Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Τεράστιο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο επερχόμενο Μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ




Μια πρώτη, άμεση, δυναμική απάντηση της εργατικής τάξης της Αθήνας και των συνταξιούχων ενόψει της διαφαινόμενης συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών που οδηγεί σε νέα μέτρα - λαιμητόμο για εργαζόμενους και συνταξιούχους, δόθηκε την Τρίτη 23 Ιούνη το απόγευμα. Μεγάλες και μαζικές, η πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στα Προπύλαια και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια, ενώθηκαν σε μια εντυπωσιακή πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.
Απαίτησαν από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - AΝΕΛ να μη φέρει στη Βουλή καμιά συμφωνία, κανένα νομοσχέδιο, που θα φορτώνει νέα δεινά και βάσανα στο λαό. Απαίτησαν εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, κάλυψη των απωλειών και ικανοποίηση των αναγκών.
Συνταξιούχοι από όλη τη χώρα, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα, την Πιερία, την Κρήτη, την Κοζάνη, τη Φθιώτιδα, την Καβάλα, την Ηλεία, τα Γιάννενα, τη Βοιωτία και αλλού, ύστερα από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, OAEE, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ – ΟΑΕΕ, και  εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι και γυναίκες οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ, πορεύτηκαν δυναμικά στο Μέγαρο Μαξίμου στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα έντασης του αγώνα. 
Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,  επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας της ΚΕ του Κόμματος (δείτε εδώ τη δήλωση που έκανε).
Ο Δ. Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ κατήγγειλε το γεγονός ότι η Αστυνομία είχε αποκλείσει με κλουβες των ΜΑΤ την είσοδο στην Ηρώδου Αττικού. Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών επέδωσε το υπόμνημά τους στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρηκαι ζήτησαν να οριστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν μπόρεσε να τους δεχθεί «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων». Τόνισαν για μια ακόμα φορά πως δε συμβιβάζονται με τις περικοπές που έχουν υποστεί αλλά βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέες κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.