Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 27-5-2017)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝAΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΏΡΙΝΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ – ΤΗΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ – ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου:

  1. Καταψήφισε, μόνη, το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2011 όχι μόνο επειδή δεν μπόρεσε να βρεθεί στα χέρια του εκπροσώπου της παράταξης παρά μόνο λίγα λεπτά πριν την συνεδρίαση, παρότι αναζητήθηκε αλλά κυρίως διότι δεν ανταποκρίνεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό με έργα ουσίας υπέρ των λαϊκών αναγκών, περιλαμβάνει πλήθος έργων που θα ανατεθούν χωρίς δημοπρασία χωρίς να γίνεται αντιληπτή η αδυναμία κοινής δημοπράτησης, ανακυκλώνει την λογική του Δήμου – Επιχείρησης που αναθέτει έργα σε ιδιώτες χωρίς να υπάρχει καμία προώθηση της δυνατότητας εκτέλεσης έργων με δικό του προσωπικό, ανοίγει τον δρόμο – κατά τις κυβερνητικές επιταγές – σε εκχώρηση λειτουργιών του δήμου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.  
  2. Υπερψήφισε την απογραφή του νέου Δήμου Φλώρινας θεωρώντας αυτήν αποκλειστικά λογιστική διαδικασία, μετά την έκθεση του ορκωτού λογιστή  χωρίς να εκφέρεται άποψη για την σκοπιμότητα των περιλαμβανομένων.
  3. Καταψήφισε, μόνη, την πρόταση για τον καθορισμό των δημοτικών τελών. Ιδιαίτερα διαφώνησε με την σημαντική αύξηση του τέλους ΤΑΠ, που επιβαρύνει ιδιαίτερα το κάθε σπίτι αλλά και την μη μείωση των τελών ύδρευσης αποχέτευσης αλλά και άλλων τελών. Οι αυξήσεις αυτές αποτυπώνονται και στον προϋπολογισμό. Εμείς ζητούμε την κατάργηση του ΤΑΠ και την αντικατάσταση από φόρο στην μεγάλη ακίνητη περιουσία, την δραστική μείωση των τελών που αφορούν στην κατανάλωση όλων των πολιτών (ύδρευσης, αποχέτευσης, λαϊκών αγορών κτλ). Αντίθετα να αυξηθούν τα τέλη που πληρώνουν οι επιχειρήσεις (πχ λατομικών εργασιών, ορυχείων κτλ)
  4. Καταψήφισε, μόνη, τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2011 γιατί σε αυτόν ενσωματώνονται όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές που ξεκινούν από την κεντρική κυβέρνηση και υλοποιούνται από τους Δήμους. Τα αυξημένα ποσά που φαίνονται ως έσοδα του Δήμου μας είναι απολύτως πλασματικά διότι σε αυτά κυρίως περιλαμβάνονται μισθοδοσίες και επιδόματα που μόνο κατ’  αρμοδιότητα πληρωμής μεταφέρονται στους δήμους ελέω Καλλικράτη. Τα πραγματικά διαθέσιμα κονδύλια για τον Δήμο Φλώρινας συρρικνώνονται σημαντικά και αυτό θα συνεχίσει από μέρους της κεντρικής εξουσίας και στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οπότε θεωρούμε ότι ούτε αυτός ο προϋπολογισμός θα μπορέσει να τηρηθεί και άμεσα θα κληθούμε σε αναθεώρηση σε ακόμα δυσμενέστερη κατεύθυνση. Ο προϋπολογισμός ενσωματώνει αυτούσιο το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου  με το οποίο διαφωνούμε για τους λόγους που έχουμε παραπάνω εκθέσει. Ενσωματώνει και τις προβλέψεις από έσοδα από δημοτικά τέλη τα οποία επίσης, μόνοι, καταψηφίσαμε. Ο Δήμος Φλώρινας, οφείλει να διεκδικήσει αποφασιστικά την καταβολή των παρανόμως παρακρατηθέντων – διαχρονικά από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ – πόρων της τοπικής διοίκησης. Να καταγγείλει την μείωση κατά 35% των διαθεσίμων ποσών από τον Κρατικό προϋπολογισμό αλλά και την παρακράτηση 10% και από αυτήν την «κουτσή» επιχορήγηση που στερούνται οι δημότες προκειμένου η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει σαν «μαξιλάρι» σε πιθανή αποτυχία των στόχων του Μνημονίου. Μέσα από αυτόν τον προϋπολογισμό ανακυκλώνονται οι πολιτικές του μνημονίου, συνεχίζεται η απαράδεκτη πολιτική της ομηρίας συμβασιούχων, των ελαστικών μορφών εργασίας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η παράταξη που ασκεί συνεπή αντιπολίτευση σε ζητήματα ουσίας χωρίς λαϊκισμούς. Παίρνει θέση. Θεωρούμε ότι και οι υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, εκεί όπου δεν υπερψήφισαν τα παραπάνω (όπως συχνά έπραξαν) αλλά επιφυλάχθηκαν και ψήφισαν «παρών» επικαλούμενες μόνο την καθυστερημένη (πράγματι) ενημέρωση, να πάρουν έστω τώρα θέση στην ουσία των παραπάνω

Η  Λαϊκή Συσπείρωση καλεί όλους τους πολίτες της Φλώρινας, όλους τους εργαζομένους, τους άνεργους, τους μικρούς ΕΒΕ και αγρότες να εντείνουν τον αγώνα τους ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. Να μη δεχτούν την εφαρμογή των πολιτικών πτώχευσης του λαού όπως επιβάλει η Κυβέρνηση και υλοποιούν – εκόντες άκοντες – οι Δήμοι.

Η φετινή Πρωτομαγιά, με την μαζική συμπαράταξη στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ ας αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης των αγώνων του λαού μας

Φλώρινα, 5-4-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.