Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Για την κοπή της πίτας του ΕΚΦ

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε πως στην εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης  πίτας του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, ο Πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο βράβευσαν κάποιες επιχειρήσεις του νομού. Επέλεξε δηλαδή η διοίκηση ενός εργατικού κέντρου ως κεντρικό περιεχόμενο, όχι να τιμήσει και να αναδείξει την δράση κάποιων  πρωτοπόρων εργαζόμενων ή κάποιων σωματείων , αλλά να τιμήσει την επιχειρηματικότητα, έστω και αν πρόκειται για κάποιες επιχειρήσεις τοπικών προϊόντων.

Αν θέλει η διοίκηση να προσφέρει στον τόπο, θα πρέπει αυτό να γίνει από την πλευρά των συμφερόντων των εργαζομένων και των χιλιάδων άνεργων της περιοχής. Αν θέλει να προσφέρει θα πρέπει να υπηρετήσει τον ρόλο για τον οποίο εκλέχθηκε, που δεν είναι άλλος από την οργάνωση των εργαζομένων, την ενημέρωση τους, την δράση απέναντι στα μέτρα που ήρθαν και έρχονται. Αν θέλει να προσφέρει θα πρέπει να είναι στόχος το δυνάμωμα των συνδικάτων και των σωματείων, όχι μόνο για να βγάζουν αντιπροσώπους, αλλά για να παλεύουν κόντρα στην εργοδοσία , κόντρα σε κάθε μέτρο κατάργησης των δικαιωμάτων μας που προωθούν οι κυβερνήσεις. 

Δεν πάει πολύς καιρός από την ημέρα που η κυβέρνηση έφερε στην βουλή το μέτρο για την κατάργηση της απεργίας. Τι έκανε η διοίκηση του εργατικού κέντρου πάνω σε αυτό; Τίποτα απολύτως. Τι έκανε στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που προβλέπει την επέκταση των πλειστηριασμών; Τίποτα απολύτως. Τι έκανε την ημέρα απεργίας στις 14 Δεκέμβρη; Έκανε απεργιακή συγκέντρωση στις 14:00 το μεσημέρι, δηλαδή απεργία χωρίς απεργούς, σπάζοντας κάθε όριο συμβιβασμού και ηττοπάθειας.

Δεν μπορεί το εργατικό κέντρο μιας περιοχής να έχει καταντήσει κέντρο ευρέσεως εργασίας. Αν επισκεφτεί κανείς την ιστοσελίδα του ΕΚΦ, θα δει δυστυχώς μόνο ανακοινώσεις από προκηρύξεις για 8μηνα και 2μηνα ,όχι συνελεύσεις εργαζομένων, όχι αγώνες από εργατικές διεκδικήσεις, όχι απεργίες.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να παρακολουθούν τις εξελίξεις. Η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα απέναντί μας και ο μόνος δρόμος είναι η ρήξη με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που υπηρετεί με αξιοζήλευτη συνέπεια η διοίκηση του ΕΚΦ. Καλούμε τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους σε κάθε χώρο δουλειάς, μαζί με τις δυνάμεις που αντιστέκονται στην βαρβαρότητα και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και η Κυβέρνηση.  


Σωματείο Εμπορικών Ιδιωτικών  Υπαλλήλων και  Υπαλλήλων σε Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Ν. Φλώρινας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.