Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Αυτή είναι η "δημοκρατία" τους. Η ουκρανική κυβέρνηση απαγορεύει το Κομμουνιστικό Κόμμα


πηγή: 902.gr
Από κινητοποίηση του ΚΚ Ουκρανίας στο Κίεβο (πηγή: ΑΡ)

Την απαγόρευση τουΚομμουνιστικού Κόμματος Ουκρανίας μεθοδεύει η ουκρανική κυβέρνηση, αναζητώντας κάθε μέσο για να εμποδίσει την εναντίωση στην αντιλαϊκή της πολιτική.
«Βασιζόμενος σε πολλές αποδείξεις για τις παράνομες δραστηριότητες του Κομμουνιστικού Κόμματος, έλαβα την απόφαση να απευθύνω στο περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο αίτημα για την απαγόρευσή του», δήλωσε στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης τύπου ο Ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης Πάβλο Πετρένκο.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ITAR-TASS, το υπουργείο κατέθεσε αγωγή στο δικαστήριο. Ο υπουργός ανέφερε ότι παραδόθηκαν συνολικά 129 σελίδες με αποδείξεις και οπτικοακουστικό υλικό που ενσωματώθηκε στην έρευνα η οποία διεξάγεται. Οπως ισχυρίστηκε, έχουν συγκεντρωθεί αποδείξεις για τη δράση του ΚΚ Ουκρανίας και παράνομες ενέργειες του, ειδικά ενέργειες που σχετίζονται με «παραβίαση του νόμου για τη δράση των πολιτικών κομμάτων, για αντισυνταγματική δράση, για υποστήριξη τρομοκρατών και αυτονομιστών, για ένοπλη απειλή, για οργάνωση αντι-ουκρανικών συγκεντρώσεων και εμπλοκή σε ενίσχυση των αυτονομιστών με όπλα».
Ο Πετρένκο τόνισε ότι το συγκεκριμένο υλικό ενισχύει ιδιαίτερα την προσφυγή της κυβέρνησης και σημείωσε χαρακτηριστικά: «αυτή η πολιτική δύναμη πρέπει να εξουδετερωθεί».
Το αίτημα του υπουργείου έχει καταγραφεί, όμως δεν έχει ακόμη καθοριστεί η ημερομηνία εξέτασής του.
Τα σχέδια της ουκρανικές κυβέρνησης κατήγγειλε το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ). Σε δήλωσή του ο Α' αντιπρόεδρος της ΚΕ του ΚΚΡΟ Ιβάν Μέλνικοφ τόνισε - σύμφωνα με το ΙΤΑR TASS - ότι «η ηγεσία του Κιέβου έχει κάνει μια σειρά κατασταλτικά βήματα τα οποία αναδεικνύουν το νεοναζιστικό χαρακτήρα της... Αναμφισβήτητα το ΚΚΡΟ εχει εξοργιστεί από την απειλή να βγάλουν τους συντρόφους μας στην παρανομία. Αλλά πιστευουμε ότι η πίεση της διεθνούς κοινότητας θα τους βοηθήσει να παλέψουν στα δικαστήρια... έχει δημιουργηθεί το οικονομικό και κοινωνικό έδαφος να περάσουν στην αντεπίθεση».
Την προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του, είχε καταγγείλει το ΚΚ Ουκρανίας, με ανακοίνωσή του τον Απρίλη του 2014. Στην ανακοίνωση που υπέγραφε ο ο Α' Γραμματέας της ΚΕ, Πέτρο Σιμονένκο ανέφερε: «Η σημερινή εξουσία εφαρμόζει μια πολιτική για να κάνει αδύνατες τις συνθήκες για την ύπαρξη του ΚΚ Ουκρανίας με πίεση ως και για την απαγόρευση της δράσης του.
Ενημερώνουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες συγκεντρώνουν υλικά για τη δράση μας, παραποιούν θέσεις μας, με την αξιοποίηση φασιστικών στοιχείων καταστρέφουν υποδομές μας, προβαίνουν σε φυσικές και λεκτικές επιθέσεις ενάντια σε μέλη και στελέχη μας, βουλευτές στο Κοινοβούλιο.
Γίνονται γνωστές και επίσημα οι προσπάθειες του υπουργείου Δικαιοσύνης να στηθούν κατηγορίες, ώστε να ασκηθεί δίωξη από το Ανώτατο Δικαστήριο με σκοπό να απαγορευτεί το κόμμα».
Και καταλήγει: «Το ΚΚ Ουκρανίας αποτελεί μια πραγματική απειλή για τη σημερινή εξουσία γιατί είναι σε σύνδεση με εκατομμύρια ανθρώπων που αντιδρούν στις πράξεις των αρχών, όπου συμμετέχουν και οι εξτρεμιστές».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.