Εμφανιζόμενη ανάρτηση

ΔΗΜΟΣΚΟΠΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. Ενόψει της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης - Παράθεση ερευνών κοινής γνώμης για το πώς βλέπουν σήμερα οι πολίτες των τ. σοσιαλιστικών χωρών την περίοδο του σοσιαλισμού (ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - updated 17-4-2019)

ΛΕΝΙΝ: Λοιπόν πώς τα περνάτε στον Καπιταλισμό; Αφιερωμένο στην τεράστια παρακαταθήκη της Οκτωβριανής Επανάστασης παρουσιάζουμε έρευνες...

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού! Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές 2019

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Προς όλους τους Φορείς και τους κατοίκους του Νομού για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης




Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ολοκληρώνει το νέο πακέτο ύψους 13,5 δισεκατομμυρίων ευρώ περίπου, με νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα, που θα οδηγήσουν στην ακόμη μεγαλύτερη μείωση του λαϊκού οικογενειακού εισοδήματος, διευρύνοντας τα φαινόμενα φτώχειας και εξαθλίωσης, σε συνδυασμό και με την ακόμη μεγαλύτερη φοροεπιδρομή, της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και το χαράτσι στα ακίνητα.


Την ίδια στιγμή, ετοιμάζεται να προχωρήσει, όπως προβλέπει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2012, από τον Οκτώβρη, στην περαιτέρω αύξηση του συντελεστή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε 60 ευρώ το χιλιόλιτρο, και στην πλήρη εξομοίωσή του με εκείνο του πετρελαίου κίνησης. Πρόκειται για ενέργεια, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα μια μεγάλη αύξηση στην τελική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, οδηγώντας επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην πλήρη αδυναμία προμήθειας του πετρελαίου θέρμανσης και αντιμετώπιση των συνεπειών του ψύχους κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ειδικότερα για την περιοχή μας, που πλήττεται από βαρύ και παρατεταμένο χειμώνα, οι επιπτώσεις στη λαϊκή οικογένεια θα είναι ακόμα πιο δραματικές.
     Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε άμεσα. Να κινητοποιηθούν οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός, για να μην περάσει αυτό το μέτρο. Για το σκοπό αυτό καλούμε, την Τετάρτη 10 Οκτώβρη 2010, στις 7:00΄ το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο, σε ανοιχτή σύσκεψη, όλους τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής μας για να αποφασίσουμε άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό.
Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε:
** Να μην ισχύσει η εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.
** Να καταργηθεί πλήρως ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο  θέρμανσης. 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ (ΣΕΕΕΝ)
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)