Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ανακοίνωση στήριξης για το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη Φλώρινα από το Σύλλογο Γυναικών Φλώρινας (Μέλος της ΟΓΕ)

Οι γυναίκες από τις λαϊκές οικογένειες συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη στις 8μμ στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας γιατί:
Δεν αποδεχόμαστε τον "έντιμο συμβιβασμό" της συγκυβέρνησης που σημαίνει φτώχεια, ανεργία, ανασφάλεια για εμάς και τα παιδιά μας.
Δεν συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω την περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους. Ένα χρέος που δεν είναι του λαού και συνεχίζουμε να ματώνουμε για να πληρώνεται κάθε δόση στους δανειστές.
Δεν ανεχόμαστε να στερούμαστε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, προληπτικές και διαγνωστικές εξετάσεις, το επίδομα μητρότητας και τοκετού, να "χρυσοπληρώνουμε" για το δικαίωμα των παιδιών μας στην προσχολική αγωγή, στην Παιδεία, στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Και την ίδια στιγμή να δεσμεύονται τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των νοσοκομείων, των Πανεπιστημίων, της Τοπικής Διοίκησης.
Είναι εδώ όλο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο που βάζει "θηλιά" στις ζωές μας και προετοιμάζονται για "νέα συμφωνία"-μνημόνιο.

Η αναμονή δίνει "αέρα στα πανιά" συγκυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας για να συνεχίζουν το "πνίξιμο" των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, τη φοροαφαίμαξη κ.ά.
Η ΕΕ και οι κυβερνήσεις των χωρών που την απαρτίζουν, έχουν περάσει νόμους και μέτρα εναντίον των γυναικών. Απαξιώνουν από τη μια τον κοινωνικό ρόλο της μητρότητας, ενώ από την άλλη φουσκώνουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.
Στο όνομα της "ισότητας" των γυναικών:
·                     Κατάργησαν την 5ετή διαφορά στην ηλικία συνταξιοδότησης των γυναικών και σήμερα όχι μόνο δεν συζητάνε να την επαναφέρουν, αλλά αυξάνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ακόμα και για τις μάνες με ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά.
·                     Η "θετική" διάκριση της 5ετούς διαφοράς δεν είναι ούτε προνόμιο, ούτε πρόωρη. Οι βιολογικές ανάγκες της εργαζόμενης γυναίκας, η προστασία της μητρότητας επιβάλλουν την 5ετή διαφορά, όπως και την απαλλαγή των γυναικών από βαριές και ανθυγιεινές εργασίες. Είναι ανάγκη ακόμα περισσότερο σήμερα που η ανισοτιμία έχει ενταθεί, όταν οι κοινωνικές υπηρεσίες έχουν ιδιωτικοποιηθεί ή εμπορευματοποιηθεί και οι γυναίκες έχουν φορτωθεί στις πλάτες τους τη φροντίδα ηλικιωμένων, αρρώστων κλπ.
·                     Αυξάνουν τον αριθμό των ενσήμων, όταν οι γυναίκες είναι πρώτες στις ελαστικές μορφές απασχόλησης - μερική απασχόληση - εκ περιτροπής εργασία - πρώτες στις απολύσεις και στην ανεργία, ανασφάλιστες, όπως στα 5μηνα προγράμματα ή ακόμα προσφέροντας και "εθελοντική" εργασία για μια θέση στον ήλιο κάποια στιγμή.
·                     Κατάργησαν το επίδομα τοκετού και δίνεται μόνο σε όσες γεννούν στο σπίτι.
·                     Τιμωρούνται με πέναλτι 6% όσες συνταξιοδοτήθηκαν με 5.500 ένσημα και ανήλικο παιδί στα 50 χρόνια τους, ακόμα και αν είχαν 30 χρόνια δουλειάς.
·                     Ακόμα πιο δραματική κατάσταση βιώνουν οι αυτοαπασχολούμενες αφού δεν έχουν ούτε στοιχειώδεις παροχές προστασίας της μητρότητας.
 Ο Σύλλογος γυναικών Φλώρινας απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων.
 Τώρα να οργανώσουμε την πάλη μας.
 Να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας.

·                     Ουσιαστική προστασία της μητρότητας, της υγείας των γυναικών στους χώρους δουλειάς.
·                     Μόνιμη και σταθερή δουλειά με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
·                     Αποκατάσταση επιδομάτων (τοκετού, μητρότητας κλπ.).
·                    Απαγόρευση των απολύσεων εγκύων και άδειες μητρότητας ανάλογες με τις ανάγκες μητέρας και παιδιού.
·                    Αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες για τη λαϊκή οικογένεια».

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ.

ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 8μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.