Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

DVD με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε»

ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ» 21 - 22 ΑΠΡΙΛΗ

DVD με τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε»



Μαζί με τον ερχόμενο «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου», στις 21 - 22 Απρίλη, θα κυκλοφορήσει δωρεάν ένθετο το DVD με μαγνητοσκοπημένη τη μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στο ΣΕΦ στις 26 Νοέμβρη 2017, για να τιμήσει τα 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Στο DVD περιλαμβάνεται η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και η συγκλονιστική θεατρική παράσταση που ακολούθησε με τίτλο «Ο πάγος έσπασε, ο δρόμος χαράχτηκε».
Μια παράσταση ειδικά σχεδιασμένη γι' αυτήν την τόσο μεγάλη επέτειο, η οποία καθήλωσε τους χιλιάδες συγκεντρωμένους στις εξέδρες του ΣΕΦ. Κατά τη διάρκειά της, «ζωντάνεψαν» πλευρές της προετοιμασίας της Επανάστασης, των ημερών του Οκτώβρη που συγκλόνισαν τον κόσμο και συντάραξαν τα θεμέλια του εκμεταλλευτικού κόσμου, της σοσιαλιστικής οικοδόμησης με τα τεράστια επιτεύγματα της ΕΣΣΔ σε όλους τους τομείς, αλλά και τις αντιφάσεις, τις ταλαντεύσεις, φτάνοντας μέχρι και τις αντεπαναστατικές ανατροπές.
Η κυκλοφορία της μοναδικής παράστασης σε DVD είναι ευκαιρία για όσους βρέθηκαν στη μεγάλη εκδήλωση να την ξαναδούν και να την κρατήσουν, αλλά και για όσους δεν κατάφεραν να δώσουν το «παρών» να απολαύσουν αυτήν την εξαιρετική δημιουργία.
Στην παράσταση, μέσα από τα μάτια ενός νέου εργάτη, το παρόν συναντιέται με το παρελθόν και η σύγχρονη πραγματικότητα με την Ιστορία. Ενας σύγχρονος εργάτης γνωρίζει την Ιστορία της Οκτωβριανής Επανάστασης, μέσα από τη συνάντησή του με μια γυναίκα που ενσαρκώνει την ιστορική πείρα και την αναγκαιότητα να ανατραπεί το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα, να οικοδομηθεί η νέα κοινωνία, ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός...
Το σενάριο βασίστηκε σε κείμενα των Κ. Μαρξ, Φρ. Ενγκελς, Β. Ι. Λένιν, Ι. Β. Στάλιν, Ρ. Λούξεμπουργκ, Λ. Γκιούρκο, Τζ. Ριντ, Βλ. Μαγιακόφσκι, Μπ. Μπρεχτ και Ι. Ερενμπουργκ. Εμπλουτίστηκε με οπτικοακουστικό υλικό και μουσική από σοβιετικά τραγούδια, αλλά και πρωτότυπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.