Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Τσακίζουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, Πάρτε πίσω το νόμο - λαιμητόμο !

Χιλιάδες λαού στα μπλοκ των συνδικάτων και των Λαϊκών Επιτροπών, την ώρα που ολοκληρωνόταν η συζήτηση του νόμου - λαιμητόμου

Με μια ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής, που έδωσε τον τόνο της λαϊκής αντίθεσης στο νόμο - λαιμητόμο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, λίγο πριν από την ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής, το ΠΑΜΕ σφράγισε το απεργιακό τριήμερο που ξεκίνησε με τη 48ωρη απεργία την Παρασκευή και το Σάββατο και συνεχίστηκε χτες με την Πρωτομαγιάτικη 24ωρη απεργία.
Αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες και νεολαία είχαν τη δική τους συμβολή στην επιτυχία των κινητοποιήσεων που έγιναν εντατικά το τελευταίο τριήμερο, στηρίζοντας ουσιαστικά τον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων, δίνοντας το στίγμα της λαϊκής συμμαχίας που χρειάζεται να δυναμώσει.
Το ΠΑΜΕ, τα συνδικάτα, τα Εργατικά Κέντρα και οι Ομοσπονδίες που συσπειρώνει στη δύναμή του, ακύρωσαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αιφνιδιάσει το λαό και να περάσει σαν τον κλέφτη τις αντιασφαλιστικές ανατροπές, μεθοδεύοντας την ψήφιση του νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να αποφύγει την πίεση της 48ωρης απεργίας.
Οι σχεδιασμοί τους δεν έμειναν αναπάντητοι. Από την πρώτη ώρα που ανακοινώθηκε το χρονοδιάγραμμα της Βουλής και η 48ωρη απεργία, τα ταξικά σωματεία έκαναν τη νύχτα μέρα και οργάνωσαν πάνω από 100 μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα μέσα σε τρεις μέρες, χώρια οι άλλες κινητοποιήσεις για την προπαγάνδιση και οργάνωση της απεργίας.
Εδωσαν σε όλη τη χώρα και σε όλους τους κλάδους με αποφασιστικότητα τη μάχη για την επιτυχία της απεργιακής κινητοποίησης, σε αντιπαράθεση με την εργοδοσία, η οποία έκανε προσπάθεια με τρομοκρατία και εκβιασμούς να πνίξει τις αγωνιστικές διαθέσεις εκεί που εκφράστηκαν. Αποτέλεσμα αυτής της εντατικής δραστηριότητας ήταν τα μαζικά απεργιακά συλλαλητήρια και βέβαια οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Ακούραστα στο Σύνταγμα
Χτες βράδυ και ενώ είχε προηγηθεί το πρωί η μεγάλη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα, χιλιάδες λαού συγκεντρώθηκαν ξανά στα σημεία που είχε καθορίσει το ΠΑΜΕ, για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση έξω από τη Βουλή. Οι προσυγκεντρώσεις της Ομόνοιας και της Παλιάς Βουλής ενώθηκαν πάνω στη Σταδίου και μέσω της Φιλελλήνων κατευθύνθηκαν στην Αμαλίας.
Η τρίτη προσυγκέντρωση που είχε οριστεί για τους Στύλους του Ολυμπίου Διός κατάφερε να κάνει ελάχιστα μέτρα, αφού οι δύο άλλες προσυγκεντρώσεις, ανεπτυγμένες στο πλάτωμα της Αμαλίας, ενώθηκαν κυριολεκτικά με τον κόσμο που συμμετείχε σ' αυτή, με τη συγκέντρωση τελικά να καλύπτει όλο το μήκος από το Σύνταγμα έως και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Συγκροτημένα, με παλμό, τα συνθήματα που φώναζαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κυριάρχησαν στο χώρο του Συντάγματος. Λίγο αργότερα κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη συγκέντρωση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, βγήκε από τη Βουλή, όπου συνεχιζόταν η συζήτηση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου, και μέσα σε χειροκροτήματα ενώθηκε με τους διαδηλωτές.

ίγο αργότερα, στο κενό έπεσε η προσπάθεια των προβοκατόρων και των δυνάμεων καταστολής να διαλύσουν τη μεγάλη συγκέντρωση και να διώξουν τον κόσμο από το Σύνταγμα, στήνοντας σκηνικό έντασης με μολότοφ, βροχή από δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης, ακόμα και μέσα στη συγκέντρωση, με πρόσχημα τη «διάλυση» των κουκουλοφόρων, τους οποίους προηγουμένως οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν σπρώξει κυριολεκτικά πάνω στους διαδηλωτές στην Αμαλίας.
Το σκηνικό καταδίκασε άμεσα στην αίθουσα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης,λέγοντας: «Κύριε πρόεδρε, θέλουμε να καταγγείλουμε το γεγονός ότι αστυνομικές δυνάμεις, με αφορμή και πρόσχημα την απαράδεκτη δράση των "γνωστών άγνωστων" με μολότοφ και άλλες μορφές, προχώρησαν σε γενικευμένη χρήση χημικών κατά διαδηλωτών που δεν είχαν σχέση με αυτά τα επεισόδια. Υπάρχει ευθύνη και καλούμε την κυβέρνηση άμεσα να παρέμβει, αν δεν το έχει κάνει ήδη, ώστε να σταματήσουν αυτές οι απαράδεκτες ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων».
Συγκροτημένα, οι ταξικές δυνάμεις παρέμειναν στο χώρο και συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου και το νόμο που λίγο μετά το βράδυ ψηφίστηκε στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.