Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Κλείνουν την Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Φλώρινας - σύσκεψη την Τετάρτη 30 Ιούλη στις 18.30 στο καφέ Εν Φλωροίνοι



Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας – μέλος Ο.Γ.Ε.
Σωματείο Εμπορικών και Ιδιωτικών υπαλλήλων Φλώρινας

Κλείνουν την Παιδιατρική στο Νοσοκομείο Φλώρινας

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τρόικα έχουν βάλει στο στόχαστρο την υγεία του λαού και των παιδιών μας και το δικαίωμα των νέων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδί. Τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε υγειονομικό υλικό, σε εξοπλισμό, εξαιτίας της υποχρηματοδότησης στην οποία προχωρά η κυβέρνηση με τη στήριξη και των υπόλοιπων κομμάτων του «ευρωμονόδρομου», με σκοπό να ενισχυθούν μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και το νοσοκομείο Φλώρινας, ανάμεσα σε όλα τα άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, προχώρησε τελευταία και στο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής, με συνέπεια πολλές γυναίκες που είχαν προγραμματίσει να γεννήσουν εκεί, να αναγκαστούν να αναζητούν άλλη λύση, την ώρα που βάζουν ήδη βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των ίδιων και των παιδιών τους.
Μεγάλο πρόβλημα θα έχουν βέβαια και όλοι οι γονείς σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης,  οπότε θα αναγκαστούν να αναζητήσουν περίθαλψη για το παιδί τους σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Ταυτόχρονα, τεράστιες είναι και οι ελλείψεις και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της περιοχής μας.
 Ευθύνη έχουν και οι φορείς και πολιτικοί εκπρόσωποι κόμματων στη περιοχής (Βουλευτές, Δήμαρχοι, Εργατικά Κέντρα), που όλο το προηγούμενο διάστημα στήριζαν ενεργητικά την πολιτική της εμπορευματοποίησης της υγείας, που έφερε αυτά τα αποτελέσματα.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για τις αιτίες και τις ευθύνες αυτών που προώθησαν αυτή την πολιτική και να παλέψουν
- Να μην κλείσει κανένα τμήμα στα δημόσια νοσοκομεία.
-   Να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
Να παλέψουν για ένα Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύστημα Υγείας, με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και αποκλειστικά χρηματοδοτούμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Και να το κάνουν αυτό πριν φτάσει η ώρα να το χρειαστούν, γιατί συνήθως όταν έρχεται εκείνη η ώρα, είναι ήδη αργά.

Καλούμε σε σύσκεψη την Τετάρτη 30 Ιούλη  στις 18.30 
στο καφέ Εν Φλωροίνοι
για την οργάνωση της δράσης
Γιατί η υγεία των παιδιών μας δεν είναι εμπόρευμα !


 Φωτογραφία πάνω: 28.07.2014 Πεζόδρομος Φλώρινας, μέλη του Π.Α.ΜΕ. και της ΟΓΕ μοίραζαν το κάλεσμα για σύσκεψη στις 30.07.2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog μας δεν έχει ούτε ειδησεογραφικό χαρακτήρα ούτε έχει θέση ενός φόρουμ.

Δοκιμαστικά ενεργοποιούμε την χρήση σχολίων. Αυτά όμως θα δημοσιεύονται ΜΟΝΟ εφόσον έχουν συμπληρωματικό χαρακτήρα σε σχέση με τις αναρτήσεις, όσα δηλαδή προσφέρουν κάποια επιπλέον συγκεκριμένη πληροφορία (άντε τις πρώτες μέρες μπορεί να κάνουμε μια εξαίρεση).
Γι αυτό είναι πιθανόν πολλοί φίλοι ή "φίλοι" να μην βλέπουν το σχόλιό τους δημοσιευμένο.
Αυτονόητα ΔΕΝ θα δημοσιεύονται απρεπή σχόλια.

Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, των μαζικών φορέων, των ταξικών σωματείων είναι διαρκώς παρόντα στην κοινωνία και μπορεί εύκολα να τους συναντήσετε. Όποια συζήτηση, απορία, διαφωνία καλό θα είναι να εκφράζεται δια ζώσης.