Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 04-9-2018)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Μεγάλο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία

Mε τα συνθήματα «Φονιάδες των λαών αμερικάνοι» και «Τραμπ - Μεϊ και Μακρόν, είναι δολοφόνοι των λαών», που δόνησαν την ατμόσφαιρα έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία ολοκληρώθηκε η σημερινή μαζική, δυναμική, μαχητική πορεία του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Απρίλη, στα πλαίσια του αντιιμπεριαλιστικού συλλαλητηρίου που ξεκίνησε νωρίτερα στο Σύνταγμα, ενάντια στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα με τις επιθέσεις στη Συρία και την ελληνική εμπλοκή στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. 

Η αμερικάνικη πρεσβεία ήταν «σιδερόφρακτη» από κλούβες των ΜΑΤ και «ζωσμένη» από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με τους διαδηλωτές να πετούν αβγά στην πρεσβεία.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην πορεία ήταν «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών» και «Φονιάδες, ληστές, υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές». Στην κεφαλή της πορείας βρισκόταν το πανό του ΠΑΜΕ που ανάγραφε «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν».

Στην κινητοποίηση παρευρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ.
Η γαλλική και η βρετανική πρεσβεία καθώς και τα γραφεία της ΕΕ ήταν «ζωσμένα» από  ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ. Οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά στα γραφεία της ΕΕ, στη συμβολή της Β. Σοφίας με την Ηρώδου του Αττικού.
Με τη σημερινή μαζική, δυναμική, μαχητική κινητοποίηση φάνηκαν τα αντανακλαστικά και η ετοιμότητα του ταξικού εργατικού κινήματος που επί δύο ημέρες έκανε μεγάλο άνοιγμα σε χώρους δουλειάς, με περιοδείες, εξορμήσεις και γενικές συνελεύσεις, που εκφράστηκαν μαζικά και με τη μεγάλη συμμετοχή στο σημερινό συλλαλητήριο.

Το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Νωρίτερα έγινε στο Σύνταγμα μαζικό, μαχητικό συλλαλητήριο. «Οι ιμπεριαλιστές τη Γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν» έγραφε το πανό στην εξέδρα. 
Καταδικάστηκαν η χθεσινή καταστολή και η τρομοκρατία ενάντια στην αντιπολεμική κινητοποίηση φοιτητών, μαθητών, εργατών, αλλά και πρόσφατη τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο.
Συμμετείχαν με τα πανό τους Ομοσπονδίες, Σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Αγώνα, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, Ενώσεις ΕΒΕ και Αυτοαπασχολουμένων καθώς και Γυναικείοι Σύλλογοι, που έφτασνα στο Σύνταγμα με προσυγκεντρώσεις που έγιναν νωρίτερα στην πλατεία Κλαυθμώνος και Προπύλαια.
Όπως επισήμαναν, οι ιμπεριαλιστές ματώνουν για ακόμη μια φορά τους λαούς της περιοχής, καταστρέφουν και διαμελίζουν κράτη, αξιοποιώντας κατασκευασμένα στοιχεία και προσχήματα. Πραγματικός τους στόχος είναι ο έλεγχος των ενεργειακών πηγών και δρόμων, των σφαιρών επιρροής, το ξεκαθάρισμα στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τους με τη Ρωσία. Παράλληλα τόνισαν ότι μόνη λύση για όλη την περιοχή είναι οι λαοί να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στους καπιταλιστές, στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς συνολικά. 
Στο συλλαλητήριο μίλησε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του ΣΕΤΗΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.