Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής 2017


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας.

Από το βήμα αυτό, καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Φλώρινας για την στάση της απέναντι στους δημότες του Δήμου, απέναντι στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στην ίδια την έννοια του Απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής και τούτο διότι α) η Δημοτική Αρχή του κ. Βοσκόπουλου φέρνει τελευταία στιγμή σε Ειδική συνεδρίαση τον απολογισμό των πεπραγμένων της για το έτος 2017, β) δεν έχει συντάξει απολογισμό δράσης, όπως και πέρσι, αντίθετα δυο μέρες πριν την ειδική συνεδρίαση έφερε στη διάθεσή μας μόνο τα συνοδευτικά στοιχεία, δηλαδή εκθέσεις και απολογισμούς των υπηρεσιών του Δήμου, που ούτως ή άλλως θα έπρεπε να συνοδεύουν τον Απολογισμό πεπραγμένων και τούτο κατά παράβαση του άρθρου 13 του Κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπου στην παρ. 4 προβλέπεται ότι «Με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου πέντε (5) μέρες πριν από τη συνεδρίαση βρίσκονται στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν.»
Η στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής υπό τον κ. Βοσκόπουλο, αλλά και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Φλώρινας είναι άκρως απαξιωτική προς τους δημότες, αφού δεν αισθάνεται την ανάγκη να προβεί σε απολογισμό πεπραγμένων και να υποστεί την κριτική για τα κακώς κείμενα.
Ο βίος και η πολιτεία της παρούσας δημοτικής αρχής είναι βέβαια ήδη γνωστά στους πολίτες, αποτελεί το μακρύ χέρι του κράτους, της κάθε κυβέρνησης στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλουν ΕΕ και κεφάλαιο. Υλοποιεί τους μηχανισμούς ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του δήμου, δε δίστασε να επιβάλει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς εμπορευματοποιώντας έτσι για πρώτη φορά υπηρεσίες που θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν και με ευθύνη του κράτους σε κάθε παιδί και γονιό, συντηρεί την ομηρία εκατοντάδων εργαζομένων μέσα σε ελαστικές σχέσεις εργασίας καθώς συνειδητά αρνήθηκε να κάνει χρήση ακόμα και την περιορισμένων δυνατοτήτων διορισμού μονίμου προσωπικού.
Γίνεται έτσι αντιληπτό γιατί η δημοτική αρχή μεθοδεύει την ολοκλήρωση με συνοπτικές διαδικασίες της συζήτησης για τον απολογισμό των πεπραγμένων της.
Δε μπορούμε να συναινέσουμε σε μια κατ’ επίφαση συνεδρίαση απολογισμού πεπραγμένων και για τον λόγο αυτό την καταγγέλλουμε και αποχωρούμε.
Φλώρινα, 30 Ιούνη 2018
Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.