Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Σχόλιο για τη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ στην εφημερίδα «Τα Νέα»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Σχόλιο για τη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ στην εφημερίδα «Τα Νέα»


Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ στην εφημερίδα «Τα Νέα», αναφέρει:  
«Η νέα παρέμβαση του ΓΓ του ΝΑΤΟ δεν αποτελεί μόνο στάση Ποντίου Πιλάτου, αλλά κι ενθαρρύνει τις τουρκικές διεκδικήσεις, θέτοντας ζήτημα διαφορών που πρέπει να διευθετηθούν και εκθέτει την κυβέρνηση που παίζει το ρόλο ΝΑΤΟικού σημαιοφόρου για λογαριασμό του ελληνικού κεφαλαίου. Επιπλέον, διαψεύδει όλους όσοι εμφανίζουν το ΝΑΤΟ ως προστάτη της ασφάλειας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας».


Σε δήλωσή του (11-04-2018) από τις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση ο ΓΓ της ΚΕτου ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στις Βρυξέλλες σε σημαντικές συναντήσεις με Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα, από 27 χώρες όλης της Ευρώπης, για να συζητήσουμε για τις εξελίξεις στις χώρες μας και γενικότερα στην Ευρώπη και στην περιοχή.
Ανησυχούμε ιδιαίτερα και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία, την Ανατ. Μεσόγειο, με την ένταση των ανταγωνισμών και την κάθοδο εκεί πολλών πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να οξυνθούν οι αντιθέσεις και να υπάρχει ο κίνδυνος γενίκευσης ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου ευρύτερα στην περιοχή της Ευρώπης, της Ανατ. Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Στα πλαίσια αυτά εκφράζεται και η ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας στο Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ. Απ' αυτή τη σκοπιά οι ανησυχίες μας, μας οδηγούν να πούμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να βλέπει ως βασικό συμπέρασμα όλης αυτής της πορείας τις επικίνδυνες εξελίξεις με τον προσανατολισμό των κυβερνήσεων -και της σημερινής κυβέρνησης- στον ευρωατλαντικό άξονα, ιδιαίτερα την πρόσδεσή της στον αμερικανοΝΑΤΟικό ιμπεριαλισμό, τις βάσεις του θανάτου που υπάρχουν στην πατρίδα μας και όλα αυτά που συμβαίνουν με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως καλούμε σε πάλη για την αποδέσμευση απ' αυτές τις λυκοσυμμαχίες.
Οι λαοί μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους γειτονικούς λαούς και των Βαλκανίων και της Τουρκίας και της Ανατ. Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δυναμώσει η πάλη για φιλία, αλληλεγγύη, συνεργασία, ειρήνη και ευημερία, για κατάργηση του συστήματος που οδηγεί μόνο σε φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.