Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
     Σας αποστέλλουμε Ερώτηση, που κατέθεσαν χθες (30/9/2011) στη Βουλή οι Βουλευτές του ΚΚΕ  Θ. Παφίλης,  Γ. Ζιώγας, Ν. Καραθανασόπουλος, Δ. Μανωλάκου και 
Γ. Πρωτούλης, σχετικά με τον αυταρχισμό, την τρομοκρατία και τις επεμβάσεις εισαγγελέων στα υπό κατάληψη σχολεία:
     «Τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, τα οποία αντιμετωπίζουν οι μαθητέ,ς τους "υποκινούν" σε κινητοποιήσεις και αγωνιστικές διεκδικήσεις για το δικαίωμά τους στη μόρφωση, σε ένα δωρεάν ενιαίο και δημόσιο σχολείο, για αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Όταν τα σχολεία είναι χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές τότε είναι η κυβέρνηση που κλείνει τα σχολεία.
     Τις τελευταίες μέρες εκδηλώνεται ένας αυταρχικός παροξυσμός από τη μεριά της κυβέρνησης, αξιοποιώντας κατά κύριο λόγο εισαγγελείς, προϊστάμενους εκπαίδευσης και ορισμένους διευθυντές σχολείων, σε βάρος του μαθητικού κινήματος, των αγωνιζόμενων μαθητών, με στόχο την κατατρομοκράτησή τους και την αποτροπή μαθητικών αγώνων.
     Διευθυντές καλούν την αστυνομία στα σχολεία, εισαγγελείς οργανώνουν συσκέψεις για την αντιμετώπιση του "εσωτερικού εχθρού", περιφερειακοί διευθυντές κόβουν τις αλυσίδες ενώ οι απειλές και η τρομοκρατία αποτελούν μόνιμο φαινόμενο. Πληθαίνουν τα κρούσματα βίας απέναντι σε μαθητές από δήθεν "αγανακτισμένους" γονείς, από διευθυντές που εν πολλοίς βρίσκουν πολιτικό άλλοθι στην ίδια την υπουργό Παιδείας.
     Η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε επιφυλάσσει στους εκπαιδευτικούς το ρόλο του χαφιέ. Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός με εγκύκλιό του ζήτησε τη συμβολή των εκπαιδευτικών σε όποιες έρευνες γίνουν στα σχολεία με αφορμή τις καταλήψεις. Στην εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει από τους διευθυντές των σχολείων να καταδίδουν τους μαθητές που αγωνίζονται και συμμετέχουν στις καταλήψεις.
     Η προώθηση την ίδια στιγμή αυταρχικών εσωτερικών κανονισμών στα σχολεία και η ύπαρξη της κατάπτυστης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αποδεικνύει ότι τα συγκεκριμένα φαινόμενα δεν είναι μεμονωμένα, αλλά υλοποιούνται με συγκεκριμένη κατεύθυνση και οδηγίες, στο έδαφος των μεθοδεύσεων της κυβέρνησης.
     ΕΡΩΤΑΤΑΙ η  κ. Υπουργός:
  • Αν προτίθεται να πάρει πίσω οποιαδήποτε εγκύκλιο που τρομοκρατεί και απειλεί τους μαθητές;
  • Αν προτίθεται η κυβέρνηση να καταργήσει την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που ποινικοποιεί τους μαθητικούς αγώνες και διώκει όποιον αγωνίζεται.
  • Πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο και τη λειτουργία του σχολείου και των στελεχών εκπαίδευσης η κυβέρνηση και αν αυτός συνάδει με την επιβολή του στρατιωτικού νόμου στα σχολεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.