Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Κλείνει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας Καταγγελία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας

Για το γεγονός πως κλείνει η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Φλώρινας, λόγω έλλειψης παιδιάτρων, ενημερώθηκαν οι γυναίκες που έχουν προγραμματίσει να γεννήσουν στην Μαιευτική Κλινική του νοσοκομείου Φλώρινας, όπως καταγγέλλει τοΣωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας.
Είναι, λοιπόν, αναγκασμένες, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, καθώς πολλές από αυτές είναι ετοιμόγεννες, να απευθυνθούν στα Νοσοκομεία Πτολεμαΐδας και Έδεσσας, καθώς τα υπόλοιπα της περιοχής υπολειτουργούν.
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας τονίζει:
«Σε μια περίοδο που κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση μας έχει καταδικάσει στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, καλούμαστε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη και στην Υγεία, καθώς με την κατάργηση τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία, μας στέλνουν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις - κλινικές, την ώρα μάλιστα που καταργούν το επίδομα τοκετού και παιδιού. Η Υγεία μας δε λογίζεται ως δικαίωμα και βασική ανάγκη αλλά ως εμπόρευμα. Γι’ αυτό μειώνουν δραματικά την κρατική δαπάνη για την Υγεία, καταργώντας τμήματα στα δημόσια νοσοκομεία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματική δράση. Αυτή είναι η "ορθολογική ανάπτυξη" και το "νοικοκύρεμα" που υπόσχονται.
Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Φλώρινας καταγγέλλει την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν και καλεί τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες να παλέψουν διεκδικώντας:
-- Να μην κλείσει κανένα τμήμα στα δημόσια νοσοκομεία.
-- Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
-- Να δοθεί επίδομα τοκετού σε όλες τις γυναίκες.
Παλεύουμε για ένα Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.