Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πανηγυρίζει για τα χρήματα που θα πάρει το κεφάλαιο και κρύβει τις «ουρές» της συμφωνίας από το λαό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Πανηγυρίζει για τα χρήματα που θα πάρει το κεφάλαιο και κρύβει τις «ουρές» της συμφωνίας από το λαό


Σε μια συστηματική εκστρατεία παραπλάνησης του λαού για τα αποτελέσματα του Eurogroup επιδίδεται η κυβέρνηση για να συγκαλύψει το νέο γύρο βαρβαρότητας.
«Η αξιολόγηση τελείωσε», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλ. Τσακαλώτος, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, πανηγυρίζοντας για τα χρήματα που θα καταλήξουν στο κεφάλαιο με αντίτιμο την εφαρμογή πολύ σκληρών μέτρων. Παραδέχθηκε πάντως ότι υπάρχουν «ουρές» που πρέπει να διευθετηθούν, αλλά ισχυρίστηκε πως ουδείς αμφισβητεί ότι θα γίνει εκταμίευση.
Ο Ευκλ. Τσακαλώτος κατέφυγε σε πανηγυρικούς τόνους και για τη συμφωνία για το χρέος, επισημαίνοντας ότι δίνει έναν «καθαρό διάδρομο» για τους Έλληνες και ξένους επενδυτές, γεγονός που δείχνει ποιος είναι ο πραγματικός καημός τους. «Για πρώτη φορά υπάρχει αναγνώριση ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο», είπε, προσθέτοντας ότι ορίζεται ένα πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί αυτό το γεγονός.
Ερωτηθείς εάν ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% θα παραμείνει και μετά το 2018, σημείωσε πως αυτό θα αποφασιστεί σε επόμενη συνεδρίαση με βάση την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που θα συντάξει το ΔΝΤ.
Σχετικά με το «Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης» που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι οι θεσμοί ζητάνε να μην δίνονται μόνιμες παροχές εάν η βελτίωση των δημοσιονομικών μεγεθών είναι προσωρινή. Για το ΕΚΑΣ δήλωσε πως όσοι κληθούν να επιστρέψουν αναδρομικά θα αποζημιωθούν, αλλά δεν ξέρει εάν αυτό θα γίνει μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή με άλλο τρόπο. Πάντως για το συγκεκριμένο θέμα παρέπεμψε στον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο, που είχε τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς την ώρα της συνέντευξης. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκης, υπογράμμισε ότι οι εκκρεμότητες εστιάζονται κυρίως στην σύμβαση για την πώληση του Ελληνικού, στα «κόκκινα» δάνεια με εγγύηση του δημοσίου και σε νομικές διατυπώσεις που αφορούν το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων.
Ο Γ. Χουλαριάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις περί αντισυνταγματικότητας του μέτρου δήλωσε πως δεν μπορεί να τις σχολιάσει γιατί δεν είναι συνταγματολόγος. Ωστόσο, θέλοντας να δημιουργήσει αυταπάτες περί άμβλυνσης ορισμένων μέτρων, ισχυρίστηκε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενισχύει τα χαμηλά εισοδήματα όσο ανακάμπτει η οικονομία, ανεξάρτητα από το αν κατοικούν σε νησιά ή ηπειρωτικές περιοχές, όταν προϋπόθεση για την καπιταλιστική ανάκαμψη είναι ο εξανδραποδισμός του λαού. 
Με ανάλογο τρόπο προσπάθησε να κοροϊδέψει το λαό υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να νομοθετηθούν άλλα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το τέλος του προγράμματος, ενώ μπροστά βρίσκεται η δεύτερη αξιολόγηση από τον Οκτώβρη και η λειτουργία του «αυτόματου κόφτη» δαπανών. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι με βάση την απόφαση του Eurogroup, οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας να μείνουν κάτω από το όριο του 15% του ΑΕΠ, εστιάζοντας και αυτός στο γεγονός ότι οι «μελλοντικοί επενδυτές» δεν θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία κρίση χρέους τα επόμενα χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.