Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Για 3η συνεχόμενη χρονιά 2η δύναμη με υψηλά ποσοστά η ΠΚΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα - Για 3η συνεχόμενη χρονιά 2η δύναμη με υψηλά ποσοστά η ΠΚΣ



Για 3η συνεχόμενη χρονιά στις φοιτητικές - σπουδαστικές εκλογές τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣαναδεικνύονται δεύτερη δύναμη με ποσοστά άνω του 20% σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Σε 41 φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους η Πανσπουδαστική Κ.Σ. αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, ενώ σε 26 από αυτούς κατέκτησε και αυτοδυναμία στο ΔΣ. 
Συγκεκριμένα:
Πρώτη και αυτοδύναμη αναδείχτηκε σε: Φυσικό Πανεπιστημίου Αθήνας (ΕΚΠΑ), ΝηπιαγωγούςΕΚΠΑ, Δασκάλους ΕΚΠΑ, Τούρκικων Σπουδών ΕΚΠΑ, Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής ΤΕΙ Αθήνας,Εικαστικό ΑΠΘ, ΕΜΜΕ ΑΠΘ, Καλών Τεχνών Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας, ΝηπιαγωγούςΠάτρας, Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών Πάτρας, Χημικό Ιωαννίνων, ΦυσικόΙωαννίνων, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων, Επιστήμης Τεχνών Ιωαννίνων, ΤΕΦΑΑΘεσσαλίας, Μουσικής Τεχνολογίας ΤΕΙ Κρήτης, ΤΕΙ Τρικάλων, Φυτικής Παραγωγής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,Μοριακή Βιολογία ΔΠΘ, Κοινωνική Διοίκηση ΔΠΘ, Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών ΤΕΙ Αθήνας, ΣΕΥΠ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ΤΕΙ Λαμίας, Λαϊκής Παραδοσιακής ΜουσικήςΤΕΙ Ηπείρου, Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων και Δικτύων ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.
Πρώτη αναδείχτηκε σε: Αρχιτέκτονες ΕΜΠ, ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ, Φυσικό Πάτρας, Αρχιτεκτονική Πάτρας, ΒιολογικόΠάτρας, Μηχανολόγους Πάτρας, Φαρμακευτικό Πάτρας, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς Πάτρας, Μηχανολόγους Μηχανικούς Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Φυσικό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ),Ηλεκτρολόγους - Μηχανικούς ΑΠΘ, Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς και Μηχανικούς ΥπολογιστώνΠανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ιστορικό - Αρχαιολογικό Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,  Βιολ. ΕφαρμογώνΠανεπιστημίου Ιωαννίνων, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας Πρόνοιας ΤΕΙ Αθήνας.
Με βάση τα μέχρι στιγμής συγκεντρωτικά αποτελέσματα, στα ΑΕΙ σε 191 από 199 συλλόγους, ηΠανσπουδαστική ΚΣ λαμβάνει 10.042 ψήφους και ποσοστό 20,46%, ενώ στις εκλογές του 2015 στους αντίστοιχους συλλόγους είχε λάβει ποσοστό 19,96% και 11.443 ψήφους. Φέτος στους συλλόγους αυτούς ψήφισαν συνολικά 50.947 από 59.520 πέρυσι.
Στα ΤΕΙ, σύμφωνα με την καταμέτρηση σε 59 απο 67 συλλόγους, η ΠΚΣ έχει λάβει 3.429 ψήφους και ποσοστό23,00%, ενώ στους αντίστοιχους συλλόγους στις εκλογές του 2015 είχε ποσοστό 23,73% και 4.349 ψήφους. Φέτος σε αυτούς τους σπουδαστικούς συλλόγους ψήφισαν 15.534 από 18.901 πέρυσι.
Φέτος, έχουν σημειωθεί διαφοροποιήσεις σε κάποιες παρατάξεις, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Σε μια σειρά Συλλόγους οι δυνάμεις της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ ζήτησαν να καταγραφούν και να καταμετρηθούν τα αποτελέσματά τους ξεχωριστά (στους πίνακες αυτές οι δυνάμεις καταγράφονται ως ΔΑΠ*). Η νέα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές είναι το «Μπλόκο», ενώ σε ορισμένες σχολές τα ΕΑΑΚ κατέβηκαν με την ΑΡΕΝ(η περσινή κυβερνητική παράταξη που τώρα πρόσκειται στη Λαϊκή Ενότητα) και είχαν την ονομασία «Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία», ενώ σε άλλες κατέβηκαν μόνα τους.


........................ 902.gr

Πέμπτη 19/05/2016 - 01:26
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δήλωση του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ

Σε δήλωσή του για τις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές 2016, ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Αμπατιέλος, αναφέρει:
«Τα αποτελέσματα των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών αναδεικνύουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Πανσπουδαστική ΚΣ σε 2η δύναμη πανελλαδικά με υψηλά ποσοστά, τόσο στα ΑΕΙ, όσο και στα ΤΕΙ, ενώ σε δεκάδες συλλόγους η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται 1η δύναμη.
Ιδιαίτερα σ’ αυτές τις συνθήκες και παρά τη χαμηλή συμμετοχή -που θέλει παραπέρα και σε βάθος εξέταση και συζήτηση- το αποτέλεσμα των φοιτητικών - σπουδαστικών εκλογών περικλείει δυναμική που μπορεί να εκφραστεί στην ενίσχυση του συλλογικού οργανωμένου αγώνα, στην ανάγκη να δοθεί αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.
Οι χιλιάδες νέοι και νέες που στήριξαν την Πανσπουδαστική ΚΣ, που συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά της αποτελούν σημαντική δύναμη που πρέπει και θα αξιοποιηθεί στην καθημερινή πάλη, για την αγωνιστική ανασυγκρότηση του φοιτητικού - σπουδαστικού κινήματος, το ζωντάνεμα των φοιτητικών και σπουδαστικών συλλόγων.
Να μη χαθεί ούτε ώρα! Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την παραπέρα ισχυροποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, για μαχητικούς συλλόγους στη γραμμή της αντεπίθεσης ενάντια σε κυβερνήσεις - ΕΕ - κεφάλαιο. Τα όνειρα και οι ανάγκες της νεολαίας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα δεν χωράνε στο σημερινό σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.