντας τον λαό σε βαθειά πτώχευση.

Ήδη σε όλη την Ελλάδα συγκροτούνται, με πρωτοβουλία  των ταξικών συνδικάτων, φορέων, δημοτικών κινήσεων και συμμετοχή εργαζομένων ανεξάρτητα με το πιο κόμμα στήριζαν μέχρι σήμερα, επιτροπές για να οργανώσουν την απάντηση του λαού στην επιδρομή, την οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, της άμυνας των πολιτών ώστε κανένα λαϊκό σπίτι να μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό, νερό, τρόφιμα, πρόσβασης σε μονάδες υγείας καθώς και για να εξασφαλιστεί η λειτουργία σχολείων και παιδικών σταθμών και η πρόσβαση των παιδιών σε αυτά. Για τον λόγο αυτό χαιρετίζουμε την ίδρυση της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα Φλώρινας και καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν ενεργά και μαζικά στις συσκέψεις και στις δράσεις της. Να δείξουμε έμπρακτα το πιο ισχυρό όπλο των απλών ανθρώπων: την Αλληλεγγύη
Μέσα από τον τύπο αλλά και από το http://l-sysp-florinas.blogspot.com μπορείτε να ενημερώνεστε διαρκώς για τις συσκέψεις, τις  κινητοποιήσεις και τον συντονισμό.


Τα προβλήματα υποβάθμισης της Φλώρινας, που ζούμε όλοι, δεν είναι παρά η τοπική  εφαρμογή της πολιτικής ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ – Κεφαλαίου και στην περιοχή μας.
Γι αυτό προτείναμε, συγκεκριμένα, να καθοριστεί το διάστημα 19-10-2011 έως 8-11-2011 (με τον συμβολισμό που φέρει για την Φλώρινα) ως ημέρες δράσης και διεκδίκησης συμφωνώντας σε ένα μίνιμουμ πλαίσιο αγώνα και αιτημάτων και ειδικότερα:
-Να εκφράσουμε την αλληλεγγύη του Δήμου στον αγώνα των πολιτών να αποτραπεί η επιβολή των χαρατσιών
-Να απαιτήσουμε να μην αυξηθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, που κυριολεκτικά τσακίζει τα νοικοκυριά στην περιοχή μας.
-Την άμεση επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής, χωρίς την επιβολή και νέων χαρατσιών στον πολίτη.
-Την κατάργηση του «εισιτηρίου» στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και την δέσμευση ότι δεν θα κλείσει ούτε συγχωνευτεί αυτό ή οι κλινικές του.
-Να μη κλείσει καμία σχολή ΑΕΙ ή ΤΕΙ.

Με αυτό το πλαίσιο προτείναμε την 19 Οκτωβρίου, που είναι ημέρα γενικού απεργιακού ξεσηκωμού, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να παραμείνουν κλειστές και όλοι, με πρώτο το Δημοτικό Συμβούλιο, να κληθούν να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις προβάλλοντας και τα τοπικά αιτήματα. Στη συνέχεια να υπάρξουν πολύμορφες κινητοποίησες που θα κορυφωθούν την 8η Νοεμβρίου (χωρίς να θίγεται η πυρήνας του εορτασμού, που έτσι και αλλιώς θα είναι μελαγχολικότερος από ποτέ).

Ο κ. Δήμαρχος παρότι συμφώνησε με την κατάσταση και το περιεχόμενο των αιτημάτων και την διαμορφωθείσα κατάσταση έκρινε ότι οι κινητοποιήσεις δεν  μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα απέναντι στα συνεχή χτυπήματα. Οι άλλες παρατάξεις δεν πήραν θέση εκείνη την στιγμή. Ο μόνος αγώνας όμως που είναι χαμένος είναι αυτός που δεν δίνεται. Δεν αρκούν τα λόγια. Γι αυτό καλούμε τους πολίτες να πάρουν πια την κατάσταση στα χέρια τους. Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας θεωρεί ήδη την «επιτροπή διεκδίκησης» κλινικά νεκρή. Η συγκρότησή της μάλλον βόλεψε αλλά όχι και η πραγματική λειτουργία της. Μακάρι να νεκραναστηθεί.
Στις 19 Οκτώβρη να βγούμε όλοι στους δρόμους. Να συμμετάσχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. και στη Φλώρινα.
Να νεκρώσουν τα πάντα. Να μη δώσουμε σε κανέναν το άλλοθι να μας κατηγορεί ως αδιάφορους.


Η Λαϊκή Συσπείρωση Φλώρινας, μαζί με άλλους φορείς αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ώστε τις αμέσως επόμενες μέρες να οργανωθεί η πάλη και η διεκδίκηση με κινητοποιήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.