Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 04-9-2018)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018

Σωματείο Εμπορικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Προσφοράς Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας


Σωματείο Εμπορικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Προσφοράς Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
ΤΡΙΤΗ 17/4/2018, 7:00μ.μ, Κεντρική Πλατεία.
       
Το σωματείο μας θα συμμετέχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΣΕΕΕΝ ενάντια στο νομοσχέδιο για την πώληση μονάδων και ορυχείων της περιοχής. Η κυβέρνηση στα πλαίσια της στρατηγικής παραπέρα απελευθέρωσης του κλάδου της ηλεκτρικής ενέργειας σχεδιάζει την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ υπέρ των συμφερόντων των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της ΕΕ.

Οι εξελίξεις αυτές θα είναι τραγικές για τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, αλλά και συνολικά για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά. Θα χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην περιοχή, η όξυνση του ανταγωνισμού θα αυξήσει την πίεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Ο λαός συνολικά θα πληρώσει ακριβότερα το ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ ανοίγουν μια σειρά ζητήματα όπως η λειτουργία και η τιμή της τηλεθέρμανσης, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, οι αποκαταστάσεις των εδαφών, η μόλυνση του περιβάλλοντος που λόγω του ανταγωνισμού για μεγιστοποίηση των κερδών θα λυθούν εις βάρος των εργαζόμενων και του λαού.

Πρόκειται για την ίδια πολιτική που καταργεί τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, σχεδιάζει την πλήρη κατάργηση της απεργίας, για την ίδια πολιτική που έχει καταργήσει της Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που προωθεί τους νόμους της ζούγκλας στα εργασιακά με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους. Πρόκειται για την ίδια πολιτική που προωθεί την επέκταση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και ένταση της φορολογίας με νέα μέτρα που κάνουν όλο και πιο δύσκολη την ζωή της λαϊκής οικογένειας.

Καλούμε μαζικά τους εργαζόμενους της περιοχής, από τον κλάδο του εμπορίου αλλά και τους άλλους κλάδους, να δώσουν δυναμικά το παρόν. Είναι ένα ζήτημα που αφορά όλη της εργατική τάξη, όλα τα χαμηλά εισοδήματα. Το συμφέρον της εργατικής τάξης είναι ενιαίο και τέτοιος ακριβώς πρέπει να είναι και ο αγώνας που θα προτάξουμε, με κοινό μέτωπο όλων των εργαζομένων απέναντι στα μέτρα που εξυπηρετούν την φτωχοποίηση μας υπερ του κέρδους των μεγάλων ομίλων.

Σήμερα, ταυτόχρονα με την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, βλέπουμε να προωθείται και η συμμετοχή της χώρας στις ΝΑΤΟΙΚΕΣ επεμβάσεις , να επεκτείνονται οι στρατιωτικές βάσεις σε όλη την Ελλάδα, βάζοντας τον λαό σε επικίνδυνα παιχνίδια, για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις.
Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας αλλά ακριβώς τα αντίθετο, δείχνουν οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ να είναι πρόβες πολέμου στην περιοχή. Η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά , παραχωρεί γη και νερό στους φονιάδες των λαών, δίνει τεράστια ποσά για τους νατοϊκούς πολεμικούς εξοπλισμούς περικόπτοντας όλο και περισσότερα από την υγεία και την παιδεία.

          Οι εργαζόμενοι στον κλάδο, ο λαός της περιοχής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν. Ο μόνος δρόμος που τους έχει μείνει, είναι ο δρόμος του αγώνα. Μακριά από παθητικότητα και μοιρολατρία αλλά μαχητικά αποφασιστικά καλούμε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα να παλέψουμε μαζί.

Απαιτούμε:
Ø  Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, όχι εμπόρευμα. Όχι στην πώληση μονάδων και ορυχείων.
Ø  Υπογραφή ΣΣΕ για όλο το προσωπικό (μόνιμους, οκταμηνιτες, εργολαβικούς) με αυξήσεις. Κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Ø  Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Καμία αλλαγή συνόρων! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.